9 x wat je beter niet tegen een kersverse moeder kunt zeggen.

Gepubliceerd op 19 augustus 2021 om 06:59

Je kent ze vast wel, van die heerlijke dooddoeners terwijl je net bevallen bent. De hormonen gieren nog door je lichaam en dan komt het bezoek met van die afgezaagde opmerkingen waar je totaal niets aan hebt! Ik maakte een lijstje met dooddoeners die je gewoon niet tegen een vrouw moet zeggen als ze net bevallen is.

 

Lees ook: Zo kom jij jouw kraamtijd door!

 

Nummer 1: Hier begon mijn nieuwe leven als moeder mee. Ik was nog maar net bevallen en de eerste persoon die ik trof gooide hem er maar meteen in: Als ik naar jouw buik kijk, lijkt het alsof je nog moet bevallen. Uh pardon? Ik heb net een kind gebaard en natuurlijk heb ik nog een flubberbuik, wat dacht je dan? Dat die meteen weg zou zijn na de bevalling? Hou je stil.

Nummer 2: Na een aantal slapeloze nachten moet je echt je wallen van je knieën vegen en dan begint eigenlijk meteen die titanenstrijd der moeders. Heerlijk want we willen zo graag vergelijken, die ene opmerking: De mijne sliep al door met 5 weken. Een betere dooddoener kun je er niet in gooien. Mijn kind huilt alleen maar, ik kan mijn ogen niet open houden en jij begint over doorslapen? Hou je mond!

 

Nummer 3: Net wanneer je geen zwemband meer nodig hebt om op te zitten komt er iemand die je doodleuk vertelt: Wij hadden na twee weken alweer seks. Mens ik ben geknipt, gescheurd, geplakt en gehecht. Ik kan amper zitten op mijn onderkant laat staan dat ik er überhaupt andere dingen mee wil doen. Gewoon niet doen.

 

Op zoek naar een leuk kraamcadeau? Maak er dan een potje van

 

Nummer 4: Het verbaasd mij altijd dat mensen al vrij snel vragen: En wanneer komt nummer 2? Uh hallo mag ik misschien eerst even genieten van dit mini-mensje die compleet mijn leven over hoop heeft gegooid? Men vraagt trouwens nooit naar een derde valt mij op. Maar vlak na mijn bevalling van onze derde krijg je wel vaak de vraag: Het is nu wel klaar toch? Hoezo? Mag ik dat zelf even bepalen? Misschien wil ik wel een elftal.

Nummer 5: Ik kan mij ook altijd zo verbazen over die wijze uitspraken als: Ja deze periode moet je even doorheen, voordat je het weet zijn ze 18. Ik bedoel, mijn kind is nog niet eens 18 weken en ik wil er nu alweer vanaf. Gewoon even slapen. Hou gewoon op met deze wijsheden.

 

Nummer 6: Dat je net iemand vertelt over je traumatische bevalling waarbij scharen, pompen en tangen te pas zijn gekomen. Terwijl jij je afvraagt of je ooit weer normaal kunt plassen, je een opmerking hoort: Aah joh bijna iedereen gaat voor een tweede en sommige zelfs voor een derde. Auw. Hier moet je echt nog niet aan denken.

 

Nummer 7: Het meest irritant vind ik misschien nog wel als andere vrouwen gaan bagatelliseren over bijvoorbeeld: de kraamtranen! Want dat is zo’n onzin. Nou ik weet niet waarom er vijf liter traanvocht uit mijn ogen kwam (vooral toen de kraamhulp wegging). Maar die kraamtranen zijn er wel degelijk. Je kunt beter gewoon een tissue aanreiken en je opmerkingen voor je houden!

Nummer 8: Nog even weer terugkomend op het eeuwige vergelijken van moeders, niets is vervelender om te horen als kersverse moeder: Ah, het valt vast wel mee, zo slecht slaapt jouw baby toch niet? Vooral bij een eerste weten ouders vaak niet wat hen overkomt en moeten zij echt hun draai hierin vinden. Hoe weet jij nou hoe het is, midden in de nacht met een huilende baby. Zulke opmerkingen kun je niet maken.

 

Lees hier: Zindelijkheid. Hoe train je het in?

 

Nummer 9: Daar loop je dan met je kersverse baby in je gloednieuwe wandelwagen van het nieuwste type, een rondje door de straat. Het zonnetje schijnt, je voelt je machtig. Dit kleine perfecte wezentje is van jou! Jij hebt hem gebaard. En dan tref je je buurman: Ooh het moet nog wel wat worden he? Hallo, dit kind is net 3 dagen, 4 uur en 48 seconden oud. Mag het misschien nog even gladgestreken worden?

 

Misschien nog een tip wat je dan wel kunt zeggen tegen een kersverse moeder? Onthoud dat de baby ALTIJD prachtig is. De moeder heeft het altijd zwaar en zolang er hormonen in het spel zijn: De moeder heeft ALTIJD gelijk! Succes.

 

Wat is het vervelendste wat jij gehoord hebt toen je net was bevallen?

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.