Alles over onze rol en taakverdeling..

 

Tips en tricks hoe jij als hardwerkende mama toch orde en structuur in je huishouden kunt houden! 

 

Besparen op je energierekening? Dat doe je zo!

Als er iets is waar je tegenwoordig niet om heen kunt dan zijn het wel de stijgende energiekosten! Hoe moet dat in een koude winter? Ik schreef al eens een blog over hoe jij  met deze simpele stappen kunt besparen op jouw energiekosten! Maar een tijdje geleden maakte ik kennis met een nieuw merk die ervoor gaat zorgen dat ik nooit meer koude voeten krijg. Hierdoor hoeft de verwarming geen graadje hoger en dit bespaart op mijn energierekening! Lees maar mee.

Lees meer »

Hoe zorg ik voor een kreukvrije was?

Persoonlijk vind ik wassen geen vervelende taak. Wij hebben thuis de taken goed verdeeld en de was doen we samen. Wat ik wel vervelend vind is dat de was niet altijd droog uit de droger komt of dat er ontzettend veel kreukels in mijn wasgoed zit. Strijken is niet mijn hobby (ik kan het gewoon niet) dus vandaag deel ik een tip voor een kreukvrije was!

Lees meer »

Zo gaat het inbranden van je gietijzeren pan

Door je pannen in te branden voorkom je dat je eten gaat vastkoeken aan je gietijzeren pan. Inbranden wordt in het Engels 'seasoning' genoemd en wordt gedaan om een natuurlijke antiaanbaklaag te creëren. Een goede uitvoering zorgt daarnaast voor extra smaakvorming, geen roest en een pan die generaties lang meegaat. Hieronder wordt in 5 stappen uitgelegd hoe je jouw gietijzeren (poffertjes)pan inbrandt.

Lees meer »

Hoe houd ik mijn keukenkastjes opgeruimd?

Herken je dat gevoel dat je te veel spullen in je keukenkastjes wilt proppen en dat je altijd moet zoeken naar bakjes en bekertjes? De keukenkasten puilen uit en je weet niet meer waar je al je keukenapparaten moet laten. Dit is voor mij de reden dat ik graag een nieuwe luxe keuken wil hebben. Luxe keukens kenmerken zich door het gebruik van luxe materialen en moderne appratuur van topkwaliteit. Omdat we hier nog even voor moeten sparen ging ik op zoek naar manieren om je keuken opgeruimd en netjes te houden. Hoe kan ik zorgen voor rust en ruimte in mijn landelijke keuken? Ik vroeg opruimtips aan een coach.

Lees meer »

Hoe houd je een kinderspeelhoek netjes en geordend?

Wij hebben een kinderspeelhoek in de woonkamer gemaakt, dat leek me wel gezellig. Vooral als de kinderen klein zijn willen ze toch graag bij jou in de buurt spelen en zo heb je ze ook in het oog. Ik koos bewust al voor een neutrale spullen in de kinderspeelhoek. Een houten speelkeuken en zwarte tafeltjes om aan de kleuren of te knutselen. Dit leek mij beter dan een wit met gekleurde speelkeuken en roze tafeltjes. Ik word altijd overprikkelt van al die felle speelgoed kleuren. Sommige kinderspeelgoed vind ik altijd erg irritant. Door een neutrale speelplek voor de kinderen te hebben neutraliseer ik hiermee de prikkels voor mezelf maar ook zeker die van de kinderen. Maar hoe zorg je ervoor dat een kinderspeelhoek netjes blijft?

Lees meer »

Waarom ruziën we altijd over het buiten zetten van het vuilnis??

Wanneer ik de zoommeeting open, zie ik de stralende glimlach van Lisanne. Of ik zou willen schrijven voor gezinmetvijf over hoe stellen met jonge kinderen in deze hectische tijd van hun leven meer gelijkwaardigheid kunnen vinden in de huishoudelijke taken? En hoe haar lezers de irritatie die hierdoor ontstaat kunnen verminderen? Yesssss! Daar heb ik wel zin in!

Lees meer »

Hoe kun je minimalistisch leven?

Vandaag een gastblog over wat minimaliseren is en hoe jij vandaag nog kunt beginnen met een minimalistisch leven. Laat deze opruimtips jou helpen in een huishouding waarin meer rust en ruimte is. 

Lees meer »

Wat kan een professional organizer voor je doen? Durf te dromen...

Daar ligt ze dan met haar hakken in het warme zand. Lekker gezwommen in de zee en nu even opdrogen in de warme zon. Heerlijk even een weekendje weg. Dat wilde ze al zo lang en nu kon het eindelijk een keer. De drukte ontvluchten, niets moeten of zorgen voor. Terschelling is haar favoriete eiland en daarvoor de uitgelezen plek. Een weekend ontspannen in een hotel.  Even niet zorgen voor maar alleen denken aan zichzelf voor twee hele dagen..  De zon schijnt en langzaam doezelt ze een beetje weg….

Lees meer »

Hoe schoon is jouw huis?

Dat de een wat schoner leeft dan de ander is duidelijk en dat de een liever aan het poetsen is dan de ander is ook duidelijk Maar wat is het algemene beeld van schoonmaken in huis? Welke klussen vinden we leuk om te doen en welke klussen laten we liever liggen?

Lees meer »

Hoe krijg je je kinderen aan het opruimen – zonder te zeuren, schreeuwen of dreigen?

Je bent moeder. En op papier heb je het allemaal: een leuk gezin, een fijn huis, een goede baan of eigen bedrijf en een actief sociaal leven. Maar de dagelijkse realiteit is anders. Je bent namelijk van nature niet zo'n opgeruimd en georganiseerd type. Dat was nooit echt een probleem, totdat je moeder werd. Met de komst van de kinderen kwam er ineens van alles bij in je leven: meer spullen, meer taken, meer afspraken en geregel. Hoe doen die andere moeders dat toch?! Je verlangt naar een georganiseerder leven met meer ruimte en meer tijd.

Lees meer »