Cadeau jongen 3 jaar, mijn persoonlijke tips!

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 10:31

Oh help, de verjaardag van mijn jongste komt er al weer aan! Maar wat koop je voor een peuter van 3 jaar oud? Wat zijn leuke cadeaus voor jongens die 3 worden? Ik ging op onderzoek uit en deel mijn leukste tips in dit blog met cadeau ideeën voor 3 jarigen. 

cadeau 3 jarigen

Het perfecte cadeau voor jouw 3- jarige

 

Het zoeken naar een cadeau kan erg lastig zijn. Natuurlijk is het ook een persoonlijk iets. Maar ik zal onderzoek doen naar mijn persoonlijke cadeaus voor 3-jarigen. Met name voor jongens. Het lastige hieraan is dat mijn 3 jarige jongen de jongste van het gezin is! Hier is al veel speelgoed aanwezig. Wat mij erg heeft geholpen is de website van de drie kleine haasjes. Zij hebben heel overzichtelijk per leeftijdscategorie hun cadeautjes geordend. 

De Drie Kleine Haasjes

 

Richard en Japke zijn een online winkel gestart met allerlei leuke kinderartikelen van kraamcadeau tot een cadeau voor een 5-jarige en ouder. Zelf hebben zij drie kinderen (daar komt de naam Drie Kleine Haasjes ook vandaan), dus ervaring genoeg in het kopen van passend speelgoed. Voor iedere leeftijdscategorie het juiste cadeau.

 

De beste speelgoedtips voor een 3 jarige:

 

- Balansspeelgoed

Wat mij meteen opvalt is het balansspeelgoed. Zelf hebben wij een wobbelboard. Hier schreef ik ook al een eerder over in mijn blog: Wat geef je (een derde) baby cadeau op z'n eerste verjaardag? 

Balansspeelgoed is erg goed voor de motorische ontwikkeling van jouw kind. Nu jouw peuter drie jaar wordt gaat deze ontwikkeling erg snel. Handig om te oefenen en om sterker te worden. Wist je dat je voor het leren fietsen ook balans nodig hebt? Win - win dus.

Bij balansspeelgoed kun je denken aan een wobbelboard, maar ook balansblokken en stapelblokken.

Zo stimuleer je ook de creativiteit van jouw 3 jarige, bedenk zelf maar een leuk parcours over de stapelblokken heen.

 

Vooral 3 jarige jongens hebben erg de behoefte om te klimmen en te klauteren. Balansspeelgoed is daarom mijn tip nummer 1. Vind je bank ook wel fijn! 

 

- Boekjes

Natuurlijk mogen de voorleesboeken niet ontbreken aan mijn lijstje. Juist jouw 3-jarige moet gestimuleerd worden in het lezen en zijn of haar woordenschat., Het mooie aan de drie kleine haasjes is dat zelfs de boeken zijn ingedeeld op leeftijd.

Zie hier de leukste voorleesboeken voor 3 -jarigen. 

'Het grote voorleesboek van Dikkie Dik' is hier thuis echt favoriet bij onze peuter. Korte verhaaltjes, met mooie duidelijke tekeningen.

cadeauidee voor een 3 jarige jongen

- Houten speelgoed

Zelf ben ik fan van houten speelgoed. Voor mijn jongen die drie wordt zie ik bijvoorbeeld een leuke gereedschapskoffer met houten gereedschap. Een eigen boor, hamer en schroevendraaier, net als papa. Welke jongetje wil dit nou niet? 

Maar ook een houten dokterskoffertje staat gelijk aan uren lang speelplezier. Dit stimuleert tevens ook meteen de creatieve kant van jouw peuter door middel van rollenspellen. Houten speelgoed is duurzaam en past in ieder interieur. 

 

- Bouwspeelgoed

Vanaf 3 jaar is het veilig voor peuters om te gaan spelen met bouwspeelgoed, denk aan Duplo, blokken en misschien zelfs wel al Lego. Maar ken jij de Magna Tiles al?

Magna-Tiles is een populair merk met constructie-speelgoed gemaakt van kunststof. Het speelgoed bestaat uit magnetische tegels die kunnen worden gebruikt om allerlei verschillende structuren te bouwen. Magna-Tiles zijn vooral populair onder kinderen vanaf drie jaar oud, maar zijn ook geschikt voor oudere kinderen en zelfs volwassenen (ook leuk voor broer en zus dus!).

Een van de belangrijkste voordelen van Magna-Tiles is dat ze eindeloos speelplezier bieden. Kinderen kunnen urenlang bezig zijn met het bouwen van verschillende structuren, en omdat het speelgoed magnetisch is, blijven de bouwsels gemakkelijk bij elkaar. Dit betekent dat kinderen hun creativiteit kunnen uiten en hun fijne motoriek en ruimtelijk inzicht kunnen ontwikkelen.

 

Welk cadeau wij hebben gekocht voor onze 3 jarige jongen?

 

Wij hebben natuurlijk al aardig wat speelgoed in huis, omdat dit onze jongste is. Zo hebben wij een wobbelboard waar nog altijd veel meegespeeld wordt. Ook hebben wij al verschillende bouwspeelgoed in huis. Dit keer hebben wij besloten om waterspeelgoed te kopen. Omdat die van ons eind mei jarig is, met het mooie weer op komst.

Zo kunnen wij op de warme dagen lekker spelen met water. Het is een houten waterbaan die we zelf kunnen bouwen en verbouwen door middel van blokken. Eigenlijk is het dus een combinatie tussen bouwspeelgoed, houtenspeelgoed en waterspeelgoed.

Ik hoop dat het in de smaak gaat vallen ;)

 

Wat zou jij kopen voor een 3-jarige??

 

 

Liefs Lisanne 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.