Home » Blogs » Huishoud Blogs » Die 'eeuwige' was.

Die 'eeuwige' was.

Gepubliceerd op 14 januari 2021 om 16:47

Die 'eeuwige' was.

Wie doet het en hoe gaat dat?

 

Echt zo'n huishoudelijk klusje dat ALTIJD terug komt: Het wassen! Je blijft je er over verbazen hoe snel de wasmanden weer vol zijn. Overal waar ik kijk zie ik was: uitgetrokken sokken, vieze handdoeken, spuugdoeken, natte onderbroeken (niet van mij of van de papa). Wasmanden met schone was, wasmanden met vieze was, wasmanden met was waarvan ik niet weet of het schoon of vies is, wasmanden met schone was waarop een vieze broek is gegooid. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij ons.

Ik probeer al niet eens meer om de wasmanden leeg te krijgen, heb ik geprobeerd, maar dat lukt toch niet. Geeft een hoop meer rust ook.

Telkens wanneer de wasmachine voor de derde keer draait en ik denk dat ik klaar ben, komt er ergens nog weer een hoopje was vandaan, of plast er net weer iemand in zn broek! Gaat er een beker melk over de tafel heen of spuugt de baby z'n tweede pakje van vandaag eronder.  Je blijft bezig.

 

Wasmachine

De wasmachine, tja die is inmiddels onze vriend. Echt voor alle mama’s to be: investeer in een goede wasmachine. De wasmachine is de enige in dit huis die overuren maakt. Onvermoeibaar. Dat moet ook wel.

 

Wij hebben trouwens een I-DOS wasmachine. Die doseert zelf het zeep. Heel handig, je vult het reservoir en de machine checkt aan de hand van de vuilheid in het water het aantal zeep dat toegevoegd moet worden. Vooral als je wat onhandig bent is dit een uitvinding (scheelt weer dweilen als de vloer weer onder het zeep ligt).

Zo gebruik je nooit te  veel en verspil je ook geen wasmiddel. Je kunt per was ook nog aangeven of je wilt dat er meer of minder wasmiddel gebruikt moet worden! -> Tipje van Flipje. 

In dat opzicht is het wassen al een stuk makkelijker geworden: Onze voorouders wasten in een tobbe met een wasbord ;). 

 

 

Was vouwen

Gelukkig vind ik was vouwen niet vervelend. Want met een gezin met vijf heb je nog al wat was te vouwen. Mooie zondagochtend invulling. Inmiddels kunnen de monster ook al aardig wat vouwen en willen ze graag helpen. De baby heeft er nog wat meer moeite mee, die stopt het alleen maar in de mond. Een kledingkast is trouwens overbodige luxe, je kunt zo de kleren uit de wasmand pakken en aan trekken. Of je pakt het van het was rekje, scheelt ook weer opvouwen. Scheelt ook weer opruimen in de kasten. De droger doet het ook goed als kledingkast trouwens, net wanneer je denkt alles te hebben gevouwen ontdek je dat de droger nog vol zit. En zo beginnen we weer.

 

Luiers
Het vervelendste bij ons is misschien nog wel het wassen van het beddengoed en de slaapzak van de baby. Echt ik weet niet wat het is. Is er dan echt geen luier die meer 12 uur droogheid kan garanderen? Wij zijn gezegend met een baby die goed slaapt. Hij slaapt zelfs zolang dat hij drijfnat wakker wordt. Iedere dag opnieuw zijn slaapzak, pyjama en beddengoed wassen. Wij hebben de luiers ook al anders om geprobeerd, grote en kleinere luiers.. Help? Misschien een beetje een luxe probleem, ik weet het! Sorry alle mama’s en papa’s die ’s nachts draken van monsters hebben. Maar dit is voor ons serieus een issue.

Conclusie
Investeer in een goede wasmand. En in een wasmachine. En een droger of een was rek of in allebei. Bij de kruitvat of bol.com hebben ze nog wel eens mooie aanbiedingen qua wasmiddel en wasverzachter, ik bestel vaak meteen een voorraad (ik hou van voorraad). Handig, wordt gewoon thuis bezorgd hoef je ook niet te sjouwen met zware dozen. Ik bestel ook meteen een maandbox luiers mee.

Investeer ook in veel sokken trouwens. Sokken en de wasmachine, dat blijft mij een raadsel.

Houden jullie ook zo van wassen? Hebben jullie nog tips mbt ons luxeprobleem?

 

BabyBaby
HuishoudenHuishouden

Kun je nou niet wachten en wil je meteen luiers of wasmiddel in grootverpakking aanschaffen? Dat kan! Doe dit dan via mijn affiliatie link. Voor jou niet duurder, voor mij een klein percentage! Jij blij, ik blij, postbezorger ook weer blij! :) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.