10x waaraan ik merk dat ik oud(er) word

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 06:28

Ouder worden:  Als de kaarsen voor je verjaardagstaart meer kosten dan de taart zelf.

 

Oh man. ‘Vroeger’ keek ik er naar uit om 18 te worden. ACHTTIEN, wat was dat een gave leeftijd. Je mocht auto rijden, een blowtje roken en legaal alcohol drinken. Je mocht dingen zelf bepalen (ook betalen trouwens 😉) en je kon je tegen je ouders keren, als je dat wilde want je had een eigen mening en iedereen mocht het horen. Ik kon niet wachten om zo ‘oud’ te worden en mijn eigen pad te gaan kiezen.

 

Tegenwoordig weet ik beter. ACHTTIEN is echt niet oud. Je bent een broekkie die aan het begin van het leven staat. Dat weet ik nu, maar dat wist ik 14 jaar geleden niet.

Want wat zeurden mijn ouders toch altijd over onze muziek keuze, dat was toch hip? En hoezo moet het toch steeds zachter? Ik begreep er helemaal niets van.

 

Inmiddels jaren verder en een stuk wijzer voel ik me toch ook oud worden en wel om deze symptomen.

  • De top 40, ik geloof dat ik ongeveer 25% van de nummer ken en leuk vind, de rest klinkt mij allemaal van hetzelfde, ik kan het niet verstaan of het is geen muziek. Vind de jeugd dit echt leuk? Zelf heb ik inmiddels een voorkeur voor het repertoire van V-Tech
  • Tegenwoordig heb ik al spierpijn na een potje voetbal of volleybal op de camping. Hoe deden we dit ‘vroeger’ toch? Ik krijg al lui zweet als ik alleen al denk aan thuissporten. 
  • Tegenwoordig heb ik veel meer angst voor alles. Laatst waren we in attractiepark Drouwenerzand en alles griezelde mij ineens toe. Dingen over de kop, ho maar. ‘vroeger’ ging ik overal in. Nu moest ik zelfs in de dombo olifantjes het handje van mijn zoontje vasthouden 😉
  • Als ik nu een avondje doorhaal, heb ik drie dagen een kater. ‘Vroeger’ kon ik drie dagen achter elkaar drinken. Waarom lukt dit me nu niet meer. Oke misschien ben ik de afgelopen 6 jaren chronisch zwanger geweest en heeft mijn lichaam hier een klap van gehad. Maar het is op deze manier niet leuk om nog een avondje door te halen. Tegenwoordig ben ik standaard de maandag vrij, die heb ik nodig om bij te komen van het weekend.
  • Waarom staat die tv toch altijd zo hard? Ik hoor het mijn ouders nog zo zeggen en tegenwoordig ben ik die moeke die steeds de tv zachter zet of zegt dat ze echt niet zo hard hoeven te praten. Je hoeft niet te schreeuwen: ik hoor je zo ook wel. Prikkels, ze zijn echt killing.
  • Het Nederlands elftal. Het is tegenwoordig helemaal niet leuk om het EK te kijken, want waar zijn Dirk Kuyt, Wesley Sneijder en Rafael van de Vaart gebleven? Huh. Wie is die dikke daar bij studio Europa?
  • Mijn klerenkast. Als ik in mijn kleding kast denk dan denk ik dat ik een vrouw van 60+ ben. Tenminste als iemand van 18 het zou zien. Want waarom moeten we naveltruitjes aan een flared pant? Wat is er gebeurd met de hoge skinny spijkerbroek en een coltrui? Am I That Old?
  • Waarom hoef ik nooit mijn ID kaart te laten zien als ik wijn haal? Je mag tot 25 jaar vragen naar een ID kaart. Schatten de kassières mij al zo oud?
  • ‘Vroeger” gingen we naar Lloret de mar en tegenwoordig worden we helemaal wild van een vakantie op de Veluwe.
  • Eerder wilden we zo lang mogelijk opblijven, het liefst nog langer dan onze ouders. Oh wat grappig dat zij al naar bed gingen. Tegenwoordig is het een wedstrijd om zo vroeg mogelijk onder de wol te kruipen. Heerlijk als het voor 22.00 lukt.

 

Laatst vroeg mijn zoontje: Mama waarom wil jij altijd alles bepalen? Jij bepaald hoelaat we naar school gaan, hoelaat we eten en wanneer ik op bed moet. Ja schatje, dat komt omdat ik de mama ben van dit gezin. Dat is dan wel weer een voordeel van ouder worden, je mag lekker veel bepalen. Je mag je lekker bemoeien met welke zorgverzekering je nodig hebt, welke energiemaatschappij je kiest en in hoeveel termijnen je de gemeentelijke belastingen wil betalen. Heerlijk ouder worden, ik kan niet wachten totdat mijn dagelijkse portie bewegen alleen nog maar bestaat uit het zoeken naar mijn bril.

 

Welke van de symptomen zie je ook bij jou zelf? Wat doe jij om je jong te blijven voelen?

 

 

Liefs Lisanne 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.