Wanneer geven mijn kinderen mij energie?

Gepubliceerd op 26 maart 2021 om 07:52

Herken je dat gevoel dat je teveel wil scoren bij je kids? Dat je eigenlijk het liefst de hemel in geprezen wil worden met wat voor voortreffelijk lieve, goede, uitmuntende, betrokken en aandachtige moeder je bent? En er dan toch weer bedrogen uitkomen omdat de werkelijkheid zo totaal anders is.

Waarschijnlijk word je eerder neergezet als bloeddorstig, streng, stom, niet lief, alles verpestend en meer van dat. Het is de realiteit waar we mee te maken hebben of kan het ook anders?

 

Ideaal beeld

Toen onze kinderen geboren werden hadden we zo’n prachtig ideaalbeeld. We hebben denk ik allemaal ons eerste kindje gekregen met de gedachte dat we een warm en veilig nest zouden gaan creëren. Dat veilige nest zou dan ook bestaan uit een vader en een moeder die er altijd zouden zijn wanneer hun kindje ze nodig zou hebben. 

Maar misschien merk je al dat de climax toe gaat naar een realiteit die soms wat minder rooskleurig is. Niet altijd rozengeur en maneschijn, maar kneiterhard werken. Tien weken na de bevalling weer aan de bak. Groter groeiende kids met grote monden en af en toe de gedachte:” Ik zet je morgen op Marktplaats en hoef er niks voor te hebben.” 

 

 

Oh nee, dacht ik dat? Ja dat dacht ik en er is geen woord aan gelogen. Ik kan niet meer, waar heb ik dit aan te danken, mijn lontje is kort en mijn vaatje is leeg. Ik weet het niet mee, ben een vreselijke moeder, kan niks meer goed doen en scoor nu echt onder NUL bij mijn kids.

Maar waarschijnlijk is niets minder waar. Je kids zijn zo ontzettend loyaal naar jou dat ze je niet zomaar in de steek zullen laten en andersom waarschijnlijk ook. Maar het moment dat je weer een beetje meer naar lucht zou kunnen happen zou je graag meteen tegenkomen. 

'Ik scoor nu onder nul bij mijn kids' 

 

Lees hier: Hoe krijg je (weer) een liefdevolle verbinding met je kinderen?

Ontstressen:

Je zou graag wat meer ontstresst willen worden om zo ook de mooie kanten van je kideren weer te kunnen zien. Je wilt niet meer de moeder zijn waarvan je altijd hebt gezegd dat je die nooit wil worden. Je wilt stralen, vlammen en de wereld weer in heldere warme kleuren zien en…….scoren bij je kideren!

 

Nou weet je, om te kunnen scoren bij je kideren hoef je maar één ding te doen en dat is helemaal NIKS. Weet je wat je kinderen van je willen zien? Alleen maar onbegrensde aanwezigheid. Ze willen dat je aan tafel zit en naar hen luistert, ze willen dat je er bent, zonder excuus. 

Maar ook daarbij weer de gedachte, maar hoe dan? Ook dat alleen al is weer zo moeilijk voor elkaar te krijgen.

Maar bedenk eens…. hoe zou het voor je zijn? Dat beeld van jou aan tafel zonder dat je iets anders hoeft maar waarbij je niks hoeft in te leveren. Het is minder ver dan je denkt en zo mooi te realiseren door jezelf wat meer aandacht te geven. 

 

Dat is wat ik je toe wens. Liefde en aandacht voor jezelf waardoor jouw waakvlammetje weer een prachtig brandend vuur wordt waar de warmte vanaf straalt.

Lees hier: 17 x ‘dingen waar ouders stress van krijgen.’

 

Veel liefs,

Anne-Maartje

 

P.S. Ik ben Anne-Maartje Blok en eigenaar van Bestmoms, mentor voor moeders. Ik heb vier kinderen waarvan ik mijn derde door een hartafwijking maar tien maanden mocht worden. Zij heeft mij de kracht gegeven om voor mijzelf te gaan zorgen en bewuste stappen te zetten waardoor ik nu sta waar ik sta. 

Door moeders inzicht te geven kunnen ze bij hun pure kern komen. Vaag en zweverig? Misschien een beetje in woorden maar de uitwerking van een traject waarin een moeders bewust naar zichzelf kijk geeft vleugels

 

Ik luister veel naar verhalen en zoek samen met moeders naar dat lichtpuntje waar ze zo naar verlangen. Door te ontstressen. Door te kijken wat nodig is om de balans binnen het gezin en werk weer in evenwicht te krijgen. Wil je nu ook wel eens een keer wat meer voor jezelf zorgen en korte metten maken met jouw negatieve gedachten en gevoelens? Van mij krijg je een half uurtje coaching Gratis als je nu je aanvraag daarvoor doet.  

 

Dit is een gastblog geschreven door Anne-Maartje. Wil jij ook graag een gastblog op mijn website? Klik dan voor contact.

 

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.