Omdat je meer dan alleen mama bent... 

 

En je soms ook even tijd voor jezelf moet maken. Maar hoe doe je dat? Lees je een boek, kijk je een serie of ga je lekker lang in bad? Hier vindt je inspiratie en laat ik zien wat ik doe om te ontspannen. Omdat ik naast moeder ook gewoon Lisanne ben.

 

Zo vind jij jouw perfecte trouwjurk!

Hoera je gaat trouwen. Een spannende maar leuke tijd volgt. Bij een bruiloft komt heel wat kijken. Na  'het huwelijksaanzoek' begint het voorbereiden op een huwelijk. En hier komt best wat bij kijken. Van een droomlocatie naar een gastenlijst tot aan het vinden van de perfecte jurk voor jouw bruiloft!

Lees meer »

Top 5 Moederdag cadeau ideeën

Nog even en dan is het moederdag. Tijd om te oriënteren op leuke Moederdag cadeaus die je kunt vragen of kunt geven! In dit blog deel ik mijn top 5 Moederdag cadeau ideeën met je. Lees je mee?

Lees meer »

Als zwanger worden niet vanzelf gaat..

Laat me beginnen met dat ik 4 jaar geleden moeder ben geworden van een tweeling en dat ik mij gezegend voel met 2 gezonde kinderen. Ik hou van ze allebei, meer dan je je kunt voorstellen, begrijp me goed.

Lees meer »

Van kritiek naar complimenten: dit is het effect op je relatie!

Kritiek geven. Bijna elke Nederlander doet het. Het past goed bij onze cultuur. We houden onszelf en elkaar scherp door eerlijk en oprecht feedback te geven. Begrijp mij niet verkeerd. Daar is niets mis mee. Het zorgt ervoor dat wij kwaliteit leveren. We boeken er succes na succes mee. Het is dus ook geen wonder dat wij dit ook in onze relatie doortrekken.

Lees meer »

Verdriet rondom een kinderwens, hoe verwerk je dat samen?

“En hoe is dit voor jou, als man?” Wist je dat deze vraag vaak helemaal niet gesteld wordt als het gaat om verdriet in een gezin? Stel, moeder was zwanger, maar heeft het kindje verloren. Dan wordt er in veel gevallen alleen naar de moeder gekeken. De man, tja, die staat er een beetje buiten. Helemaal als hij er niet zo over praat. Als hij zich bezig houdt met klusjes in de schuur, in plaats van zitten op de bank en praten over het verlies. Het geeft voor sommige mensen het signaal dat het de man niet zoveel doet. Hij heeft het tenslotte niet zelf meegemaakt. Niet in zijn eigen lichaam. Maar is dat een goede reden om te denken dat de man geen verdriet heeft? Dat hij het niet hoeft te verwerken? Nee! Ook de man zal moeten verwerken wat er is gebeurd. Wat zijn vrouw heeft doorgemaakt, de hoop die ze hadden, het machteloos staan in het verlies. Niks kunnen doen.

Lees meer »

De leukste cadeaus voor onder de Kerstboom voor mama!

Het vieren van kerst en cadeaus onder de kerstboomOp 25 en 26 december wordt in Nederland kerst gevierd. Voorafgaand aan deze periode komt iedereen langzaam in de kerststemming met een groot aantal tradities en gebruiken. In Nederland is een kerstboom in huis niet meer weg te denken. Uit Amerika waaien ook nieuwe tradities over. Zo vieren veel mensen in Nederland ondertussen kerstfeest met de Kerstman die cadeautjes brengt onder de kerstboom of in een sok. Ook is de mistletoe een niet te vergeten takje tijdens de kerst. Nederland maakt een mix tussen gebruiken die oer-Hollands zijn en tradities die overgewaaid zijn uit andere landen.

Lees meer »

Iedere dag ontbijt op bed!

Het belang van een goed ontbijtEen heerlijk ontbijt is een goed begin van je dag. Je motor wordt gestart en je lichaam gaat vet verbranden! Ja door te ontbijten zet je je lichaam aan het werk en dat is wat we willen. Tijdens mijn koolhydraatarm dieet ontbijt ik met yoghurt. Ik krijg gewoon weg geen brood door mijn droge mond in de ochtend. Meestal probeer ik hier wat fruit of noten aan toe te voegen. Maar dat lukt niet altijd.

Lees meer »

Een voorstadium van baarmoederhalskanker, wat nu?

Toen ik mijn blog begon schreef ik juist over het doorbreken van taboes en eerlijke verhalen over ons als mama. Dit is zo’n eerlijk verhaal waar in mijn beleving nog veel te veel een taboe op heerst. Wat als je een voorstadium van baarmoederhalskanker hebt?

Lees meer »