Hoe schoon is jouw huis?

Gepubliceerd op 6 mei 2021 om 06:59

Dat de een wat schoner leeft dan de ander is duidelijk en dat de een liever aan het poetsen is dan de ander is ook duidelijk Maar wat is het algemene beeld van schoonmaken in huis? Welke klussen vinden we leuk om te doen en welke klussen laten we liever liggen?

 

Wauw wat een input op mijn vragen lijsten over schoonmaakklussen in huis. Dankjewel daarvoor super fijn.

Maar liefst 69% van de ondervraagden heeft geen schoonmaker in huis. Wauw. Iedereen die mij al een tijdje volgt weet alles over mijn schoonmaker in huis  en mijn nieuwe beste vriend Hetty! Respect dat jullie geen schoonmaker hebben. Voel ik me nu slecht? Nee hoor, ik heb gewoon een te groot huis, te veel kinderen en ik ben gewoon te lui!

 

Massaal deelde jullie je ultieme schoonmaaktip en ik kan niet wachten om dit met jullie te delen.

Ten eerste wat vinden wij: vrouwen, moeders, huisvrouwen nou echt de leukste schoonmaakklussen om te doen in huis? De leukste reactie was deze: Favoriet en schoonmaken passen niet in één zin. Deze voel ik, ik heb er ook wat moeite mee. Jullie gaven massaal aan dat de was doen de leukste klus is om in huis te doen. De één geeft aan de was, de andere specifiek was vouwen. Maar ‘vers gewassen’ was die naar wasverzachter ruikt door het huis heen hangen vind ik inderdaad ook heerlijk om te doen.

De was mag blijven.

 

Is maar goed ook want de was is een never ending story..

 

Onze minst favoriete schoonmaaktaak is de badkamer en dan met name het doucheputje en massaal vindt men het wassen van de ramen een vervelende schoonmaaktaak. Een aantal keren zag ik de vaatwasser taak hierin voorbij komen. Als je even op de link klikt, lees je mijn blog over de vaatwasser taak. Zo is dat probleem voor alle vrouwen weer opgelost!  
De ramen zemen en de badkamer doen is killing, zullen we massaal hier handige oplossingen voor gaan vinden??

 

Het beddengoed verschonen. Jeetje wat een fanatiekelingen zijn jullie. Bijna iedereen verschoond wekelijks hun beddengoed. Hier kan ik niet aan tippen. De kinderbedden doe ik elke week en soms wel vaker. Ongelukjes, doorgelekte luiers en het dekbed als zakdoek gebruiken, bij kinderen kan het allemaal niet gek genoeg en vraagt wekelijks een schoon bed. Maar ons eigen bed dat vergeet ik nog wel eens. Of ik heb hier gewoon geen zin in. Ik vind het wel heerlijk om in een schoon bed te slapen trouwens. Ik ben blij wanneer ik ons bed eens in de drie weken kan verschonen. Hierin was ik bijna de enige. Schaamt zich een beetje.

 

Ultieme schoonmaaktips, dit was misschien wel de leukste vraag met de meest uiteenlopende antwoorden. Er zijn een aantal mensen, die net als ik een schoonmaker adviseren. Beste tip ever. Voor mensen die dat niet kunnen of willen kwamen er ook andere goede tips voor bij:

  • De robotstofzuiger (of stofzuigen en dweilen in 1) kwam vaak voorbij en ik kan niet ontkennen dat die het schoonmaken in huis wel een stukje aangenamer maakt.
  • Een tip die meerdere keren voorbij kwam: Jemako doeken. Dit schijnt voor het ramenwassen erg prettig te zijn. Ik zocht het even op voor jullie bij mijn partner Bol. Zij hebben niet het merk Jemako, maar wel andere merken, zelfde materialen. Het worden ook wel wonderdoeken genoemd

 

  • Ramen wassen met warm water en ui, streep loze ramen en milieu vriendelijk.
  • De kalkreiniger van de Action schijnt heel goed te zijn.
  • Dubro multi ontvetter
  • Alleen nog maar schoonmaken met soda en azijn en alle dure schoonmaakmiddelen weg gooien
  • Honden of kattenharen uit het tapijt kammen met een rubberen siliconen borstel. Dit schijnt ook op een stoffen bank te werken. Ik zocht deze ook even voor jullie op want die had jezelf niet gevonden. Gelukkig zoek ik altijd bij tuin: tuingereedschap: bodembewerkers: bezems als iets zoek voor het huishouden ;)

 

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad en dit het schoonmaken voor jou iets draagzamer maakt ;) 

 

De linkjes zijn affiliatielinkjes, dat betekend dat ik een kleine commissie krijg als jij via deze link iets besteld. Het product is niet duurder voor jou. Maar ik kan uiteindelijk deze website onderhouden!

 

En? Zit er nog een tip bij die jij gaat gebruiken? Heb je nog leuke aanvullingen trouwens voor de schoonmaaktips? Laten we elkaar een beetje helpen!

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.