Het leed dat kerstboom opzetten heet!

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 20:06

Kerstboom optuigen

Ik schreef al eerder over dingen waar ik niet goed in ben. Nou count me in.. Ik heb another one. De kerstboom optuigen. Hoe doen jullie dat? Ik ben zo jaloers als ik die foto’s en filmpjes van de kerstbomen zie, het lijkt altijd zo leuk en gezellig. Bij mij thuis is het net een verlaten Intratuin die uitverkoop heeft gehad. Mijn kerstboom is altijd de lelijkste uit de straat.

Het begint al met de lampjes, wat een ellende! Het is zelfs zo erg dat ik een keer net klaar was met de lampjes om te concluderen dat ik van beneden naar boven was gegaan.. yeah right, zie maar eens een stopcontact te vinden in de buurt van je plafond.

 

Kerstboom opgetuigd

Ballen vallen stuk

Door mijn onhandigheid, vallen er eerst altijd een aantal ballen stuk. Ieder jaar moet ik wat nieuws erbij kopen, vaak past dit dan net niet bij elkaar. Ook heb ik altijd te weinig frutsels om er in te hangen. Na een uur ploeteren denk ik dat ik klaar ben, de voorkant lijkt best oké, maar dan kijk ik naar de achterkant. Die is nog bijna leeg, geen bal te vinden! Oh ik wordt hier niet goed van.. De papa van dit gezin wil altijd een echte boom om vervolgens in de tuin uit te planten (ja echt). Ik koop liever een kunstboom, die ik zo versierd met lampjes en al in de kast zet. Dat lijkt me wel wat, dan trek ik die volgend jaar er zo weer uit. Tadaa.

Maar nee hoor, hij laat me elk jaar weer opnieuw dit leed bezorgen. Hij doet tegenwoordig wel zelf de lampjes, dat scheelt. Meneer de kleuter vindt het trouwens leuk om de lampjes op knipperstand te zetten! Te gek! Het liefst om 6.30 in de ochtend… om lekker wakker te worden in de disco. Nou ja de boom staat weer, het is gelukt. Misschien is de boom die de monsters zelf mochten versieren (ja wij hebben twee bomen) nog wel het mooist.

 

Wist je dat ze ook onbreekbare ballen hebben?

Ik moet zeggen dat ik die houten boompjes wel mooi vind. Sowieso de versiering door het huis heen, vind ik altijd leuk. Het straalt veel gezelligheid en sfeer uit in huis.  Maar jongens, één probleem.. Die batterijen! Ik moest speciaal naar de winkel om batterijen te halen. Waarom moeten er vier batterijen in een klein lichtslangetje? En in een sterretje aan de muur? Houtenboompje in de vensterbank? Het lijkt hier wel een Duracell fabriek..

Houten kerstboom

Wist je dat wij al vanaf de 19e eeuw een kerstboom in huis zetten? Het is een heuse traditie geworden. Lees hier ook: 15 kersttradities voor een nostalgische kerst.

Hier lees je de: leukste cadeaus voor onder de Kerstboom voor mama!

 

Mocht je net als ik een duracell fabriek willen hebben: Sla nu in met batterijen! 

Ik kan trouwens ook niet wachten dat het januari is… weer er uit met die rommel. ;) Tijd voor rust en ruimte in huis. Wanneer gaat jullie kerstboom er weer uit? Hier vlak na het nieuwe jaar, ik red 6 januari vaak niet.

 

Wie zet bij jullie de kerstboom op?

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.