De leukste cadeaus voor onder de Kerstboom voor mama!

Gepubliceerd op 3 december 2021 om 19:44

Het vieren van kerst en cadeaus onder de kerstboom
Op 25 en 26 december wordt in Nederland kerst gevierd. Voorafgaand aan deze periode komt iedereen langzaam in de kerststemming met een groot aantal tradities en gebruiken. In Nederland is een kerstboom in huis niet meer weg te denken. Uit Amerika waaien ook nieuwe tradities over. Zo vieren veel mensen in Nederland ondertussen kerstfeest met de Kerstman die cadeautjes brengt onder de kerstboom of in een sok. Ook is de mistletoe een niet te vergeten takje tijdens de kerst. Nederland maakt een mix tussen gebruiken die oer-Hollands zijn en tradities die overgewaaid zijn uit andere landen.

 

Lees hier: 15 kersttradities voor een nostalgische kerst

cadeau voor mama onder de kerstboom

Tradities en verhalen

Eén van de oudste tradities van kerst is de kerstboom. De kerstboom werd in de 19e eeuw voor het eerst gezet. Nederlanders plaatsen de kerstboom vaak de dag na Sinterklaas (5 dec). De uiterste dag dat je je kerstboom kan laten staan is 6 januari. De dag die bekend staat als Driekoningen. Toch kiezen veel mensen ervoor om rond de jaarwisseling hun boom al het huis uit te doen.

Overgewaaid uit Engeland en Amerika is het geven van cadeaus tijdens kerstmis. Ook in Nederlandse gezinnen wordt dit steeds vaker gedaan.

Zijn cadeautjes onder de kerstboom een traditie bij jullie? En worden die dan door de kerstman neergelegd? Ik vind dat wij al best veel leugentjes om bestwil vertellen aan onze kinderen. Dus toen ik vorig jaar wel cadeautjes onder de kerstboom wilde leggen heb ik meteen gezegd dat ik deze zelf koop. Zij vonden dit prima en vroegen ook verder niet door. De link met sinterklaas werd niet gelegd.

Ik kocht ook een cadeautje voor mijzelf trouwens, omdat ik niet hoef te verwachten dat mijn man dat voor mij gaat doen..
Wat zijn nou cadeautjes om mama’s mee te verrassen?

 

Cadeau ideeën voor mama

Iedereen kent het probleem wel, je hebt geen idee welk cadeau voor haar je nu weer moet geven. Daarom kies je al snel voor een bos bloemen of een fles wijn. Of je nou op zoek bent naar een cadeau voor je vriendin, moeder, collega, of een andere belangrijke vrouw in je leven, met een sieraad zit je altijd goed.

 

‘Diamonds are a girls best friend’

 

Sieraden voor haar
Dus zoek jij nog voor een perfect cadeau voor onder de Kerstboom? Kijk dan even bij My Jewellery; cadeau voor haar. Sieraden passen bij iedere vrouw. Een horloge, een ketting, een ring of misschien draagt mama alleen oorbellen? Bij My Jewellery vindt je het allemaal en in ieder budget. De sieraden worden gemaakt van stainless steel en verkleuren daarom niet. Een cadeau dat jaren mee kan dus!

 

Parfum voor vrouwen
Denk je dat sieraden niet geschikt zijn? Wat dacht je dan van een parfum? Natuurlijk is de geur van een parfum persoonlijk en voor iedere moeder weer anders. Kies hier jouw unieke geur!

kerstcadeau voor moeder

Chocolade is altijd een goed idee!

Naast parfum is chocolade ook altijd een goed idee. Welke mama wil nou niet een keer een eigen chocolade reep?

Om echt indruk te maken op mama kun je ook kiezen voor een gepersonaliseerde cadeautje. Een fles wijn met naam erop bijvoorbeeld.

 

 

Zeep met de lekkerste geuren

Zelf ben ik fan van Rituals en is een pakketje met deze heerlijke doucheschuim ook een prima cadeau voor onder de kerstboom. Of misschien een adventskalender? Voor iedere dag een ander lekker geurtje!

 

Matching pyjama's

Wat ook nog leuk is; zijn matching pyjama’s wat tegenwoordig helemaal in is! Samen met je gezin in dezelfde pyjama. Wat een feest. Of moeder-dochter jurken.

 

Zoutlamp
Misschien zou je er in eerste instantie niet aan denken. Maar koop eens een zoutlamp als cadeau. Een zoutlamp is namelijk goed voor het bevorderen van ontspanning en slaap. Net iets waar iedere moeder behoefte aan heeft. Wil je meer weten over de positieve effecten van een zoutlamp? Lee dan dit artikel eens: Himalaya zoutlamp.

 

Doen jullie aan cadeaus onder de kerstboom? En wat komt er onder voor mama?

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

Dit blog is in samenwerking geschreven met My jewellery  Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.