Ons huwelijk en 'het huwelijksaanzoek'

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 10:13

Ons huwelijk en het huwelijksaanzoek

Over onze perfecte dag, het aanzoek en de nadelen van het plannen van een bruiloft.

 

Ik weet niet of het tegenwoordig nog hip is, maar wij zijn getrouwd. In 2014. Dit was iets wat vooral ik heel erg graag wilde. Een meisjesdroom. Het was dus ook een bruiloft met alles er op en er aan. Achteraf denk ik wel eens, wat een geld jonge! Maar goed wat uit is gegeven is uit gegeven en het was een leuke dag (dat moet dan ook wel voor dat geld).

 

Trouwen in een kasteel

Wij trouwden in een kasteel en de rest van de dag  brachten wij door in hotel van der Valk. Nou als je nog wilt gaan trouwen en je vraagt je af waar je het feest moet geven. Stop met denken en boek van der Valk. Wat een geweldig feest was dit. Zelf na afloop mochten wij gewoon verder drinken in de lobby van het hotel. Ze schonken gewoon door. Dat was heel prettig. Wij zijn daar in een luxe suite ook maar meteen blijven slapen en een deel van de familie ook (niet in de zelfde kamer natuurlijk). De volgende ochtend lekker samen ontbijten en daarna naar huis. Echt ideaal.

Zorg dat je een mooie unieke trouwlocatie hebt.

Lees hier alles over De trouwplanning van je bruiloft

 

Het aanzoek
We hadden het wel al over trouwen gehad, maar het aanzoek was nog niet gekomen. Doodzenuwachtig was ik al maanden. Bij alles wat we samen gingen doen, dacht ik, nu komt het. Helemaal opgedoft zat ik er klaar voor. Niet te veel praten, de man de tijd geven om er een speld tussen te kunnen krijgen.. Maar tevergeefs. Het aanzoek kwam niet.  Zoiets gebeurd altijd op momenten dat je het niet verwacht. Het was woensdagavond, ik had volleybaltraining gehad. Wij trainden tot 22.30 dus na het douchen meteen pyjama aan, haar in een knoet op de kop.. Klaar om meteen het bed in te duiken. Kom ik thuis, hoor ik Marco Borsato op de achtergrond, haardvuurtje aan en daar ging ie, op één knie. Jeetje. Al dat make-uppen de afgelopen maanden voor niets. Gewoon in m’n kloffie. Op een doordeweekse woensdag. Ik zei natuurlijk ja en het plannen van de bruiloft kon beginnen. Mijn man (toen nog vriend dus ;)) liep meteen naar boven? Om champagne te halen. Hij dacht dat ik met mijn uitgedroogde mond meteen naar de koelkast zou lopen en de champagne zou zien staan. Ja hij had overal over nagedacht! De lieverd. 

 

Huwelijkscadeaus
Wij hadden een hele grappige ceremoniemeester die bij de uitnodigingen een briefje had gedaan dat alle gasten een zak chips mee moesten nemen (ik ben chips verslaafd). Alsof mijn wens uitkwam: trouwen en 300 zakken chips (en 15 kilo erbij). De eerste drie maanden waren onze witte chips maanden. Iedere avond een andere zak! Heerlijk.

Ag ja, mensen die het goed hebben in een relatie groeien zowel mentaal als fysiek toch? :p

 

Nadeel van trouwen
Wat ik zo vervelend vond in de voorbereidingen naar het huwelijk toe.. Het bespreken van de huwelijkse voorwaarden. Bij ons in de volksmond zegt ook iedereen: Als je gaat trouwen moet je de scheidingspapieren klaar hebben liggen. Helaas heb ik ook te veel voorbeelden van mensen die gaan scheiden en in een vechtscheiding terecht komen. Wij horen te vaak alleen maar echtscheidingsdiarree over ons heen komen, dan is het inderdaad beter dat je dingen al besproken hebt in tijd dat je elkaar lief hebt. Maar man, ik werd er niet leuker op. Steeds nadenken over hoe en wat als we ooit uit elkaar zouden gaan. Hallo we moeten nog trouwen he? Bloedchagrijnig kon ik er van worden. Maar ik ben blij dat we alles goed besproken en vastgelegd hebben (niet dat ik wil scheiden hoor!). Vaak zie je dat als je het goed voorbereid hebt, je het niet nodig hebt. Dus daar houd ik me dan maar aan vast.

 

 

 

Zoek je nog leuke ideeën om iemand te geven die gaat trouwen?

Ik hoorde een keer dat iemand een geit kreeg, deze moesten ze zes weken in leven houden en daarna kreeg het bruidspaar een feest georganiseerd door vrienden. Om de trouwdag nog een keer opnieuw te vieren. De geit kreeg daarna trouwens een leuk plekje op de kinderboerderij! Voordat de partij van de dieren zich er in gaat mengen... 

Meer inspiratie nodig voor een cadeau?  22 Huwelijkscadeaus voor ieder budget

 

Zijn jullie ook getrouwd??? Waarom wel, waarom niet? Laat een berichtje achter!

 

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sharon
2 jaar geleden

Jáá wij zijn ook getrouwd. We kenden elkaar nét een half jaar toen we heel hard "JA" zeiden. We hadden amper geld en vonden het ook niet gepast om groots te vieren, dus we hebben het klein gehouden. Melvin in mooi pak, ik in een tweedehands jurk, vriendschapsringen als trouwringen, met alleen de directe familie op maandagochtend (op blue monday nota bene, kwamen we achteraf achter) en daarna lunchen in het eetcafé waar we als eerste date op het terras zaten. Wel héél wat anders dus dan jouw bruiloft, haha. Maar niet minder mooi hoor :-)