Wat zijn de 5 meest vergeten huishoudelijke klussen?

Gepubliceerd op 20 mei 2021 om 07:57

"Schoonmaken met kinderen, is als dweilen met de kraan open.." 

 

Oef, Lisanne ga je weer een blog schrijven over het huishouden? Ja. Het huishouden en ik hebben een moeilijke relatie, onze facebookstatus zou zijn: het is ingewikkeld. Daarom heb ik ook een schoonmaker en een robotstofzuiger. Maar natuurlijk zijn er altijd dingen die je wel zelf moet blijven doen (het leeghalen van de robotstofzuiger bijvoorbeeld).

 

Bovendien is ons huis te groot om in 3 uur tijd schoon te krijgen door de schoonmaker. Onze schoonmaker doet voornamelijk de basisdingen: badkamer, wc, slaapkamers en de woonkamer en keuken afstoffen, stofzuigen en dweilen. Zelf doe ik iedere week een aantal keren de was, de boodschappen en voorzie ik de tafels en het aanrecht van een doekje.

 

Naast dat ik iedere dag aan het opruimen ben, de was overal vandaan moet halen en de broodkruimels van de grond kan vegen. Ik schreef al eens een blog over onze favoriete huishoudelijke klusjes en ik verzamelde de ultieme schoonmaaktips.

 

HuishoudenHuishouden

Onlangs ontdekte ik dat er ook een aantal vergeten schoonmaaktaken zijn. Dingen die we te weinig doen of pas opvallen wanneer het echt nodig is (lees: te laat is). Te denken valt aan:

 

Het doucheputje: Dit zit niet standaard in mijn systeem om dit schoon te maken. Pas als ik onder de douche sta en denk: Wat loopt dat water langzaam weg, dan bedenk ik me dat het tijd is om dit putje schoon te maken. Dit is sowieso het makkelijkst te doen als je onder de douche staat. Haren en zeepresten koeken aan rond het putje. Ik heb een hekel aan vieze handen, maar deze smurrie voelt wel lekker zacht! Even los wrijven, haren er uit pulken, schoon spoelen en er weer in. Vaak pak ik op zo’n moment de antikalk ook even en spuit ik alles even in. Als ik dan zelf afgedroogd en aangekleed ben, spoel ik de douche nog even na.

 

 

Het wassen van het gastendoekje in de wc: Haha er is straks niemand die nog zijn handen wast bij ons in de wc. Ik besef me ineens dat het gastendoekje hier al een tijdje ligt. Ik vergeet deze altijd mee te nemen in de was. Niet zo hygiënisch! Ik ga beter mijn best doen om deze mee te wassen.

 

Dweilen onder de kasten: Echt een klusje voor een regenachtige zondag. Liggend op de grond met een dweil onder de kasten door. Levert mooie schatten op. Spinnen in oude webben, broodkruimels die verschimmeld zijn. Muizenkeutels. Stuiterballen die we kwijt waren, blokjes die de baby eronder heeft gerold. Briefjes, boodschappenlijstjes. Heerlijk. Moet ik toch echt eens vaker gaan doen dit. Als je dan toch moeite doet voor de kast doe dan ook meteen de bovenkant even: Ook zo’n vergeten schoonmaakklusje.

 

Het schoonmaken van de afvalbakken: Denk je hier namelijk wel eens aan? Niet alleen een nieuwe zak erin doen maar ook de bak en vooral de deksel eens goed ontsmetten en schoonmaken? Vooral de randjes, ik heb zon ronde bak aan de binnenkant van de deksel zit een rand waar altijd smerige bacteriën en schimmels zich ophopen.

 

Via instagram kreeg ik nog een mooie: het laatje van de wasmiddel in de wasmachine. Hoe vaak maak je die schoon? Pas als er dikke aangekoekte bergen zeep in zitten? Precies, dat kan ook best een keer vaker!

 

Sorry voor al deze vergeten schoonmaakklusjes, betekend dat je weer werk te doen hebt! Succes. En als je nou een keer met deze taken bezig bent, laat dit dan even zien op social media en tag me even hierin! Misschien motiveert mij dat dan ook weer om deze vergeten schoonmaakklusjes te doen.

 

Wat is jouw meest vergeten schoonmaakklus?

 

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.