7x Tips besparen op je babyuitzet

Gepubliceerd op 17 maart 2023 om 12:37

Gefeliciteerd! Er is een nieuw gezinslid op komst! Het is tijd om je je zoektocht naar de babyuitzet te starten. Je hebt ontzettend veel babyspullen nodig zoals een bedje, autostoel, kinderwagen, babyfoon en nog veel meer. De kosten kunnen dan ook flink oplopen. Er is echter ook veel te besparen op je babyuitzet. Wij hebben de 7 beste tips voor je op een rijtje gezet. 

besparen op babyspullen
  1. Koop je babyuitzet tweedehands

Veel babyspullen worden niet lang gebruikt en blijven daarom ook heel mooi. Je kan vaak voor 30% van de prijs een ‘bijna nieuw’ babyproduct bij iemand ophalen. Je bespaart hier honderden euro’s mee zonder jouw baby iets te kort te doen. Babyspullen die je gemakkelijk tweedehands kan kopen zijn bijvoorbeeld co sleepers, wipstoeltjes, draagzakken en een box. De bekleding van de co sleepers, wipstoeltjes en draagzakken doe je zelf even in de wasmachine zodat er geen vlekken opzitten. Ook een houten kinderstoel kan je gemakkelijk online kopen. De populaire Stokke Tripp Trapp kinderstoel wordt bijvoorbeeld veel online aangeboden. Met een likje verf is deze weer als nieuw.

 

  1. Vergelijk goed de prijzen

Je hebt aardig wat babywinkels en online websites die babyproducten voor jouw babyuitzet verkopen. Zij concurreren veel met elkaar wat betekent dat er ook veel prijsverschil is. Heb je eindelijk die mooie kinderwagen gevonden? Vergelijk de prijzen in alle winkels dan goed met elkaar. Je kan hiervoor gebruik maken van babyspullen vergelijkingssites zoals babyspullenvergelijken.nl.

 

  1. Je hoeft niet de aller duurste merken te kopen

Je wilt natuurlijk de aller beste babyuitzet hebben voor jouw baby! Vaak is alleen het duurste merk niet het aller beste. Je betaalt natuurlijk ook voor alle marketing die er achter het merk zit. Maxi-Cosi en Babymoov zijn bijvoorbeeld merken die in het middenprijssegment zitten terwijl ze vaak met hun producten als een van de beste getest worden. Je kan hierdoor ook weer honderden euro’s besparen zonder jezelf of je baby tekort te doen.

tips om te besparen op baby artikelen
  1. Maak een cadeaulijstje voor anderen

Iedereen staat te trappelen om jou en de baby wat leuks te geven. Je kunt jouw familie en vrienden daarom helpen om online een wensenlijstje te maken. Je kan de link op het geboortekaartje zetten bij cadeau tips of doorgeven aan mensen die vragen wat je wilt hebben. Doordat iedereen afstreept wat ze gaan kopen krijg je nooit meer wat dubbel en krijg je precies wat je hebben wilt. Super handig!

 

Lees ook: waarom een hydrofiel doek een praktisch en leuk kraamcadeau is. 

 

  1. Verzamel gratis zwangerschapsboxen

Wist je dat er veel zwangerschapsboxen zijn waarbij jij leuke babyspulletjes en kortingsbonnen gratis kan ontvangen? Het is een manier voor merken om hun producten te promoten en jouw gegevens te verkrijgen. Veel korting voor jou inclusief een beetje extra informatie. Als je de informatie die je krijgt toch niet interessant vindt schrijf je jezelf toch gewoon weer uit.  

 

  1. Koop alleen wat je echt nodig hebt

Heb je niet veel geld te besteden voor de babyuitzet? Bedenk dan goed of je alles wel echt nodig hebt. Je kan namelijk ook goed leven zonder bepaalde babyspullen! Een co-sleeper of een wiegje is bijvoorbeeld fijn maar is ook een extra uitgave. Je kan jouw baby namelijk ook gelijk in een ledikant leggen. Een flessenwarmer is ook een voorbeeld van een babyproduct die je niet persé nodig hebt. Je kan de (moeder) melk bijvoorbeeld ook opwarmen in de magnetron.

 

Lees hier: babyartikelen, welke zijn echt nutteloos? 

 

  1. Koop niet te veel in het begin

Het is aantrekkelijk om 10 verschillende babykleertjes in de geboortemaat te kopen. Ze zijn ook zo schattig! Jouw baby gaat echter alleen groeien als kool en past al deze kleertjes al niet meer na 3 weken. Begin dus maar met een paar setjes kleding. Je kan altijd nog iets er bij kopen als je het nodig hebt. Dit geldt ook voor alle dekentjes en beddengoed. Dit zijn vaak dure items terwijl je er niet veel van nodig hebt.

 

Dit is een gastblog geschreven door 'babyspullenvergelijken.nl' wil jij ook een gastblog op mijn website? Kijk dan eens bij: Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Liefs Lisanne 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.