Zo gaat een wijnproeverij!

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 19:09

wijn. wit. rood. vat. leren drinken. ontspannen als mama.

 

Herken je dat? Dat je bijna dertig wordt en denkt.. wordt het niet eens tijd om rode wijn te gaan drinken? Daar had ik echt last van. Een soort van rode wijn drink syndroom ofzo (niet googelen). Het zou ook wel praktisch zijn trouwens, want bij een verjaardag bij ons thuis drinkt mijn schoonvader altijd rode wijn. Maar hij drinkt dan net niet de fles leeg en als we vergeten deze met hem mee te geven dan blijft het staan. Na drie dagen op het aanrecht te hebben gestaan, spoel ik het dan door de gootsteen. Mensen die mij kennen weten dat ik dan baal..  want he, wijn wordt gemaakt van druiven. Druiven is fruit, fruit is duur! Zonde (om maar te zwijgen van het alcohol).

 

Rode wijn leren drinken
Dus uit praktische overweging wil ik rode wijn leren drinken. Ga verspilling van de aardbol tegen! Toen ik er rijp genoeg voor was ;).. dertig jaar en een paar maanden, werd onze wens voor  een derde kindje (hoe kun je het wensen) werkelijkheid. Ik was zwanger. Nu schijnt het niet goed te zijn om wijn te drinken als je zwanger bent, dit heb ik dus maar niet geprobeerd. In mei 2020 ben ik bevallen . Een gezin met 5! Moeders die net bevallen zijn die kijken veel op internet. Je mag nooit googelen als er iets is, trouwens (dat zegt de verloskundige altijd, dus het zal wel belangrijk zijn om te herhalen!) Via vakantieveiligen.nl zag ik een leuke koop; een wijnproverij op locatie. Ik bood twee euro en jawel hoor; winner! Best gek voor iemand die nooit iets wint. Maar de aardbol wil blijkbaar ook dat ik niet langer rode wijn verspil. Ik had dus gewoon een wijnproeverij gewonnen!

 

Zo leer je in 4 stappen rode wijn drinken

 

Er wordt bij mij thuis een wijnproverij georganiseerd door de Kasteelhoeve. Erg leuk. Maar dan moet je eerst 6 vrienden of vriendinnen uitnodigen. Voor mij een hele opgave, als je dertig bent bestaat je netwerk uit mensen die zwanger zijn; zwanger worden; net bevallen zijn of gewoon nog steeds borstvoeding geven. Uiteindelijk zijn we met vijf “grote” mensen die het aandurven.

Vriendinnen zijn als wijn op een vrijdagavond, essentieel dus! 

 

De meneer van de Kasteelhoeve heeft twaalf wijnen bij zich en nog twee likeurtjes. Zo dat beloofd een leuke avond. Geheel coronaproof buiten bij ons onder de veranda op gepaste afstand van elkaar beginnen wij aan deze heerlijke proeverij (alles wat niet duur is, is ineens veel lekkerder ook). Je krijgt over elke wijn uitleg over de druifsoort en waar deze druiven groeien en hoe er wijn van gemaakt wordt. Hoelang de wijn heeft gerijpt en wat er aan toegevoegd is. Erg leuk om eens te horen. 

 

Als je net drie maanden geleden bent bevallen en nog geen killer body ala Fajah Lourens hebt dan vallen twaalf wijntjes wel zwaar. Ik weet niet meer wélke wijnen we gehad hebben. Één daarvan was echt zo’n hoofdpijn wijn, dat weet ik nog omdat ik ’s nachts om drie uur wakker werd met een partij hoofdpijn! Jeetje..

 

Al met al een leuke ervaring, zeker om met een groepje vriendinnen te doen. Je leert meteen welke wijnen je lekker vindt en welke niet. Als je de druifsoort onthoud dan kun je in de supermarkt ook de wijnen kopen die jij lekker vindt. Ik heb meteen twee wijntjes gekocht via de kasteelhoeve om thuis nog eens te genieten van de hele fles (nadeel van een proeverij, ze doen die glaasjes nooit vol). Iedere week een mail met nieuwe wijn aanbiedingen, ook heel handig. Niet voor je portemonnee trouwens.

 

 

Dus ik ben inmiddels eenendertig (en een beetje) maar ik drink rode wijn! Het was eigenlijk net als je rijbewijs halen. Dat je geslaagd bent voor je rijbewijs, zegt niet dat je kunt rijden. Dat moet je nog leren. Dat is het met rode wijn ook. Na deze proeverij drink je rode wijn. Pas na een fles of vier ga je het lekker vinden.

 

Toch jammer dat we deze Kerst in lockdown zitten. Had ik eindelijk met mijn schoonvader rode wijn kunnen drinken. Volgend jaar een nieuwe kans. Reken er maar op dat er hier geen druppel verspilt gaat worden! Nou ja op het aanrechtblad misschien, maar dat komt vanwege mijn onhandigheid...

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

 

En jij? Lust jij rode wijn? Welke is jouw favoriet?

 

Liefs Lisanne


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.