Half jaar blogger, hoe gaat het met me?

Gepubliceerd op 25 mei 2021 om 08:02

Wauw ik mag inmiddels zeggen dat ik een half jaar aan het bloggen ben en wat vind ik het leuk. Schreef ik in Februari nog een update over de start van mijn bloggers carrière ben ik inmiddels een half jaar onderweg.  Natuurlijk staat het nog steeds in de kinderschoenen, maar wat gaat het als een speer. Ieder blog leer ik weer iets bij en mijn netwerk groeit al aardig, erg leuk.

 

Onlangs werd ik geïnterviewd door she can blog, over de start van het bloggen. Erg leuk om te lezen en een eer om in haar rijtje bloggers te staan. Denk je er zelf ook over na om te gaan bloggen? Wat ik iedereen kan aanbevelen! Lees dan zeker haar tips en haar site even door.

 

Mijn pagina van ouders.nl groeit inmiddels ook en voor mezelf heb ik wat meer duidelijk welke blogs ik waar aanlever. Voor ouders.nl probeer ik juist richting onze eigen opvoeding te blijven en kwetsbaar te schijven over de struggles die ik tegenkom in het opvoeden van onze kinderen. Ik wil hier juist een beeld schetsen dat niemand perfect is en dat we allemaal maar wat proberen. Ik hoop hierbij herkenning te creëren.  Ik behoor niet tot het rijtje perfecte moeders, maar ik doe mijn best en dat is goed genoeg. Dat is wat ik wil uitdragen naar anderen. Laten we vooral gewoon normaal blijven en elkaar helpen en ondersteunen.

 

Afgelopen maand is de website van work it mama online gegaan, waar ik ook aan mee mocht schrijven. Een platform door en voor de werkende mama. De website staat bomvol verhalen en artikelen van experts, zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

 

Gastbloggers en linkbuilding
Ik krijg veel gastblogs aangeleverd en ook mag ik gastblogs schrijven op andere sites. Dit doe ik omdat ik wil dat andere websites naar mijn website linken. Hierdoor weet google dat ik goede content schrijft en daardoor zal ik hoger in google komen. Dan kun jij als lezer en als zoeker op google mij sneller vinden. Hiervoor zijn er een aantal leuke samenwerkingen ontstaan. Ook komt er af en toe een vraag binnen of ik over een bepaald onderwerp wil bloggen, dit vind ik erg leuk om te doen. Mits het iets is wat bij me past. Wil jij ook een linkruil of een gastblog schrijven? Neem dan even contact met mij op. 

 

Voordeel voor bedrijven
Het voordeel voor bedrijven om met bloggers samen te werken is dat bloggers een grote doelgroep bereiken. Verkoop jij bijvoorbeeld babyspullen dan kan ik als mamablogger hier over schrijven. 80% van mijn lezers zijn (jonge) moeders en als ik enthousiast over je product ben is de kans groot dat anderen ook enthousiast raken. Hierdoor kunnen de sales cijfers van een bedrijf erg groeien. Dit hoeven natuurlijk niet alleen maar babyspullen te zijn, als mama schrijf ik over veel onderwerpen. Wil je weten wat ik voor jou bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij samenwerkingen wat ik kan doen voor jou. 

 

Gezinmetvijf is al uitgegroeid tot een platform waar je echt allerlei informatie kunt vinden met betrekking tot het opvoeden van je kinderen, uitjes in mijn regio, ervaringsverhalen vanuit mijzelf en van anderen, professionele adviezen over allerlei (kinder) problemen, recepten en soms is het gewoon leuk om verhalen te lezen om je tijd te verdrijven. Ik ben trots op wat er staat en kan niet wachten om het nog meer te vullen met andere meningen en visies. Graag zou ik ook willen horen wat je mist?!

 

Denk jij dat je een leuke aanvulling hebt voor mijn website, wil je graag eens een blog schrijven of heb je relevante informatie die je graag wilt delen? Kijk dan even bij contact of samenwerken of stuur me een mailtje om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Naast het bloggen heb ik gewoon een baan en werk ik 28 uur. Dus vandaar dat er nog wat regelmaat ontbreekt met betrekking tot wanneer er een blog online komt. Ik plan wel vooruit, maar net hoe het uitkomt. Bovendien ben ik ook bang voor vaste structuren, dit klinkt heel erg eng uit mijn hand, ik weet het: de uberautist. Maar ik wil niet vastzitten aan een vast thema, onderwerp of vaste dag om te bloggen. Dus bij mij niet iedere dinsdag een bevallingsverhaal of iedere donderdag een gastblog. Ik schiet er gewoon op los, en probeer wel steeds een blog in een andere categorie te plaatsen. Als ik meer tijd zou hebben of zou kunnen besteden aan het bloggen dan kon het (nog) professioneler. Maar ik hoef er niet van te leven, gelukkig. Dat is waarom het zo leuk is om te doen. Het is een hobby.

 

Kortom ik ben nog zoekende
Ik ben dus nog zoekende in hoe ik wil bloggen, ik blog nog over van alles en nog wat en wil graag wat meer onderbouwen en onderzoeken in mijn blogs (iets wat ik dagelijks in mijn werk moet doen). In ieder geval ben ik trots op wat er staat en ben ik erg leergierig om mij verder door te ontwikkelen.

De eerste blogs moest ik moeite doen om 500 woorden op papier te krijgen, moet ik nu moeite doen om niet teveel over de 1000 woorden te gaan. Ik denk dat, dat mijn kracht is, want lange blogs klik ik zelf ook altijd weg. Dan is de aandacht weg, huilt er een kind of heeft er wel weer een kind honger. Ik wil dus korte bondige blogs schrijven om jou te vermaken of je informeren.

 

Ik ben blij met jou als lezer, wil je mij nou graag helpen groeien? Tag, like en reageer dan fanatiek onder mijn blogs en post op sociale media. Delen mag altijd en waardeer ik enorm. Hierdoor kan ik een (nog) grotere doelgroep bereiken, waardoor ik kan groeien: als blogger en als persoon!

Volg je mij al op facebook of instagram? Het liefst allebei?

 

Ik ben nu een halfjaar een blogger en het gaat goed!

Dankjewel allemaal voor jullie enthousiasme en graag hoor ik of je nog tips of inspiratie hebt en of je iets mist?

 

 

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.