Mijn droomvakantie naar Ibiza.

Gepubliceerd op 3 oktober 2021 om 13:32

Waarom Ibiza mij zo leuk lijkt.
Ik weet heus wel dat geld niet gelukkig maakt, maar het leven wordt er wel een stukje makkelijker door. Dromen kunnen hierdoor werkelijkheid worden. Nu ben ik een nuchtere Drenth en sta ik met beide benen op de grond, maar wensen heeft iedereen toch? Zo wil ik een leefkeuken in huis en graag met een vriendin op vakantie.

Dit is waarom je met een vriendin op vakantie zou moeten!

 

Dit is waarom je naar Ibiza zou moeten:
Wij dromen al een paar jaar over een vakantie naar Ibiza. Wat maakt Ibiza nou zo speciaal: Van de Spaanse eilandengroep Balearen ligt Ibiza het meest dichtbij de Spaanse kust ter hoogte van Valencia. Tot de jaren 60 was dit eiland nog vrij onbekend, maar toen het samen met andere kustplaatsen in de vakantiebrochures werd geplaatst kwam het toerisme er op gang.

strand Ibiza

Ondanks de populariteit heeft Ibiza nog altijd een bijzondere magie en is het oorspronkelijke karakter niet verloren. Het noorden bestaat uit een gebied met vele boomgaarden en beboste heuvels. Ibiza-stad lijkt op een Spaanse stad uit de jaren 50. Vroeger stond Ibiza bekend als de stad van de hippies, tegenwoordig is dit minder aan de orde.

Het uitgaansleven op Ibiza heeft een bekende reputatie. Je vindt er bars, restaurants, en discotheken. Als je wilt kun je 24 uur per dag feesten. In de winter is het een stuk rustiger, de meeste clubs zijn dan gesloten. Van eind mei tot begin oktober vindt het echte feestseizoen op Ibiza plaats.

 

Bezienswaardigheden Ibiza
Naast alle discotheken is er natuurlijk nog meer te beleven op Ibiza. Denk bijvoorbeeld aan de vele hippiemarkten, de natuurgebieden; wist je dat de zoutvelden op de UNESCO wereld erfgoedlijst staan? De grotten die deels nog toegankelijk zijn voor publiek, en de schitterende stranden die bijna tropisch lijken. Je kunt op Ibiza cultuur snuiven door middel van een bezoek aan de graftombes of één van de authentieke dorpjes te bezoeken. Genoeg te ontdekken op Ibiza, ook als je niet zo’n feestganger bent.

 

Weer in Ibiza
Ibiza is natuurlijk een droomvakantie omdat het gewoon lekker weer is. Ik bedoel, kijk alleen al even naar het weer in Spanje. Spanje heeft een mediterraan klimaat. Hallo zon en doei regen! Even bijtanken met een cocktail in de hand onder de Spaanse zon. Wie wil dat nou niet?

ibiza

De beste reistijd voor het eiland Ibiza in Spanje is van mei t/m oktober, waarin je een warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur op Ibiza is 27°C in augustus en de laagste is 14°C in februari. Wist je dat je altijd het actuele weer op Ibiza kunt bekijken om zo jouw ideale reis te plannen?

 

BN’ers op Ibiza
Daarnaast denk ik dat de kans om mijn idool Chantal Janzen te ontmoeten in het mooie Drenthe erg klein in. Ibiza is het eiland onder de BN’ers. Bekende Nederlanders komen ook bijtanken onder de Spaande zon. Kans is dus groot dat ik Chantal daar wel ergens ontmoet, kan ze mij meteen de rest van Ibiza laten zien.  Nog ongeveer 58.000 blog schrijven en dan is er genoeg budget.

 

Chantal, ik kom er aan!

Ben jij wel eens op Ibiza geweest? Wat moet er zeker op mijn to-do list komen?

 

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met bestereistijd.nl Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.