Voordelen die voortvloeien uit de Coronacrisis

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 20:17

corona virus. ziek. regels. afstand. thuiswerken.

Het is allemaal verschrikkelijk. Maar voor mij zijn er een aantal dingen positief (en nee niet de test ;) die wel mogen blijven straks. 

Om te beginnen wil ik natuurlijk zeggen dat de Coronaperiode heftig is en dat ik hoop dat Corona iedereen zo min mogelijk raakt. Respect voor alle zorgmedewerker, ziekenhuizen maar ook de horeca en ondernemers. Het zijn zware tijden. Helemaal nu ze de basisscholen weer dicht hebben gegooid ( voor de Loedermoeders dan tenminste) .. Bedankt voor alle knutseltips die voorbij komen trouwens! Toch zie ik ook veel positieve ontwikkelingen rond Corona en om het niet alleen het negatieve van Corona te belichten wil ik hier graag bij stilstaan.

 

Anderhalve meter maatschappij
Wees eerlijk, bij sommige mensen is het heel erg fijn dat ze op anderhalve meter bij je vandaan blijven! Dit mag van mij blijven. Het zelfde geldt voor dat eeuwige gekus, waarom geven Nederlanders elkaar overal drie kussen voor? Verschrikkelijk. Dat je nieuwsjaardag met lood in je schoenen naar je oma moet, terwijl al je ooms en tantes daar ook zijn (mijn ouders leek dat altijd handig, had je iedereen in één keer). Iedereen geeft je drie zoenen, als je dan je ronde had gehad dan leek je wel zon frans bulldogje met van die hangende en kwijlende lippen.

 

bulldog. kwijl. kussen. afstand. bloemen.

 

Als één van mijn monsters jarig is, word ik als ouder door iedereen gefeliciteerd, met drie kussen! Alsof mijn kleuter meneer dat door heeft.. waarom? Feliciteer de kinderen en geef hen een cadeau (dat is sowieso het belangrijkste). Geef de ouders een hand of zeg lekker in de kring: Iedereen gefeliciteerd he?! (dat laatste daar pleit ik voor). Überhaupt vind ik het heerlijk dat we niet meer zoveel verjaardagen kunnen vieren. Wat een rust! Ineens meer tijd voor ons gezin(metvijf) en klussen die in huis blijven liggen. Het is hier nog nooit zo “af” geweest in huis.

 

Wat is dat toch met dat handen schudden?
En waarom geven we trouwens altijd handen, denk er maar eens over na. Hoe vaak mensen elkaar een hand geven. Als je kennismaakt met elkaar; geef je elkaar een hand. Als je iemand een tijd niet gezien hebt begroet je die vaak met een hand. Bij een geboorte, verjaardag of elke andere felicitatie hoort een hand. Waarom? Handen zijn vies, ik wil niet eens weten waar jouw handen zijn geweest het afgelopen uur. De ene hand is slap en klef en de andere knijpt te hard dat het pijn doet. Nee stop met kussen en handen geven!

 

Mooi om te zien dat er nieuwe innovatieve projecten ontwikkelt worden, onderwijs op afstand, zorg op afstand. Restaurants die aan afhaal doen (laat dat please ook bestaan)! We worden aan het denken gezet. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, mensen worden gedwongen anders te denken en te handelen. Ik ben van mening dat dat niet alleen maar negatief is.

Tuurlijk hoop ik dat de kwetsbaren onder ons snel gevaccineerd kunnen worden. Zodat de maatschappij weer kan gaan draaien (zonder handen en kussen dan!) en bovenal hoop ik dat iedereen gezond blijft en deze tijden doorkomt! Pas op elkaar, op gepaste afstand dan..

 

EN DOE DAT MONDKAPJE GEWOON OP! Ik vind het ook kut zitten. Maar wat moet dat moet.

 

P.S doe de basisscholen maar weer open!

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.