Hoe kom je aan de naam: Gezinmetvijf?

Gepubliceerd op 2 oktober 2021 om 13:06

Mijn inspiratiebron

Hoe kom je aan die naam?

Mensen zullen zich afvragen hoe kom je aan de naam: Gezin met vijf? Vijf wat? Dat zal ik even uitleggen. Toen ik eindelijk had besloten om te gaan beginnen met bloggen moet je nadenken over hoe je je domeinnaam wilt gaan noemen. Moedervandrie bestaat al. Motherofthree klinkt te internationaal en je begint te spugen als je het wilt uitspreken. Waar gaat je blog over vroeg ik mezelf af. Ikblogovervanallesennogwat.nl leek me ook niet heel aantrekkelijk. Ikdoeookmaarwat schijnt ook niet veel volgers te krijgen. Dus toen ik na lang nadenken wat passend was eindelijk op een naam kwam, bleek deze al bezet te zijn. Koste wat kost wilde ik deze naam. Ik verdiepte mij in juridische procedures om deze naam in te kunnen pikken. Totdat ik zag van wie deze domeinnaam was. Chantal Janzen had de naam gezinmetvijfmiljoenopdebank.nl al vastgelegd.

 

Chantal Janzen, Idool

Mijn inspiratiebron qua vrouw zijn

Toen ik zag dat Chantal Janzen deze domeinnaam had, heb ik alle procedures laten vallen. Ik vind Chantal namelijk GE-WEL-DIG. Maar echt. Wat een powervrouw vind ik dat. Ik volg haar al een tijdje op instagram (echt een aanrader). Succesvol zakenvrouw, gevoel voor humor en zelfspot, een fantastisch gezin, succesvolle carrière, super knap en een aardig vermogen opgebouwd. Ik adoreer haar en zie haar als voorbeeld. Ze lijkt zo normaal gebleven en geeft in haar insta-stories een kijkje in haar privé leven. Daarbij gebruikt ze altijd humor. Ze schrijft net de dingen die een ander niet zou durven schrijven. Dat willen we toch allemaal zien en lezen? Heerlijk en eerlijk. Ik hou ervan. Ik wil er op lijken.

 

De Chantal Janzen van het Noorden
Ik zie mezelf misschien wel als de Chantal Janzen van het noorden. De versie Chantal op het platte land met klompen aan. Zoiets? Bijna even succesvol, vermogend en knap. Gekheid, misschien is haar humor en zelfspot nog iets wat het dichtst bij mij in de buurt komt. Wel hebben we beide een fantastisch gezin.. Net als iedere andere moeder die dit leest. Waarbij zij een samengesteld gezin heeft, dat lijkt me nog net iets pittiger.

 

selfie van Lisanne, blogger

Kies een naam die bij je past

Met de komst van ons laatste kindje zijn wij compleet als gezin van vijf! Daarom besloot ik om mijn blog gezinmetvijf te noemen. Ik adoreer Chantal niet in haar bekendheid. Het lijkt me niet altijd makkelijk om een BN’er te zijn. Je kunt nooit iets in anonimiteit doen (nou ja misschien in dit kleine dorpje waar ik woon wel). Wel zou ik het leuk vinden als Chantal deze blog zou lezen en net als ik, dit zal lezen, met een lach op het gezicht. Laat je even een reactie achter?

Ik zou vooral willen weten of Bobby zijn spidermanpakje weer aanheeft? Mijn zoontje heeft een spiderman pyjama. Wat is dat toch met jongetjes en superhelden?

 

Het leek me gewoon handig om een naam te kiezen die zegt waar het over gaat. Het gaat over mij en mijn gezin, over de uitjes die we maken, de dingen die wij tegen komen maar vooral over de struggels die ik als moeder tegen kom in het ouderschap. Want jeetje wat is dit een pittige baan. Op mijn blog wil ik vooral het ouderschap normaliseren. Doe maar normaal dan doe je gek genoeg, laten we stoppen met het vergelijken of het elkaar nog moeilijker maken dan het is. Later wij, vrouwen, elkaar helpen. 

Het bloggen zat al langere tijd in mijn hoofd

Het bloggen was iets wat al langere tijd in mijn hoofd zat, maar ik kon steeds genoeg argumenten bedenken om het niet te doen: Er zijn al zoveel bloggers, wie leest er nu nog verhalen? Waarom zouden mensen mij volgen? Misschien doordat de hormonen nu wat minder door mijn lijf gieren en mijn eierstokken niet meer zo klapperen, misschien door Corona en we minder sociaal contact hebben en niet meer kunnen sporten; gun ik mezelf tijd om nu te gaan bloggen. Gezinmetvijf is daardoor ontstaan in november 2020. Een platform voor en door vrouwen! Inmiddels een aantal maanden onderweg en dankbaar voor alle mensen die trouw iedere keer terug komen om mijn blogs te lezen! Dank daarvoor! Jullie zorgen ervoor dat ik doorga.. :) Ik hoop dat ik jullie kan inspireren en kan voorzien in opvoedtips  of alleen maar om te lezen hoe ik zorg dat ik meer blijf doen en ondernemen dan alleen maar mama te zijn. 

BEDANKT.

 

Zelf een blog starten?

Twijfel jij ook om je eigen blog te starten? Durf je het niet aan of weet je niet helemaal hoe het moet? Met deze tips: Een blog starten in 2021 in 9 simpele stappen lukt het jou ook. Ik kan het jou alleen maar aanraden om te doen! Pas op: Bloggen werkt verslavend en is geheel op eigen risico ;)

p.s ik blog niet in wordpress maar op jouwweb

 

Laten jullie ook een berichtje achter?

En de Home pagina bevat een poll, vul je die ook even in??

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.