Home » Blogs » Mama blogs » Het leed dat kerstboom opzetten heet!

Het leed dat kerstboom opzetten heet!

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 20:06

Kerstboom optuigen

Ik schreef al eerder over dingen waar ik niet goed in ben. Nou count me in.. Ik heb another one. De kerstboom optuigen. Hoe doen jullie dat? Ik ben zo jaloers als ik die foto’s en filmpjes van de kerstbomen zie, het lijkt altijd zo leuk en gezellig. Bij mij thuis is het net een verlaten Intratuin die uitverkoop heeft gehad. Het begint al met de lampjes, wat een ellende! Het is zelfs zo erg dat ik een keer net klaar was met de lampjes om te concluderen dat ik van beneden naar boven was gegaan.. yeah right, zie maar eens een stopcontact te vinden in de buurt van je plafond.

 

Er vallen bij mij eerst altijd een paar ballen stuk. Ik heb altijd te weinig frutsels om er in te hangen. De voorkant is soms best oké, de achterkant is dan nog leeg. Oh ik wordt hier niet goed van.. De papa van dit gezin wil altijd een echte boom om vervolgens in de tuin uit te planten (ja echt). Ik koop liever een kunstboom, die ik zo versierd met lampjes en al in de kast zet. Dat lijkt me wel wat, dan trek ik die volgend jaar er zo weer uit. Tadaa. Maar nee hoor, hij laat me elk jaar weer opnieuw dit leed bezorgen. Hij doet tegenwoordig wel zelf de lampjes, dat scheelt. Meneer de kleuter vindt het trouwens leuk om de lampjes op knipperstand te zetten! Te gek! Het liefst om 6.30 in de ochtend… om lekker wakker te worden in de disco. Nou ja de boom staat weer, het is gelukt. Misschien is de boom die de monsters zelf mochten versieren (ja wij hebben twee bomen) nog wel het mooist.

 

Houten kerstboom

 

Ik moet zeggen dat ik die houten boompjes wel mooi vind. Ook stralen al die lampjes en tierelantijntjes een hoop gezelligheid uit in huis! Maar jongens, één probleem.. Die batterijen! Ik moest speciaal naar de winkel om batterijen te halen. Waarom moeten er vier batterijen in een klein lichtslangetje? En in een sterretje aan de muur? Houtenboompje in de vensterbank? Het lijkt hier wel een Duracell fabriek..

 

Ik kan trouwens ook niet wachten dat het januari is… weer er uit met die rommel. ;)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.