Zou je als mama, een weekend zonder man en kinderen, weg gaan?

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 21:12

Want oh oh oh wat voel je je een slechte moeder als je alleen al eens denkt aan tijd voor jezelf. Jij wilde toch zelf kinderen? Ja dat klopt, maar dat betekent niet dat ik helemaal niet meer voor mezelf wil of kan doen. Mijn vriendin en ik hebben het jaren geleden al geïntroduceerd: Een weekendje weg als mama’s onder elkaar. Maar juist dat weekend even geen mama zijn. Of ik me hierdoor een slechte moeder voel? Nou helemaal niet, ik ben juist een leukere mama als ik weer terug ben van een weekendje weg met mijn vriendin.

 

Als je het mij vraagt zijn dit de voordelen van een weekend weg zonder kinderen:

  • Je hoeft je niet de hele tijd af te vragen wat ze aan het doen zijn, hoe laat het is. Strakke schema’s en planning kunnen overboord. Tijd voor jezelf en niet steeds op de kleintjes hoeven te letten of ze hoeven te vermaken.

 

  • Eindeloos bij praten met je vriendin, zonder gestoord te worden, een snotneus af te vegen, een huilend kind te hoeven troosten of een poepluier te verschonen. Vaak besef ik me dat ik in de afgelopen 3 uur dat ik bij mijn vriendin was nog niet heb mee gekregen hoe het nu echt met haar gaat. Tijdens een weekend weg heb je echt oog voor elkaar en dit geeft weer een boost aan je vriendschap!
  • Uitgebreid kunnen tafelen. Eerder schreef ik al eens over de dingen die ik mis sinds ik moeder ben. Uiteten is er niet meer bij of altijd in een kindvriendelijk restaurant, vaak een snelle hap. Nu je alleen met je vriendin bent kun je eindeloos tafelen, nieuwe dingen proeven, veel wijntjes erbij drinken en lekker natafelen. Vaak ook in wat andere (chiquere) restaurants en even weer genieten van kwalitatief goed eten, zonder af te ruimen of de afwas te doen 😉
  • Lekker shoppen zonder kind aan je been of een kind dat na 2 winkels weer naar huis wil. Als je een weekend weg bent zonder kinderen kun je echt tijd nemen om uitgebreid je garderobe weer aan te vullen. Alle zwangerschapskleding eruit en goed de tijd te nemen om je te adviseren en kleding te passen. Misschien is je lijf veranderd na de zwangerschap en heb je niet de tijd gehad om goede passende kleding te kopen. Zeker een aanrader om te doen
  • Stoom afblazen. Dit klinkt misschien erg tuttig, maar is het niet fijn om even ongegeneerd te praten over je relatie, je manier van opvoeden en even alles van je af te kletsen? Nu je alleen met je vriendin bent heb je hier lekker de tijd voor. Tijd om te normaliseren en te beseffen dat het allemaal niet zo erg is als het lijkt (of juist wel). Maar het zet het even weer in perspectief, als je op een afstandje de tijd neemt om je relatie en jouw rol als moeder/vrouw weer onder de loep te nemen. Tijd voor
  • Ontdekken van nieuwe dorpen en of steden. Vooral als je de kinderen nog jong hebt ga je niet op stedentrip. Vaak boeken wij een vakantie op een camping of een park ingericht op kinderen. Als je met je vriendin een weekend weg gaat, kun je dus eindelijk die stedentrip doen die je graag wilde en zo ontdek je mooie dorpen en steden die je nog niet kende.

 

Enkele voorbeelden waar ik ben geweest zijn: Valkenburg, erg leuk met zijn terrasjes en mooie omgeving om de natuur in te gaan. Shoppen kan bijvoorbeeld in Maastricht.

 

Brugge: stond op ons beider to list. Samen hebben we cultuur gesnoven in België. We zaten in een wellness B&B zodat we meteen even lekkere massages etc hebben meegepakt.

 

Sofia (Bulgarije): het mooie was dat dit een verrassing stedentrip was die je wel eens kan kopen bij de Kruidvat. Je weet van te voren niet waar je naar toe gaat. Zij kwamen uiteindelijk in Sofia uit. Het was heel erg leuk om op deze manier nieuwe steden (landen) te ontdekken. Sofia zou ik zelf nooit opgekomen zijn maar wat hebben we hier genoten van het eten en de cultuur. Een hele ervaring.

Ons volgende tripje is naar Scheveningen. Lekker cocktails drinken aan het strand en shoppen in Den Haag. Ik heb er nu al zin in.

 

Wil je niet wachten en meteen boeken? Kijk dan hiervoor pakketreizen of boek meteen een vakantie Griekenland heerlijk toch?! 

 

Zie je het niet zitten om met een vriendin te gaan, of wil je echt even tijd voor jezelf? Nienke huurde een pipowagen midden in de natuur en ging alleen een weekendje weg. Zonder man en kinderen. Dit heeft haar een hoop opgeleverd. Zij schreef hier een blog over.

 

Even een noot aan alle mama’s die denken (wat ik ook dacht in het begin): Kan ik mijn kinderen een weekend alleen bij papa of bij de oppas laten? Ja echt dat kan, hier stond het huis nog en de kinderen leefden nog! Quality-time met papa alleen is ook heel erg fijn voor de kinderen. En hij waardeert het ook weer dat er iemand is die normaal kookt en opruimt.. win win zeg ik dus 😉

 

Tip: heb je niet een groot budget en lukt het je niet om in 1x zoveel geld vrij te maken voor een weekend weg? Maak dan een spaarrekening aan en stort bijvoorbeeld 5 euro per maand hierop. Zo heb je een kleine buffer voor als je een weekendje weg gaat.

 

Wil je graag structureel wat meer tijd voor jezelf maken zodat je beter kunt verbinden met je kind? Misschien is dit blog dan interessant om te lezen. 

 

Denk jij dat je het zou kunnen? Een weekendje zonder man en kinderen op stap?

 

Dit blog is in samenwerking geschreven  met genoemde websites. wil jij weten wat een blogger voor jouw website kan betekenen?  Klik dan hier.  De link is een affiliatie link dat houdt in dat het product voor jou niet duurde is maar ik een klein percentage verdien als je via mijn site dit product koopt. Van dit geld kan ik onder andere mijn website onderhouden.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.