Sporten in Corona tijd

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 19:21

Hoe sport ik in tijden van Corona, nu alle clubs en sportscholen dicht zijn? 

 

Zoals velen van jullie weten ben ik al jaren lang een actief (inmiddels wat minder actieve) volleyballer. Toen ik acht jaar was kwamen Ben en Mia van de volleybalvereniging in de gymles om ons volleybal les te geven. Dit was wel fijn voor de juf, had die ook een uurtje vrij. Respect voor alle juffen op de basisschool trouwens.. Hoe houd je het vol.

 

Na een uurtje achter van die te grote en te lichte gele ballen aan gerend te hebben vonden mijn vriendinnetjes en ik het tijd om ons aan te melden bij de volleybalvereniging. De vereniging was daar ook blij mee, er werd meteen een feestje gevierd dat ze vijftig mini’s hadden. Hier werd het begin gelegd van het bestaan van de club.

 

Inmiddels speel ik nu bij een andere club die beter aansluit bij mijn niveau. Vooral in de kantine kan ik mij goed staande houden. Maar alles zit nu op slot ivm Corona. Helaas.

Hoe zorg je ervoor dat je in tijden van corona fit blijft?

Thuissporten
Aangezien ik toch net bevallen was en ik onder het mom van een loedermoeder zeker niet na zes weken weer een platte buik hoef te hebben vond ik dit niet zo erg. Maar na hoeveel weken moet je wel weer wat doen?? Inmiddels is de baby bijna 6 maand.. De club is nog dicht.. Thuissporten dan maar? Met gezonde tegenzin kocht ik zo’n mooie net iets te strakke (maar hee, dat komt goed) sportlegging van Fajah Lourens. MKBM.. My Killer Body Motivation. Met zo’n naam heb je al de helft binnen dacht ik. Via internet zocht ik naar een filmpje, ik kwam op deze site

 

vrouw aan het sporten

Ik begon met de eerste (leek me logisch toch?).

Maar de tweede is misschien beter. Als je beginner bent tenminste.

 

Als je het niet aandurft om te kijken, het bestaat voornamelijk uit het doen van squats, jumping jacks en planken. Easy. Op het filmpje ziet het er zo makkelijk uit. Heel gecontroleerd... In de woonkamer, bij een warme kachel in mijn net iets te strakke MKBM broek, ziet het er toch net iets anders uit kan ik je vertellen..

 

Na een kleine vijftien minuten wat gedaan te hebben baal ik er van dat ik bij de kruitvat niet toch ook zo’n yoga matje heb besteld. Die oefeningen op de grond lijken beter bij mij te passen..

 

Trots op mezelf kan ik zeggen dat ik vijftien minuten wat gedaan heb, het begin is er. Dat moet gevierd worden met een zak chips! Volgende week weer, als de spierpijn dan weg is tenminste.. Heeft mijn moederlijf dit even mooi geflikt.

 

Sporten in Coronatijd.. ik vind het maar niets.

 

Wat doe jij om fit te blijven?

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.