Iedere dag ontbijt op bed!

Gepubliceerd op 25 november 2021 om 19:37

ontbijt op bed

Het belang van een goed ontbijt
Een heerlijk ontbijt is een goed begin van je dag. Je motor wordt gestart en je lichaam gaat vet verbranden! Ja door te ontbijten zet je je lichaam aan het werk en dat is wat we willen. Tijdens mijn koolhydraatarm dieet ontbijt ik met yoghurt. Ik krijg gewoon weg geen brood door mijn droge mond in de ochtend. Meestal probeer ik hier wat fruit of noten aan toe te voegen. Maar dat lukt niet altijd.

 

Ontbijten zorgt voor nieuwe energie na de nacht. Je hebt vaak al meer dan 8 uur niks gegeten als je ’s ochtends opstaat. Het voedingscentrum raadt aan te ontbijten omdat het mogelijk positieve effecten op je gezondheid heeft.

Zo schijnt het dat je minder kans hebt op hart en vaatziekten, diabetes en overgewicht wanneer je goed ontbijt.

 

“Het Voedingscentrum raadt aan om elke dag te ontbijten. Het ontbijt levert belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, foliumzuur, vitamine B2, vitamine A en vezels. En ontbijten kan ervoor zorgen dat je de rest van de dag regelmatiger eet.”

 

Wat is een gezond ontbijt voor kinderen?
Voor een gezond ontbijt is volkorenbrood of bruinbrood de beste keuze. Als je wat variatie wilt, kun je dit afwisselen met volkoren knäckebröd, havermout of muesli. Gezond beleg voor op brood is bijvoorbeeld 100% pindakaas, 30+ kaas, groente en fruit. Denk bijvoorbeeld aan plakjes banaan op een boterham met pindakaas. Voor drinken bij het ontbijt kun je denken aan halfvolle melk of thee.”

 

Hoewel ontbijt belangrijk is voor iedereen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat het ontbijt vooral een gunstig effect heeft op kinderen en adolescenten. 

gezond ontbijt

Ontbijt op bed
De titel van dit blog impliceert alsof ik iedere dag ontbijt op bed krijg, maar het tegendeel is waar. Ik krijg nooit ontbijt op bed. Maar weet je? Ik ben hier ook gewoon te onhandig voor. Al die kruimels in mijn bed. Nee dat is niets voor mij, mijn man heeft dit wel eens geprobeerd, maar dit leidde altijd tot een regelrechte ramp. Ik snap eigenlijk niet wat andere mensen (lees vrouwen) hier zo leuk aan vinden? Mijn bed is om in te slapen. Ik vind het wel fijn om zondags lekker te brunchen met warme bolletjes, lekker beleg, sinaasappelsap en een lekker eitje. Helaas doen we dit te weinig omdat we dan opgeslokt worden door de orde van de dag.

 

Ontbijt als verrassing
Wist je dat je ook een ontbijt kunt laten bezorgen? Zo kun je iemand verrassen. Ideaal in deze coronacrisis. Een mooi gebaar om te laten weten dat je aan iemand denkt of dat je iemand mist. Iedereen moet immers ontbijten toch?

Wij hebben een ontbijt laten bezorgen aan mijn zwanger op zijn verjaardag, de meeste mensen houden van lekker eten. Dit wordt aan huis gebracht, moet je alleen even iemand hebben die het je op bed kan brengen 😉.

 

Wist je dat je door te ontbijten een ochtendhumeur kunt voorkomen?

 

Ook ideaal voor moederdag of voor vaderdag of om zomaar iemand te verrassen.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten ontbijt zoals een traditioneel frans ontbijt of een ontbijt met vis. Misschien ga jij gewoon voor een oer Hollands ontbijtje!  

 

Hoe ziet jouw favoriete ontbijt er uit??

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met ontbijt.nl. Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Liefs  Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.