Ben jij ook zo moe?

Gepubliceerd op 13 juli 2021 om 06:22

Ben je echt moe? Of is het meer een gebrek aan energie? Want wij, als millenniums, hebben ook een druk leven. We hebben een (groot) huis, kinderen, een leuke baan, veel vriendinnen en willen er ook nog leuk uitzien in de sportschool. Het valt niet mee, het lijkt er tegenwoordig op dat je mee doet aan een wedstrijd waarvan niemand echt de regels weet. Het lijkt alsof je afgerekend wordt op je uiterlijk, op die ene vetribbel die een jaar na de bevalling er nog zit, of op het feit dat jouw kinderen toch altijd 5 minuten te laat op school zijn. Laat staan dat ze geen gelijke sokken aan hebben of met een broodtrommel met korstjes op school komen. Oeps dat was de broodtrommel van gister. Alles lijkt een strijd en wat zijn we goed in het vergelijken van elkaar. Maar soms is het genoeg, klaar, over. Je energielevel is beneden niveau om nog maar te zwijgen over je libido.

 

Energieboost voor vrouwen

Kan je wel een energieboost gebruiken? Dan ben je zeker niet de enige. Alleen hoe doe je dat nou, meer energie krijgen? Misschien een kleine tip: zie jou lijf als een telefoon, die laad je ook iedere dag op! Of iemand moet nog een Nokia 3210 hebben, die hoefde je maar eens per week op te laden. Maar waarom laad je jouw telefoon iedere dag en laad je jezelf niet op? Hoe vaak per week plan je echt even tijd voor jezelf in? Neem je een lekker bad, lees je een goed boek of ga je lekker uiteten met een vriendin?

 

Zelf ga ik eens per jaar een weekend weg met een vriendin, dit laad mijn batterij weer op tot over de top. Maar is dat voldoende? Of moet je vaker aan jezelf denken?

Hoe krijg je meer energie?

Maak een lijstje van dingen waar jij blij van wordt, dit kunnen al dingen zijn die je binnen vijf minuten kunt doen. Bijvoorbeeld een liedje luisteren of een kort telefoongesprek met je vriendin. Zorg ervoor dat, als jij je lijstje met dingen waarvan jij ontspant, klaar hebt dat je ook daadwerkelijk tijd in gaat plannen om dat liedje te luisteren of om die wandeling te gaan maken (tip muziek en wandelen gaan heel goed samen!). Bewegen is sowieso een goed idee als je je fitter wilt voelen. Ik weet het, ik blijf ook echt liever op die bank liggen. Maar als ik een stukje heb gefietst of gewandeld dan voel ik me daarna echt fitter.

 

Als laatst tip: Stop met dingen die te veel energie kosten! Vraag je af of je nog gelukkig bent in je baan/functie, of je nog voldoening haalt uit deze vriendschap en of je echt nog in dat ene kaartclubje wilt zitten. Dingen die te veel energie kosten, slurpen je leeg. Zo zijn wij een aantal jaren geleden gestopt met het vieren van alle volwassen verjaardagen. Op een gegeven moment hadden wij elke weekend iets en deden we niets meer als gezin samen. Daar zijn we mee gestopt. We vieren de verjaardagen van onze kinderen en van de kinderen om ons heen. Maar niet meer al die volwassen verjaardagen waarbij je in een kringetje kaas en boterhamworst met augurk voor geschoteld krijgt. Vraag je dus echt eens af: Wat kost mij zoveel energie? En stop daar mee. Durf die stap te nemen.

 


SAS Coaching

Mocht je nou denken: Goh Lisanne wat klink jij ineens als een verstandige meid. Deze tips heb ik ook niet allemaal zelf bedacht, ik heb ze uit de weggever gehaald van Saskia. Saskia is coach bij  | SAS Coaching |  en helpt vrouwen zoals jij en ik. Moeders die moe zijn van het werk, ouderschap en de vele rollen die we moeten combineren. Wil jij meer weten over de weggever? Je vindt hem op haar site. Tevens kun je daar ook vrijblijvend een afspraak maken om even te sparren (gratis). Altijd fijn dat iemand met ervaring even mee kijkt.

Saskia raakt in een burn-out en met deze ervaring helpt zij nu andere vrouwen.

Saskia werkte 20 jaar lang als manager en combineerde dat met de zorg voor haar gezin (3 kinderen) en ging eigenlijk haar eigen grenzen steeds over waardoor ze in een burn-out raakte. Toen kwam ze in aanraking met coaching, nadat ze weer regie over haar leven had genomen besloot ze andere vrouwen te gaan helpen. Ze ontwikkelde zich door in het coachen. Zij kan dus zowel vanuit de boeken als vanuit de praktijk jou ondersteunen in je zoektocht naar meer energie.

 

Waar wacht je nog op? Kun jij wel eens wat meer energie gebruiken? Welke tip neem jij mee?

 

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met SAS coaching. Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.