10x wat ik zo leuk vind aan de lente..?

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 08:30

Over het algemeen ben ik blij dat ik in Nederland woon waar we alle seizoenen kennen. Elk seizoen brengt weer iets leuks met zich mee vind ik. De mooie zomeravonden en de vakantie die vaak daarmee gepaard gaan zijn prettig, na te veel zon op mijn huid ben ik altijd blij dat de dagen korter worden en we in huis weer de kachel en de kaarsjes aan kunnen doen in de herst. De donkere kleurtjes weer uit de kast halen en zoals afgelopen winter een aantal dagen/weken een dik pak sneeuw vind ik heerlijk. Zelf zijn wij fanatiek wintersporter en worden we heel erg vrolijk van die grote witte bergen in Oostenrijk.

Lees hier: Dit is waarom een wintersportvakantie zo leuk is!

 

Toch heeft de lente iets bijzonders.

Nu kan ik schrijven dat de lente zo leuk is omdat ik dan jarig ben, maar dit is natuurlijk wat afgezaagd. Waarom de lente zo leuk is om jarig te zijn? Ik vertel het je.

 

Dit zijn de 10 dingen die ik zo leuk aan de lente vind:

  1. Het is langer licht. Wat kan ik hier van genieten en wat blijft het bijzonder om dit te zien. Zit je eerst nog met de lamp aan te eten ’s avonds hoef je een aantal dagen later pas na het avondeten de gordijnen te sluiten. Love it.
  2. Die eerste zonnestralen. Ja daar is echt iets bijzonders mee, na een lange, donkere en koude winter breekt die zon af en toe weer eens door. Die eerste zonnestralen die zijn vaak het fijnst. Ik word hier altijd zo gelukkig van.
  3. De bloesem aan de bomen. Wat een prachtig gezicht is het toch wanneer de eerste bomen en fruitbomen in bloei Helaas is het van korte duur. Mijn favoriet is de magnolia, kort maar zo prachtig in bloei. Ik vind het een prachtig gezicht wanneer het sneeuwt van bloesem.
  4. Kinderen naar buiten. De lente is eindelijk weer tijd om heerlijk buiten te spelen, de zandbak en de schommels. Hier is de trampoline favoriet. Omdat bij ons de trampoline in de zon staat, kun je vroeg in het voorjaar al heerlijk buiten spelen op de trampoline. De kinderen kunnen weer hun energie kwijt buiten, mama kan weer wat ont-stressen. Win-Win.
  5. Met zonder jas. Heerlijk met zonder jas naar buiten. Altijd even wennen wanneer die zomerjas aan kan. Vaak zijn de ochtenden nog koud en dauwig en wordt het in de middag zonnig en warm. In de lente komt er een heel andere garderobe uit de kast. Jurkjes en rokjes kunnen weer aan en die dikke wollen truien zijn geweest. Heerlijk. Vaak is er nog wel ergens uitverkoop en kun je met sale nieuwe items kopen.

 

ModeMode

6. Groentetuin zaaien. De lente is het moment om voor te zaaien in de tuin of in de kas. Je kunt natuurlijk pas profiteren van je groenten en fruit in de zomer, maar het behoeft in de lente al voorbereidingen. Zo poten wij de aardappelen dan in de tuin, planten we de aardbeien en rabarber uit. In de kas staat de broccoli, bloemkool en sla al klaar. In de lente zaaien we kalebassen en zonnebloemen voor.

 

7. Grasmaaier. Ik associeer de lente met vers gemaaid gras! Heerlijk. Ik heb wel iets met luchtjes. Ik steek regelmatig mijn neus even in de wasverzachter en de geur van benzine vind ik heerlijk! Vers gemaaid gras is een favoriet en voor mij het teken dat de lente is begonnen. Wij hebben een robotmaaier die ongeveer in Maart weer gaat draaien na de winter.

8. Kuikentjes. Op mijn social media liet ik al even zien dat wij gezinsuitbreiding hebben. Wij hebben onze broedse kip op eieren gezet. Kuikentjes en jonge dieren staan helemaal in het teken van de lente voor mij. Lammetjes in de wei, vogeltjes in hun nestjes. Heerlijke start van de lente.

 

lees hier: 10x wat ik zo leuk vind aan de herfst!

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

 

9. Gerechten. Ja, ik ben een liefhebber van Hollandse pot. Stamppotten en gekookte aardappelen met groenten en vlees. Toch merk ik dat ik hier minder behoefte aan heb in de lente. Een broodje met hete kip, een salade en of alleen een soepje is voldoende in de lente. Ook kijk ik altijd uit naar de eerste barbecue van het jaar. Dit vindt meestal plaats in de lente, heerlijk! Lekker buiten tafelen.

10. Radler en rosé. Nu we het hebben over eten, daar hoort natuurlijk ook iets te drinken bij. Nu ben ik niet vies van een rood wijntje, maar tijdens de lente drinken we een rosétje of een radler biertje in de zon. Dit zijn echt drankjes die ik in de winter niet lekker vind, maar met wat zonneschijn smaakt dit heel erg goed.

 

 

Eigenlijk is alles gewoon beter in de lente. Misschien is het wel mijn favoriete seizoen. Wat is jouw favoriete seizoen? En wat is voor jou echt typerend aan de lente?

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Yaika Tak
2 jaar geleden

Ik vind de lente ook zo'n heerlijk seizoen. Voornamelijk het feit dat het om 21:00 uur nog licht is, vind ik heerlijk!