Home » Blogs » Mama blogs » Werkt online shoppen verslavend?

Werkt online shoppen verslavend?

Gepubliceerd op 22 maart 2021 om 08:00

Spoileralert: Het antwoord is ja.

 

Ik weet ook niet wat het is, maar tegenwoordig is het gewoon heel makkelijk om online te bestellen. Overal is een app voor. Je rekent af met je vingerafdruk of, als je aan het eind van je geld nog een stukje maand over hebt, met betalen achteraf. Super simpel. Op de een of andere manier heb ik altijd iets nodig. Aangezien de telefoon aan mijn duim vast zit, zijn het vaak twee klikken op de knop en hup.. besteld. Voordat je het door hebt. heb je weer van alles besteld.

Toch bedenk ik me de laatste tijd wat vaker ….

 

De postbezorger
Soms denk ik aan de postbezorger.. en dan schaam ik me dood.
Het is zelfs zo erg dat de postbezorger mij al kent, bij naam en toenaam. Ik dacht hij kent mij alleen vanuit het beeld in de voordeur, maar niets blijkt minder waar. Afgelopen zomer bracht ik wandelend mijn kleuter meneer naar school en liep ik met mijn peuter mevrouw en de baby terug naar huis. Ongeveer een halve kilometer van mijn huis stopt een POSTNL auto, de bezorger doet zijn raampje open en zegt net een pakketje achter mijn huis te hebben gelegd. Hij wenst mij een goede dag en rijdt verder. Hij herkent mij dus ook zonder groene voordeur om mij heen? Met plaatsvervangende schaamte loop ik terug naar huis en jawel onder de veranda ligt een pakketje van bol.com.

Dan denk ik: Nu is het klaar. Je besteld niets meer, als je echt iets nodig hebt dan ga je maar naar de winkel. Maar de volgende dag is het school, zwemmen, bezoek CB, boodschappen doen etc en dan denk ik.. ik bestel wel weer.

 

Sorry meneer van postNL. Het is gewoon te makkelijk. En daarbij hebben wij altijd iets nodig. Luiers, doekje, shampoo, zomerjas, boekje, schoenen.. Ga maar door. De papa van dit gezin zei nog wel terecht.. Die man doet ook gewoon zijn werk. Dat is natuurlijk ook gewoon waar.

Zonder mij zou hij maar de helft van zijn uren kunnen vullen.

 

Ik vind het gewoon makkelijk om vooral grote en zware dingen te bestellen. Zoals: Luiers, babyvoeding, luierdoekjes. Bij mijn partner bol is het vaak in de aanbieding (en dan zit het in extra grote dozen). Ook kruidvat heeft mooie aanbieding (het hele jaar door) van luiers. En als ze dan toch moeten bezorgen kan er wel wat make up bij, oh de koffie is de aanbieding. Pyjama voor de baby (hij groeit gewoon heel erg hard), en die sokjes van Kruitvat zijn gewoon de beste. Ik weet niet waar de andere sokken zijn gebleven. Speelgoed en boekjes vaak ook goedkoop. Tja en dan heb je zo weer een pakketje vol.

 

Kledingwinkel
Ik ga dus eigenlijk ook nooit naar een kleding winkel. Shop je dan ook kleding online? Krijg ik vaak de vraag. Ja ook kleding bestel ik online. Maar mis je het dan niet om in een kledingwinkel te lopen? En kleding te passen? Nee, ik mis dat niet. Ik paste toch sowieso nooit de kleding, ik kocht altijd op de gok (heb waarschijnlijk zon paspopvorm). Het past altijd en anders past het in de zomer wel of na de kerstdagen ;).

Dus ik ben blij dat ik online kan shoppen (ja kom maar door met de discussie: steun de lokale ondernemers!) Ook dat doen wij wel naar behoren. En of het verslavend is? Ja, dat had ik al gezegd.

 

Mooi en gezondMooi en gezond

 

Ik heb dus nog geen gebruik gemaakt van 10 minuten privé shoppen in een winkel, lijkt me helemaal niets trouwens. Wat een gejaag! Jij wel gebruikt gemaakt van private shopping? Welke winkel? Wat was jouw ervaring? Zou je het aanbevelen??

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.