Dingen die ik mis sinds ik moeder ben..

Gepubliceerd op 29 maart 2021 om 07:40

Ik vind een mama zijn heerlijk en ik hou van ze, maar ik geef eerlijk toe dat er iets is wat ik heel erg mis sinds ik moeder ben. Dan heb ik het niet over uitslapen, alleen naar de wc gaan, lege wasmanden of gewoon even niets doen! Dat hoort gewoon bij een Loedermoeder  zijn.

 

Nee, dat is allemaal maar bijzaak. De papa en ik hadden een soort van hobby toen wij net verkering hadden en nog thuis woonden. Heerlijk was dat. Zo spontaan bedachten we dat we wilden en dan gingen we. Maar met kinderen erbij, ik weet het niet. We gaan gewoon niet meer zo vaak en dat vind ik heel erg jammer. Ik mis het echt.

Wij hielden namelijk van uit eten gaan (Hier had ik het de hele tijd al over). Doordat we nog thuis woonden en we wel al werkten hadden we hier het geld voor en aten we heerlijk drie of vier gangen. Geen luxe hoor, want wat een boer niet kent dat eet hij niet. Zondag middag brak op de bank hangend bedachten we dat we uit eten wilden en dan gingen we naar een snitzelparadijs, of ons lievelingsrestaurant in de buurt. Of dit nou om 17.00 was of om 19.00, het kon altijd. Met ons tweeën hoefden we vaak ook niet te reserveren dus het was altijd makkelijk. Omdat we nog niet samenwoonden hadden we dan echt tijd voor elkaar en voerden we de langste en gekste gesprekken onder het genot van een wijntje en een biertje.

Lees hier: Kindvriendelijke restaurants in Drenthe, omgeving Emmen.

 

Met kinderen in huis doen we dit niet. Ik weet niet. Ik vind het niet fijn dat andere mensen last hebben van mijn schreeuwende kinderen die niet stil kunnen blijven zitten. Ik bedoel zij betalen ook voor hun eten. Dus dan ben je al snel aangewezen op kindvriendelijke restaurants met een speelhoek. Een aantal jaren geleden op mijn verjaardag leek het me leuk om toch weer eens met het gezin uit eten te gaan. Een buffet restaurant met kinderbuffet en een speelkamer. Klinkt perfect maar in de praktijk zit je alleen aan tafel, staat de andere met een bord poffertjes in de speelhoek te eten. Inmiddels word jij aangekeken met medelijdende blikken: Ah gosh gaat die alleen uiteten? (no offense voor mensen die dit wel doen) Maar nee, mijn kroost zit in de speelhoek, maar ze hebben de poffertjes op de grond laten vallen dus mijn partner is nu de poedersuiker van de muren aan het vegen en zelf koude poffertjes naar binnen aan het werken.

 

Het was zo’n leuk idee.

Of naar een wereld restaurant. Bij reservering zeg je dan dat je in de speelhoek wilt zitten! Gillend gek! Dan zit je dus letterlijk in de ballenbak te eten met vijftig krijsende kinderen om je heen. Koud eten, want de speelhoek is (natuurlijk logisch) het meest ver van het buffet gemaakt, dus voordat je terug bent is je eten lauw. Moet je eerst nog een huilend kind uit de ballenbak halen en een luier verschonen in een wc’tje waar nog meer stinkende luiers liggen. Nee dank!

Voor ons dus niet meer uiteten.

Iets wat wij graag mochten doen toen we nog geen kinderen hadden, iets wat ik erg mis. Soms hebben we oppas (maar hee, wie laat je nu drie kinderen voeden en in bed stoppen?!) en dan genieten de papa en ik van een lekker biefstukje en een glaasje wijn! Voor nu zijn dat onze mooie toekomst dromen!

Wist je trouwens dat je bij Kidsproof.nl, de leukste uitjes & dagjes uit met kinderen! uitjes kunt zoeken door heel Nederland? Zij hebben ook lijstjes van top restaurants voor kinderen in iedere provincie!

 

Hoe is jullie ervaring met uit eten gaan met kinderen? En zeg nou niet dat ik naar een pannenkoekenrestaurant moet gaan, want dat eet ik niet als ik uit eten ga! Nog kindvriendelijke restaurants die we (straks) echt eens moeten bezoeken??

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.