Hoe kun je minimalistisch leven?

Gepubliceerd op 28 mei 2021 om 07:07

Vandaag een gastblog over wat minimaliseren is en hoe jij vandaag nog kunt beginnen met een minimalistisch leven. Laat deze opruimtips jou helpen in een huishouding waarin meer rust en ruimte is. 

Kennismaken met minimaliseercoach Susan:

Hallo! Ik ben Susan moeder van 2 kinderen en ben minimaliseercoach, ik ben specialist in het snel rust en ruimte creëren in huis met snelle opruim- en ruimtebesparende technieken.  Ik ✨tover✨ nu in een handomdraai een huis om naar rust en meer ruimte. Maar dat is niet altijd zo geweest..... 

 

Vroeger als puber had ik een pad van mijn deur naar mijn bed en voor de rest spullen, en ook bij mijn ouders thuis vroeger waren er (te) veel spullen in huis. 

Later in mijn eigen huis hield ik regelmatig de gordijnen dichthield ivm de rommelige huiskamer waar ik me voor schaamde en had ik het gevoel dat ik faalde omdat ik het huis niet netjes kon houden, niet kon opruimen en een rommelkont was. Ik was hier zo klaar mee en ook met de tijd en energie dat het me kostte om op te ruimen en het bij te houden, dat ik 8 jaar geleden begonnen ben om alles hierover uit te zoeken hoe ik beter kon opruimen en meer rust kon creëren ? 

 

Hoe kom je aan opruimtips?

En toen een jaar later onze oudste dochter werd geboren (en 1,5jaar later onze zoon) en de chaos helemaal erg werd met alle kinderspullen die ik kreeg en dacht nodig te hebben, en dat voor mij de doorslag gaf om helemaal all-in te gaan en alles uit te zoeken en uit te proberen, wat er over opruimtips bekend was.

En toen kwam minimaliseren op mijn pad en alles veranderd, we zijn zelfs op wereldreis geweest van 5 maanden met onze kinderen met alleen handbagage naar Srilanka, Thailand, Maleisië, Vietnam, Singapore, Japan en Australië.  Het was geweldig! Echt een verademing, super veel rust en flexibiliteit. We hadden altijd onze bagage bij in het vliegtuig mocht een kind ziek worden (en dat gebeurde ook een keer) 

Ook hoefde we niet te wachten bij de bagageband maar konden we meteen op weg naar ons hotel/guesthouse, super fijn! Moeders die weten wel wat het wachten bij een bagageband is met een moe en hongerig kind dus hoe sneller je daar weg kan hoe beter 😉

 

Wonen in een tiny house

Ook hebben we 2,5 jaar in ons gebouwde Tiny house gewoond en de kids hadden meer dan genoeg speelgoed. Ze hebben het daar geweldig gehad. 

(De reden dat we er niet meer wonen lag niet aan het huisje want dat was geweldig en zeker niet te klein maar aan de tijdelijke locatie die niet beviel en in de buurt van school geen geschikte locatie te vinden vandaar) 

Rust en ruimte in huis

En wat heb ik in de hele reis naar rust en ruimte ontdekt.... Dat het niet aan de persoon ligt een rommelig huis maar aan de technieken en methodes..... En iedereen kan die gewoon leren! 

En samen met lifehacks, weten hoe je brein werkt, methodes, inspiratie die ik kreeg van andere o.a mariekondo, mijn eigen ervaringen op wereldreis met gezin en handbagage, wonen in ons Tiny house met ons gezin, en met technieken en systemen die ik zelf ontwikkeld heb door de jaren heen, ben ik nu een minimaliseerexpert geworden en inmiddels help ik veel mensen hiermee via facetime, livesessies of met mijn online training "✨tover✨ razendsnel rust en ruimte in huis".  

 

🌱Mijn visie is ook dat als meer mensen rust en ruimte ervaren in huis en vooral snel dat je meer energie en tijd overhoud voor de leuke dingen!

Tijd voor jezelf/ voor je bedrijf/je gezin of voor je passies en hobby's.! 

Rust in huis is rust in je hoofd. 

 

Ik heb een paar makkelijke snelle en praktische tips voor je:

 

🌱De✨ tovertas✨ techniek 

Het werkt volgens het principe van de weg van de MINSTE weerstand en is praktisch, toepasbaar met snel resultaat. 

Het brein werkt heel bijzonder. Als je veel spullen ziet (visueel) (en dus veel prikkels) wordt je erg onrustig, als er weinig prikkels zijn krijg je rust en voel je je zen.

Met het visuele aspect gaan we spelen, om instant rust te ervaren.

Pak een "✨tovertas✨" (boodschappentas/mand/opbergtas) en gooi die allemaal in die ene tovertas en zet de tas ergens waar het niet in het zicht staat (voorraadkast/kelderkast/bijkeuken etc) en ✨voilà✨ instant rust! Dus heeeeeel belangrijk niet de losse spulletjes op de plek leggen op dat moment of opruimen maar alles verzamelen in de ✨tovertas✨ Als je 's avonds wel tijd hebt of op een ander tijdstip wat JOU uitkomt en wanneer jij de energie er voor hebt kun je de spullen uit de tas opruimen.

Test het maar uit! Het werkt geweldig! 

 

Extra tip, kinderen zijn 's avonds moe en hebben vaak honger en dan ook geen geduld om alles precies op de vaste plek terug te leggen daar is de tovertas ook een uitkomst voor, het is snel en overzichtelijk voor ze, muziekje aan maakt het leuker en het uitsorteren als de tas vol is, of op een vast moment per week als ze wel de energie en focus ervoor hebben. 

 

🌱✨Toverkrat in de keuken✨

Erger jij je aan afwas op het aanrecht? Maak een plek vrij in je keukenkastje waarin je een ✨toverkrat✨ zet, waar de afwas in kan als de vaatwasser vol is en je snel weg moet of als hij nog draait. Kinderen vinden dit ook fijn, snel en makkelijk. Afwas erin kast dicht en rust in de keuken. 

 

🌱Snoepwinkel techniek

Sorteer speelgoed per categorie, de dino's bij de dino's, de auto's bij de auto's, de barbies bij de barbies gebruik daarvoor vaste plekken met wellicht de tekst op de bak waar het in moet of met een plaatje, visueel maken werkt altijd erg goed. 

 

🌱De keuzekaart 

Een super makkelijk en razendsnel stappenplan. 

Wat doe je nu weg en wat hou je nog? 

Met de keuzekaart wordt kiezen en keuzes maken een makkie! En heb je binnen no time meer rust en ruimte in huis en in je kasten . 

Onderaan mijn website kun je de keuzekaart gratis downloaden. 

 

🌱 Speelgoed

Met minder speelgoed (je kunt rouleren) en multifunctioneel inzetbaar speelgoed spelen kinderen veel meer en veel langer. 

 

Less is much more! 

Ik heb zelf gemerkt doordat ik meer rust en ruimte ervaar en minder prikkels of irritaties in het huis heb ik ook een fijnere tijd met mijn  kinderen en meer qualitytime

 

Voor meer tips volg mijn instagram

 

✨Let the magic begin.... ✨

 

Liefs, Susan 

 

 

Wil jij ook een gastblog op mijn site? Neem dan even contact met mij op.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.