Hoe krijg ik mijn witte was weer wit? Ik deel 4 tips voor was zonder gele vlekken of een grauwe kleur.

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 20:22

Was dit shirtje wit? Grijs of grauw? Soms weet ik het ook even niet meer. Herken je die witte T-shirts van je partner waar gele vlekken in gekomen zijn? Soms voel ik mij een waardeloze huisvrouw! Waarom zijn de meeste baby rompers eigenlijk wit? Ik bedoel heb je ook een baby gezien die niet spuugt, poept of tomatensaus in zijn kleren smeert? Hoe krijg ik mijn witte kleding weer wit?

Ik ging op onderzoek uit.

 

Lees hier: waarom je een goede wasmachine nodig hebt, zodra je moeder wordt!

Hoe krijg ik mijn witte was weer wit?

Hoe krijg ik mijn witte was weer wit?

 

Ik zocht de 4 meest bruikbare tips!

 • Je grauwe kleding weer wit met een vaatwastablet
  Deze tip schijnt te werken met kleding dat net grauw begint te worden (dus niet al jaren verkleurd in de kast ligt!). Doe het kledingstuk in de wasmachine en voeg een vaatwastablet toe. Was volgens voorschrift en je grauwe kleding is weer wit.
  Een vaatwastablet reinigt je vaatwasser dus niet alleen.

 

 • Kleding wit maken met citroensap
  Je kunt je kleding weer wit krijgen met citroensap. Snijd een aantal schijfjes citroen en doe die in een pan met water, breng aan de kook. Voeg daarna je kledingstuk toe en laat deze een uurtje in de water (niet meer kokend water) liggen. Was het kledingstuk vervolgens net zo als anders. Het schijnt dat het citroenzuur zorgt voor weer witte kleding.

 

Lees hier alles over: 3 beste tips om theevlekken uit kleding te verwijderen

 

 • Gele vlekken uit je T-Shirt met spoelglansmiddel
  Als je kleding wel wit is, maar een aantal gele vlekken bevat (onder de oksels bijvoorbeeld) kun je deze gele vlekken inspuiten met spoelglansmiddel. Dit moet je even een uurtje laten intrekken en vervolgens wassen volgens voorschrift. De gele vlekken zouden dan uit je kleding verdwijnen
grauwe was wit krijgen. Producten van washok.nl
 • Je was weer wit met baking Soda
  Nog zo’n middeltje dat je waarschijnlijk gewoon in huis hebt. Je kunt je grauwe was weer wit krijgen door tijdens het wassen van je witte was een half kopje baking soda toe te voegen aan de was. Dit kan gewoon samen met je gewone wasmiddel. De baking soda dringt diep door tot in de stof en kan zo de grauwe was weer wit krijgen.
  Baking Soda zorgt er ook nog eens voor dat vieze luchtjes worden geneutraliseerd.

 

Wasmiddel van Washok.nl

Zelf gebruik ik sinds een tijdje wasmiddel van Washok.nl. Ik kreeg een pakket om te testen en dit pakket bestond uit 3 soorten wasmiddel. Eén voor bonte was, één voor extra hygiëne en één voor de witte was. Naast de wasmiddelen van washok.nl kreeg ik ook 4 soorten wasparfums. Daarnaast kreeg ik knijpers en een leuke tas van washok.nl. Washok is de webshop voor al jouw wasproducten. Zij hebben de heerlijkste wasparfums, wasmiddel, wasverzachter, textielsprays en nog veel meer. Leer wassen als een pro.

 

Wasparfums
Ik kende de wasparfums van washok.nl niet, maar er gaat een wereld voor mij open. Wasparfum is een vloeibare substantie die je toevoegt bij je wasmiddel. Dit kan in het vakje van de wasverzachter. Een paar druppeltjes zijn genoeg. Mijn kleding heeft nog nooit zo lekker geroken. Ik heb vier geuren om te testen maar er zijn nog heel veel meer. Vooral de 40 graden was die ik altijd ophang in de woonkamer. Het is gewoon een genot om de was op te hangen. Een heerlijke parfum hangt in ons huis.

Zelf het beddengoed ruikt na een aantal nachten nog super fris door de wasparfum van washok.nl. Ik wil niet meer zonder.

wasparfums van washok.nl

Met de wasmiddel voor witte was, van washok.nl houd ik mijn kleding mooi wit.
Nu ik weer wasmiddel voor speciaal de witte was heb, ga ik deze zeker gebruiken om mijn witte kleding wit te houden. Voor de grauwe kleding of de witte kleding met gele vlekken ga ik bovenstaande tips om witte kleding weer wit te krijgen gebruiken. Ik ben benieuwd of het gaat lukken.

 

Heb jij ook last van grauwe, in plaats van witte, kleding? Wat is jouw geheim?

 

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met Washok.nl. Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.