Waarom lukt het me niet om een vaatwasser in te pakken?

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 19:35

Vaatwasser inpakken

In het volwassen leven, als dertig plusser noem ik mezelf nu toch maar eens volwassen, moet je heel goed weten wat je wel en niet kunt. Waar liggen je kwaliteiten en waar juist niet. Nou iets wat ik niet kan.. is de vaatwasser inpakken. Waarom kan ik geen vaatwasser inpakken?

Ten eerste er gaat altijd wel iets stuk wanneer ik de vaatwasser inpak. Ten tweede, er is altijd te weinig ruimte in de vaatwasser!

 

Ruzie maken over het inpakken van de vaatwasser
Als mijn man na mij de vaatwasser weer opnieuw inpakt, iets wat hij standaard iedere dag doet (je houdt elkaar aan het werk in een groot gezin). Lijkt het net alsof de vaatwasser drie keer zo groot is geworden. HOE DAN?
Alsof hij een knopje heeft die ik niet kan vinden. Ik kan het ook gewoon nooit goed doen. Na vijf kopjes en twee pannen is de vaatwasser gewoon vol bij mij.  Maar aangezien wij niet vier keer per dag de vaatwasser aan kunnen zetten, pakt mijn man dus altijd (na mij) de vaatwasser in. Ik ruim af en hij pakt de vaatwasser in. Lekkere duidelijk traditionele rolverdeling! Eigenlijk hebben wij sowieso een duidelijk rolverdeling in huis en doen wij het huishouden en de verzorging van de kinderen echt samen. TOP. En natuurlijk hebben wij een schoonmaker, waarom ik een schoonmaker heb? lees je hier.

Lifehack: Zo houd je de vaatwasser schoon en fris! 

 

 

 

vaatwasser

Wie zet bij jullie eigenlijk altijd het vuilnis buiten?

Het vuilnis buiten zetten is namelijk ook echt zo'n taak die hier de man doet. Hij heeft een appje op zijn telefoon die precies aangeeft wanneer welke container aan de straat moet. Eigenlijk bemoei ik me hier ook niet mee.

Deze rolverdeling werkt eigenlijk prima voor ons.

 

Wist je dat de meeste echtelijke ruzies gaan over huishoudelijke taken binnen het gezin? Relatiecoach Annemiek Visser schreef als een een blog voor op mijn website over wat je hier aan kunt doen. Waarom ruziën we altijd over het buiten zetten van het vuilnis?? 

Verder is hier altijd de discussie: het doen van de tuin en klusjes rondom het huis. Hoort dat bij het huishouden of niet?

Ik vind namelijk van niet, maar mijn man denkt hier anders over.

 

Nicole, van Huisvlijt schreef een blog over de 10 meest voorkomende huishoudelijke taken in een gezin en waar (volgens onderzoekers) vrouwen beter in zijn. Je vindt het artikel hier: Huishoudelijke taken lijst, schema en wat is wat! 

Geboren als sloddervos? lees dan eens dit boek, het geeft je antwoord op al je vragen over hoe je welke vlekken waaruit krijgt en tips om te strijken.

Strijken doen we hier niet aan trouwens!

 

Terugkomend op ons vaatwasseravontuur: 

Wie pakt bij jullie de vaatwasser in? 

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

 

Liefs Lisanne


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.