Hoe houd ik mijn keukenkastjes opgeruimd?

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 12:47

Herken je dat gevoel dat je te veel spullen in je keukenkastjes wilt proppen en dat je altijd moet zoeken naar bakjes en bekertjes? De keukenkasten puilen uit en je weet niet meer waar je al je keukenapparaten moet laten. Dit is voor mij de reden dat ik graag een nieuwe luxe keuken wil hebben. Luxe keukens kenmerken zich door het gebruik van luxe materialen en moderne appratuur van topkwaliteit. Omdat we hier nog even voor moeten sparen ging ik op zoek naar manieren om je keuken opgeruimd en netjes te houden. Hoe kan ik zorgen voor rust en ruimte in mijn landelijke keuken? Ik vroeg opruimtips aan een coach.

hoe houd ik mijn keukenkastjes netjers en overzichtelijk

Keuken opruimtips van een minimaliseercoach :
Minimaliseren is het allerbelangrijkste bij te volle keukenkastjes. Voor meer ruimte minimaliseer minimaal 25-50%. Maar hoe doe je dat? Hoe minimaliseer je keukenspullen?

✨ Ten eerste: Bedenk welke keukenapparaten je echt regelmatig gebruikt? En kijk eens of je apparaten multifunctioneel kan inzetten, wist je dat je op een tafelgrill naast het grillen van groente, vis en vlees ook prima tosti's kan maken of zelfs brood kan roosteren? De broodrooster heb ik daarom zelf ook weggedaan...

✨ Ten tweede: Een teveel aan servies en bestek voor doordeweeks in je lades, maar wel erg handig en nodig voor verjaardagen of als er (veel) visite komt? Maak een visiteserviesbak! Doe al het servies dat je niet dagelijks gebruikt in de bak. Deze bak kan je opbergen op je zolder, kelder, voorraadkast of schuur (zo voorkom je ook veel overtollige afwas doordeweeks, als er toch onbeperkt glazen staan om steeds te pakken). Je pakt deze bak erbij als je visite krijgt.

Voor meer visuele rust is de toverkrat in de keuken een uitkomst!
Veel afwas op de aanrecht lijkt enorm rommelig en werkt overprikkelend dus belangrijk is om je aanrecht zo leeg mogelijk te houden (met wellicht 1 of 2 keukenapparaten en een vaas bloemen, of fruitschaal)

Vuile vaat op het aanrecht
Want herken je dat je vaatwasser nog draait, maar je wel alweer vuile vaat hebt? Of je hebt geen zin of tijd om de vaatwasser uit de ruimen maar wilt wel een leeg aanrecht? Dan werkt de toverkrat perfect! Je "tovert" als het ware de vuile vaat even tijdelijk weg. Zet een krat in het gootsteenkastje of in een lade van je keuken waarin je tijdelijk even je vuile vaat zet. Deurtje dicht en rust in de keuken! Klinkt simpel... Klopt maar werkt perfect! Dat komt omdat je brein niet meer veel losse prikkels waarneemt en je daardoor instant rust voelt.

waar laat ik mijn vata als de vaatwasser aan staat

Meer praktische tip voor het minimaliseren en opruimen in je huis
Wil jij nog meer praktische tips om je keuken of andere ruimtes in je huis op te ruimen en te minimaliseren? Kijk dan even op: Noworrieslifechanging|Susan of luister naar de podcast van Susan: Less is much more Podcast.

Susan hielp mij ook al eens met het praktisch inrichten van onze kinderspeelhoek.

 

Nieuwe keuken; dromen blijven houden
Als wij een nieuwe keuken zouden kopen dan zou ik gaan voor een nieuwe luxe SieMatic keuken. ‘Waarin de SieMatic keuken zich onderscheidt ten opzichte van vele andere keukens is met name de mogelijkheden in kasten. Zo is het interieur van een SieMatic keuken zeer flexibel in te delen en kun je kiezen voor het MultiMatic systeem waarmee je tot 30% aan ruimte kunt besparen.

Omdat de ruimte nergens in de woning zo kostbaar is als in de keuken heeft SieMatic naast het MultiMatic systeem ook haar keukens uitgevoerd met een flexibel in te delen lade systeem.’

 Kijk, dan zijn de tips van minimaliseercoach Susan bijna overbodig, maar tot de tijd dat wij een andere keuken kunnen kopen probeer ik mij te richten op het praktisch indelen van onze keuken en op het minimaliseren van spullen.

 

Heb jij thuis ook uitpuilende keukenkastjes?

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met goergenkeukens.nl. Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.