Hoe kom ik toch zo onhandig?

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 08:58

Tijd voor weer een eerlijke en kwetsbare blog. In het kader van ik wil laten zien dat niet alles perfect is, moet ik even iets van mijn hart, want oh jongens, ik heb zoveel talenten en vooral onbekende talenten. Maar ik heb ook zoveel klungeldingen. Ik ben gewoon soms heel onhandig..

Story of my life.

 

Zo viel ik al eens van het wobbelboard, terwijl ik er gewoon op zat. Aangezien ruim 30.000 mensen dit filmpje op mijn instagram hebben gezien was dit vast heel grappig. Wist je dat (extreme) onhandigheid ook een symptoom van ADHD is? Wat zijn symptomen van ADHD?  

Misschien moet ik toch maar eens een testje doen.

 

Waaruit blijkt mijn onhandigheid nog meer?

Naast dat ik zittend van het wobbelboard viel. Liep ik ook eens op slippers die wat gescheurd waren en daardoor heel flexibel, muisstil de babykamer binnen om even iets te pakken wat op zijn kamertje stond. Ik wilde de baby niet wakker maken maar vlak voor de deur struikel ik over die domme slippers. Bam tegen de deur aan, baby wakker, ik een blauwe plek. Lekker onhandig.

 

Blauwe plekken

Ik heb sowieso veel onverklaarbare blauwe plekken.. Ook veel wel verklaarbaar trouwens. Die punten van de tafel. Ik weet niet, ik schat ze altijd verkeerd in. Ik denk dat ik er nog net langs kan maar dan bam. Weer zo’n pijnlijke blauwe plek. Maar soms zie ik blauwe plekken waarvan ik niet weet waar ze vandaan komen. 

Wist je dat een wobbelboard op het lijstje staat van: Wat geef je een (derde) baby cadeau voor de eerste verjaardag? 

Koffiezetten
Manlief kan zich zo ontzettend irriteren dat ik het koffiefilter weer verkeerd in het koffiezetapparaat heb gedaan, waardoor de koffie niet goed doorloopt en we eigenlijk een slap aftreksel van thee drinken. Ja ik weet niet hoe het komt. Maar het gebeurd altijd standaard.  Voordeel is dan wel dat ik niet vaak koffie hoef te zetten. Naast onhandig ben ik ook gewoon heel erg lui. 

 

Mijn allergrootste blunder durf ik bijna niet te delen. Maar in het kader van eerlijkheid en openheid moet ik dat zeker doen.

(don't shoot the messenger)

 

Ik had een bittergarnituur gekocht, ik geloof voor oudjaarsavond. Maar de plannen waren veranderd en de bittergarnituur bleef onaangebroken. Dan blijft dat zo in mijn hoofd zitten. Dus een aantal weken later onder het mom van LEEF TOCH, besloten we bittergarnituur te eten. Gewoon op een doodnormale zaterdag.

 

Nu heb ik binnen een airfryer, maar deze autist zag op de verpakking staan dat die dingen niet geschikt waren voor de airfryer. In de schuur staat de frituurpan, maar A) had ik daar oudjaarsdag oliebollen in gebakken en niet ververst en b) het was in de schuur. Naast onhandig schijn ik ook heel lui te zijn.

Ik dacht lekker ouderwets een pannetje olie op het vuur en dan straks lekker genieten van een bittergarnituurtje.

 

Normaal doen wij zulke dingen niet en stoppen wij ons vol chips en nootjes, maarja, je hebt het spul in huis, dus gaan. Ik had enkel een combinatie van olijf- en zonnebloem olie in huis. Zal wel goed zijn, in de pan en wachten. Omdat ik lui ben aangelegd, had ik geen zin om staan te wachten en plofte ik bij manlief op de bank.

Het water liep me al uit de mond. Totdat 3 minuten later manlief opspringt van de bank omdat hij in de keuken een steekvlam ziet.

Vlam in de pan.

Manlief had een week ervoor nog herhaling van de BHV gehad, hij deed professioneel de deksel op de pan en bonjourde de pan naar buiten.

Nadat we van de schrik waren bekomen hebben we alsnog die ontdooide bitterballen in de frituurpan gegooid. Jeetje nu doen we dit soort dingen al nooit, maar dit nodigt ook niet uit om nogmaals te doen.

 

Met een hoog adrenaline gehalte naar bed. Het huis had wel kunnen affikken, wat ben ik toch onhandig! Het is gelukkig goed gekomen door het heldhaftige optreden van manlief.

Hoe ik zo onhandig kom? Geen idee joh, het ergste is nog dat ik zie dat ik deze genen ook door heb gegeven aan mijn dochter. Mijn dochter loopt met haar toetje naar haar stoel en vlak voordat ze er is laat ze gewoon alles uit haar handen vallen. De yoghurt zit nog aan het plafond. Hopelijk steekt die niet een keer echt het huis in brand.

Voor het geval je goed voorbereid wilt zijn is een Cursus Kinder EHBO voor hulp aan baby's en kinderen  wel handig! Gelukkig was mijn man thuis.

 

 

Het is gelukkig nog niet zo erg dat ik diesel in de benzinetank gooi ;) Maar ik hou het de volgende keer tijdens een Spelletjesavond!  gewoon bij een plankje met kaas en worst!

Wat is jullie grootste blunder?

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.