Mijn favoriete netflix series ooit gemaakt en van dit moment!

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 06:39

Netflix, videoland en andere streamingsdiensten, we worden er mee doodgegooid. Soms lijkt het net of gewoon tv kijken niet meer bestaat. Ik schreef al eens een review over een bijzonder serie: Waar heb ik drie seizoenen lang naar zitten kijken? Die we overigens nog niet uit hebben maar inmiddels zijn we wel gestopt met kijken. Onze aandacht werd te veel afgeleid.

 

Gelukkig beginnen langzaamaan de sociale clubjes en ook het sporten weer. Avonden lezen en series kijken. Het was heerlijk maar nu is het ook weer tijd voor andere dingen.

Hierbij mijn Netflix-toppers lijstje voor als jij je nog verveelt.

 

Inmiddels hebben we samen Lupin uitgekeken.
Het voordeel van Lupin is dat het niet zon lange serie is. Het zijn 10 afleveringen van 40 minuten en het gaat over de grootste gentleman dief van Europa. Geïnspireerd door de avonturen van Arsene lupin neemt Diop wraak op zijn vader die er in is geluisd door een rijke familie.

Nog zon lekkere korte maar zeker de moeite waard serie: The Queens Gambit. “Wie dacht dat een potje schaak dodelijk saai is, raad ik aan deze serie te kijken. In de serie volg je Beth, een meisje dat haar ouders verliest op jonge leeftijd en naar een weeshuis wordt gestuurd. Daar krijgt ze kalmerende middelen en ontwikkelt ze een drugsverslaving, al ontdekt ze eveneens een verborgen talent als ze van de mysterieuze conciërge van de instelling leert schaken. Terwijl ze haar droom najaagt om een schaakgrootmeester te worden, vecht ze tegelijkertijd tegen haar duistere demonen.”

 

Check hier: De leukste kinderseries op Netflix en Videoland

 

Wil je even helemaal terug in de tijd van de Engelse maffia? Kijk dan eens Peaky blinders. “Het verhaal van de Britse serie speelt zich af in de Engelse industriestad Birmingham van net na de Eerste Wereldoorlog. Een beruchte criminele straatbende uit de arbeiderswijk Small Heath wordt geleid door Thomas 'Tommy' Shelby, die door misdaad hogerop de maatschappelijke ladder wil komen.

 

Tommy is de meest gevreesde man van Birmingham, maar toch weet iedereen hem te vinden als ze willen gokken of een hoertje bezoeken. Toch blijkt dit donkere pad vol misdaad en bedrog niet zonder gevolgen.”

Eigenlijk een Zweeds-Deense variant op Flikken Maastricht is: The bridge.  “De serie beslaat meerdere gruwelijke moorden en de zoektocht naar de dader van deze misdaden. Om hem te vinden, moet een Zweeds en Deens politieteam samenwerken.” En dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot! Loepspannende politieserie die ik iedereen kan aanraden.

 

Misschien hoef ik geen korte omschrijving te geven maar vergeet vooral Homeland en prisonbreak niet.

 

Bovengenoemde zijn vooral series om samen met de man te bekijken. Wil je een avondje alleen of heb je een  vriendinnen weekend? Dan zijn deze series top!

Ik heb uren weggekwijnd bij Suits. Mannen in pak, heerlijk. Dit is een advocatenserie waarbij Harvey de langste adem heeft en bijna al zijn zaken wint. P.s seizoen 9 staat nu ook op netflix!

Is suits nog te mannelijk voor je? Kijk dan vooral even the feel good serie: Emily in Paris. “Marketingdirecteur Emily uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur, waarbij ze werk, vriendschap en de liefde probeert te combineren. Natuurlijk gaat dit allemaal fout maar eind goed al goed!”

Tip: dit zijn ook maar 10 afleveringen. Ik zeg bingewatch!

 

Zoek je een beetje spanning en sensatie op liefdesgebied? Kijk dan eens: You. “Een gevaarlijke charmante, geobsedeerde jongeman neemt extreme maatregelen om een plaats te krijgen in het leven van degene op wie hij zijn oog heeft laten vallen.” Ik zat op het puntje van mijn stoel.

 

Check hier: De 10 beste series nu op Netflix (augustus 2021)

 

Tips die jullie via Instagram massaal met mij deelden waren: Bridgerton & 24, Die laatste heb ik (alleen) in 1 ruk uitgekeken. Wat mega spannend, echt niet te stoppen. Seizoen twee daarentegen ben ik meteen mee gestopt. Maar seizoen 1 is zeker de moeite waard.

Nog een korte maar krachtige serie om samen met de man te kijken: Hit&Run. Een vrouw wordt in Israël vermoord; het lijkt een ongeluk. Tot dat haar man er dieper in duikt en er achter komt dat het geen ongeluk was. Heeft de CIA opdracht gegeven tot deze moord? Speelde zijn vrouw een dubbelspel?

 

Hou jij trouwens van Spaanse series? Heb ik een leuk lijstje voor je! Spaanse Netflix tips: de beste spaanstalige series 

 

Wil je een keer iets anders doen dan een serie kijken? Je kunt virtueel escapen of ouderwets een Spelletjesavond organiseren. 

Genoeg om te kijken, of had je al deze Netflix series allemaal al gezien?

 

Welke Netflixserie kun je mij nog aanraden om te kijken?

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.