10x wat ik zo leuk vind aan de herfst!

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 12:20

Met een nieuw seizoen zijn er ook weer nieuwe elementen op de aarde te zien, komen er nieuwe rituelen uit de kast en kan ik echt weer genieten van de herfst. Ik ben blij dat Nederland alle seizoenen kent. De herfst is niet mijn favoriet maar dit zijn wel mijn 10 pluspunten van de Herfst.

 

Lees ook: 10x wat ik zo leuk vind aan de lente.

Dit is wat ik zo leuk vind aan de herfst:

  1. Mijn zonnebloemen zijn deze zomer mooi gegroeid en tegen het eind van de zomer, begin van de herfst pluk ik ze uit de tuin om binnen op vaasjes te zetten. Voor mij een teken van de herfst. Net als alle kallebassen en pompoenen uit de tuin. We verkopen ze aan de straat en voor binnen zoeken we een leuk plekje voor decoratie.
  2. De dagen worden korter. Dit zorgt natuurlijk voor kaarsjes op tafel, lampjes aan, gordijntjes dicht! Oh ik hou er ook wel weer van hoor. Onder een kleedje een kopje thee drinken. Love it.
  3. Lekkere stampotten. Ja, zodra de r in de maand komt is het weer verantwoord om weer heerlijke stamppotten te maken. Heerlijk vind ik dat. De kinderen zijn dol op stamppot. Heb je nog inspiratie nodig voor lekkere stamppot gerechten? Kijk dan eens hier: 15x stamppot anders; Van luxe en culinaire recepten tot gezond en koolhydraatarm
bos met gevallen bladeren van de bomen. Oranje en geel

4. Nieuwe series en programma’s. De herfst is toch ook vaak een teken van nieuwe series en seizoenen. Zelf ben ik fan van: Expeditie Robinson, Flikken Maastricht en Wie is de mol! Ik kan niet wachten, dit natuurlijk naast mijn favoriete netflix series ooit gemaakt en van dit moment!

5. Nadenken over de feestdagen. Ja zo in de herfst worden er alweer plannen gemaakt richting de feestdagen, wat gaan we doen en bij wie gaan we zitten. Ik begin alvast met het inslaan van leuke schoencadeautjes!

6. De natuur veranderd. Het leuke aan de herfst is natuurlijk dat de bladeren aan de bomen gaan kleuren, geel, oranje en bruin. Het heeft wel wat, die gekleurde wereld om ons heen. Denk daarbij aan paddenstoelen, dennenappels en kastanjes en je hebt alle ingrediënten voor een interessante thematafel.

7. Ja met de herfst op komst kun je weer andere kleding aan. Lange mouwen en broeken kunnen weer uit de kast, klaar met rokjes en korte broeken. Tijs voor panty’s bloesjes en leuke blazers. Heerlijk weer een nieuw seizoen, en als je niet genoeg herfstkleding heb dan heb je weer een excuus om online te shoppen

8. Het kopen van een winterjas. Zo’n momentje waar ik van kan genieten, voor iedereen een winterjas kopen! Wel even nadat de kinderbijslag binnen is na 1 oktober uiteraard.

Herfstbladeren, kallebassen en koffie

9. De laarzen kunnen weer uit de kast. Na het lopen op teenslippers en de sneakers ben ik blij dat ik weer laarsjes aan kan, met een klein hakje. Heerlijk om weer voor het eerst in laarzen te lopen. Echt een toppuntje van de herfst.

10. Een nazomerse dag. Moet ik deze nog uitleggen? Gewoon zo’n dagje dat de zon nog net doorbreekt en je eigenlijk nog prima zonder jas naar buiten kunt. Heerlijk. Tevens denk je iedere keer bij zo’n dag: Dit zal wel de laatste keer zijn, maar wanneer precies die laatste keer is, is onduidelijk!

 

Wat vind jij zo leuk aan de herfst?? Wat heb jij met de herfst in huis of op de thematafel?

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.