8 dingen waar vrouwen zich druk om kunnen maken.

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 17:00

Je kent het wel van die dingen waar jij je druk om kunt maken en je partner werkelijk geen idee van heeft. Ik schreef al eens eerder dat ik soms een wakend brein heb. Dit is waarom vrouwen altijd wakker liggen!

 

Vrouwen kunnen zich gewoon om veel dingen druk maken.

Misschien zegt manlief wel eens tegen je: 'Schat, maak je niet zo druk, dat doen wij mannen ook niet.' En daar heeft hij eigenlijk helemaal gelijk in. Vrouwen piekeren nou eenmaal wat sneller dan mannen. Hoogstwaarschijnlijk kan jij je dan ook druk maken over de volgende dingen:

 

  • Geen kilo willen aankomen maar wel gewoon lekker willen eten.

Ja dit blijft altijd een lastige, ik wil namelijk alles eten en drinken, maar ik wil niet aankomen. Dus vandaag ben ik op dieet en morgen eet ik weer van alles wat los en vast zit. Mijn man snapt hier niets van en eerlijk? Ik zelf eigenlijk ook niet. Waar maak ik me druk om?

waar vrouwen zich druk over kunnen maken
  • Of je make up en of haar nog wel goed zitten?

Hoe vaak kijk jij nog in de spiegel voordat je de deur uit gaat? En eerlijk zijn, autoramen tellen ook mee. Waarom vinden wij het zo belangrijk hoe we er uit zien? Ik merk vooral dat door het thuiswerken ik me hier bewuster van ben geworden. Soms begin in vroeg, zonder dat ik mijn haar gedaan heb om vervolgens helemaal in de stress te schieten als ik 10 minuten voor een digitale meeting ontdek dat ik mijn haar niet gedaan heb! Waarom is ons uiterlijk zo belangrijk voor ons?

 

  • Iemand heeft je appje wel gelezen maar er komt geen reactie

Ja deze! Ik ben hier zelf ook schuldig aan, als ik een appje lees terwijl ik het druk heb, dan reageer ik niet meteen maar als dit bij mij gebeurd dat loop ik alweer te piekeren. Want waarom reageert die persoon niet gewoon meteen? Check jij ook altijd of je berichtje al gelezen is?

Lees ook: 17 x ‘dingen waar ouders stress van krijgen.’

 

  • Wat gaan we vanavond nou weer eten?

De eeuwig durende vraag! Wat eten we vandaag. Vooral wanneer ik een dag op het werk ben,. kan deze vraag mij in het hoofd blijven spoken. Wat is er nog in huis? Ligt er misschien nog iets in de vriezer? Of wordt het gewoon een keer patat? Vreemd genoeg denkt man lief hier nooit over na.

minder piekeren voor vrouwen
  • Zullen die blauwe plekken bij je kinderen ook opvallen op school?

Ja soms lijkt het wel alsof ik de kinderen mishandel, de hele benen zijn blauw. Dan denk ik wel eens: wat zal een juf of andere ouder hier van denken? Misschien denken ze wel dat ik zo’n moeder ben die hun kinderen veel te vrij laat en risicovol laat spelen.

 

  • Lijkt mijn kont hierin niet veel te dik?

Vooral in nieuwe kleding, maar ook in oude kleding. Ziet dit er nog uit? Kan dit er mee door? Wat zien anderen, lijkt mijn kont dik? Altijd maar weel dat piekeren!

 

  • Wat zullen andere mensen over mij denken?

Dit is toch iets waar vrouwen meer last van hebben dan mannen toch? Wij denken altijd dat we beoordeeld worden, dat iedereen een mening over je heeft. Mannen laten dit veel makkelijker los. Ik denk ook dat dit komt omdat vrouwen veel harder moeten werken op de werkvloer dan mannen. 5 verschillen tussen mannen en vrouwen op de werkvloer

 

  • Waarom worden wij vrouwen altijd emotioneel?

Mannen zijn wat dat betreft een stuk nuchterder. Die zie je nooit huilen en bij een slecht film zit ik alweer met tranen in mijn ogen. Waarom? Lees hier meer over de emotionele verschillen bij mannen en vrouwen.

 

‘Er is op zich niets verkeerd met je zorgen maken. Het kan je motiveren om in actie komen. Als je bijvoorbeeld weet dat je de volgende week iets op je werk moet presenteren, kan de zorg om het goed te willen doen je motiveren om meteen aan de slag te gaan en het niet tot het laatste moment uit te stellen. Je zorgen maken kan je ook helpen alert te zijn, een gevaar aan te zien komen en bepaalde situaties uit de weg te gaan. Een bepaalde mate van je zorgen maken is niet verkeerd.’ Maar probeer niet overal over te piekeren of je overal zorgen over te maken: zorgen maken om niks en je overal druk om maken: hoe stop je dit?

 

‘Hoe vervelend een doorwaakte nacht ook kan zijn, een stevige piekerbui bij tijd en wijle blijkt voor een mens best nuttig. Piekeren leert je waar je prioriteiten liggen in het leven en welke waarden belangrijk voor je zijn. Gewapend met dat idee is het veel makkelijker om je gepieker en jezelf te begrijpen.'

De gelukkige piekeraar van Bart Verkuil is een fascinerende biografie van de piekerende mens en een praktische gids ineen. Een nachtje wakker liggen zal nadat je dit boek hebt gelezen een stuk zorgelozer zijn.

 

Herken jij je in bovenstaande punten? Kun jij ook zo heerlijk liggen piekeren over alles? Heb jij nog meer dingen die in dit lijstje thuis hoort?

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Merel | De Mamagids
een jaar geleden

Vooral het punt wat we nu weer moeten eten. Om mijn uiterlijk maak ik me niet zo druk, dikke billen mogen er zijn en aan die blauwe plekken ontkom je niet bij sommige kinderen, heb ik door de jaren heen geleerd 😊