Met zwangerschapsverlof in Coronatijd

Gepubliceerd op 18 januari 2021 om 10:57

Over zwangerschap, verlof en luiertaarten.

Als je zwanger bent kijk je ernaar uit om met verlof te gaan. Bij mijn derde zwangerschap kreeg ik last van harde buiken vanaf een week of dertig. Ik moest het rustiger aan doen en precies op dat moment kwam er een virus ons land binnen. We moesten thuiswerken.

 

Ik vond het lastig te combineren, hoog zwanger, monsters  thuis (met thuisonderwijs) en ik wilde mijn werkzaamheden afronden om met verlof te kunnen gaan. De papa moest ook zo veel mogelijk vanaf huis werken, dus die kon gelukkig helpen en ondersteunen. We wisselden elkaar af in het (thuis)werken en de monsters vermaken. Toen mijn verlof steeds dichter bij kwam, baalde ik dat ik geen afscheid kon nemen van mijn collega’s. Mijn collega’s zijn daar gewoon heel erg goed in (lees: Veel te veel eten voor te weinig mensen)! Heerlijke hapjes en even gezellig bij elkaar met cadeautjes, we hadden inmiddels wat ervaring opgedaan (allemaal jonge vrouwen bij ons). Maar helaas ging deze vlieger voor mij niet op. Ineens was het klaar en kon ik stoppen met werken. Ik had verlof. 

babay buik. Zwanger, Kus van zus.

De postbezorger bracht een cadeautje voor mijn zwangerschapsverlof

De verrassing was dus des te groter toen de postbezorger kwam met een enorm pakket. Mijn collega is eigenaar van luiertaartjes.nl en had zich voor mij even heerlijk uitgesloofd. Mooi ingepakt en goed verpakt. De taart was nog prachtig toen hij aan kwam. Een enorme taart met een maandbox luiers erin. Leuke cadeautjes en ook aan de oudste monsters was gedacht. Echt een aanrader. Mocht je nog een zwanger iemand willen verrassen in deze tijden, bestel dan bij haar. Kwaliteit ten top!

Zo wordt er toch nog stilgestaan van het verlof van de zwangere. Het is immers een heel bijzondere tijd die je tegemoet gaat. 

Ik was daarom ook blij verrast dat er toch aan ons gedacht was! :)

peuter en kleuter met cadeautjes. Luiertaart. Broertje.
luiertaart van luiers met cadeautjes. knuffel.

Zelf een luiertaart maken

Je kunt natuurlijk ook zelf een luiertaart maken. Lijkt heel easy. Ik als gierige Drenth dacht ook een luiertaart te gaan maken voor mijn schoonzus. Ik vind gewoon als je zwanger van je eerste bent (en dan ook nog van mijn nichtje) dan verdien je gewoon een luiertaart. Ik vind dat altijd zo gezellig staan. Dus ik ging samen met mijn stiefzusjes aan de slag. Zij hadden geen ervaring maar ik had het wel al eens gedaan. Dat rollen van die luiers dat ging nog wel. Cadeautjes shoppen (online) ben ik ook heel goed in. Maar krijg het dan maar eens in een mooie taart. Wij hadden een Nijntje bovenop die veel te groot was, hierdoor moest de luiertaarttaart echt enorm groot worden en hadden we luiers te kort. Dus ik 's avonds nog in de auto naar een vriendin om luiers op te halen. Maar het bleek niet genoeg. Nou en dan stopt mijn creatieve brein en denk ik in oplossingen. Wat is rond..? en kan zorgen voor opvulling? We besloten om een taartbakblik er in te stoppen....  Ja echt. Laagje karton er op en je hebt een lege laag. Op dat moment leek het een heel goed idee. Maar ik schaamde me dood. Dan geef je je schoonzus een luiertaart en dan moet je zeggen: Uh ja, je komt halverwege iets tegen wat van mij is en dat wil ik graag terug. Nou je moest de blikken eens zien. Niet handig. Niet doen.

Tip: Je hebt nogal wat luiers nodig voor een luiertaart!

Ik beschreef mijn knutselkwaliteiten ook al eens in de blog: De knutselmoeder.

 


luiertaart oker geel. Cadeautjes. Nijntje.

Met verlof in tijden van Corona

Ik vond het met verlof zijn in Coronatijd wel prettig trouwens. Je mag niets, je hoeft niets. Er komt geen visite. Lekker rust. Ook was de papa veel thuis, omdat hij niet kon werken. Hij kon lekker overal bij helpen en we konden samen lekker genieten van de oudste kinderen.

Oke, uiteindelijk duurde dat genieten wel heeeeel erg lang. Onze derde kindje zat te goed in mijn buik (ja je hoeft mij niet uit te leggen hoe je moet ontspannen ;)). Uiteindelijk hebben we tot 42 weken moeten wachten. En werd ik ingeleid in het ziekenhuis

 

Na de bevalling was Coronatijd lastig. Het is heel prettig om lekker in je eigen bubbel te zitten. Niet te veel drukte en genieten met je gezin. Er mocht geen visite langs komen. Maar het was wel heel dubbel dat zelfs opa's en oma's de kleine niet mochten vasthouden.

Het schijnt dat de baby's geboren in Coronatijd het heel goed doen en dat de borstvoeding ook veel beter op gang komt bij moeders. Dit vanwege de rust doordat er geen bezoek mag komen.

Wil jij meer informatie over bevallen of net bevallen zijn tijdens de corona crisis? Klik dan hier. 

 

Meer mama’s die met verlof gaan/gingen in Corona tijd? Wat vond jij juist handig? En wat juist heel erg vervelend?

 

Zijn jullie bekend met het raambezoek trouwens?? Hoe hebben jullie dit ervaren?

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.