Zo vind jij jouw perfecte trouwjurk!

Gepubliceerd op 6 juni 2022 om 12:49

Hoera je gaat trouwen. Een spannende maar leuke tijd volgt. Bij een bruiloft komt heel wat kijken. Na  'het huwelijksaanzoek' begint het voorbereiden op een huwelijk. En hier komt best wat bij kijken. Van een droomlocatie naar een gastenlijst tot aan het vinden van de perfecte jurk voor jouw bruiloft!

jouw trouwjurk vinden

Om te zorgen dat je in de planning naar je bruiloft toe, niets vergeet kun je gebruikmaken van een checklist. Deze gratis Checklist geeft bijvoorbeeld ook precies aan hoelang voor de bruiloft je ergens aan moet beginnen. Super handig!  Gelukkig kun je veel checklists vinden op internet over wat je allemaal moet regelen. Want naast een trouwjurk, een trouwpak en een locatie ben je er nog niet.

 

Misschien maak jij als bruid je wel het meest druk over jouw trouwjurk. Want wanneer weet je nou of jij de juiste trouwjurk hebt?

 

De perfecte trouwjurk vinden

Als klein meisje droomde ik al over mijn bruiloft. Ik zag mijzelf al lopen in een mooie roze trouwjurk. Naarmate ik ouder werd veranderde die droom. En gelukkig voor mijn man ging ik niet trouwen in het roze. Maar een beetje stress ervoer ik wel: Er zijn veel verschillende soorten trouwjurken. Welke jurk zou nou perfect zijn voor mij? Ik deel een aantal tips hoe jij de beste trouwjurk kunt vinden.

 

Tip 1: Oriënteer online op trouwjurken

Begin gewoon eens online te kijken en te zoeken naar jurken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Pinterest gebruiken. Maar je kunt ook gewoon een website voor bruidsmode openen. Zoek plaatjes van jurken die jij leuk vindt. Je kunt hiervan een moodboard maken en deze meenemen naar de winkel waar jij uiteindelijk jouw afspraak maakt om bruidsjurken te passen. Dit kan de bruidsstyliste helpen om te ontdekken wat jouw smaak is.

Wel zwanger, maar niet getrouwd? Lees: Dit moet je regelen wanneer je zwanger bent, maar niet wilt trouwen!

 

Tip 2: Kies de juiste mensen

Als je een afspraak hebt gemaakt om jurken te passen, ga je natuurlijk niet alleen. Bedenk goed wie jij graag meeneemt naar zo’n afspraak. Het advies is om niet te veel mensen mee te nemen (hoe meer mensen, hoe meer meningen) maar neem mensen mee die jou goed kennen. Persoonlijk vond ik het ook belangrijk om mensen mee te nemen die durven te zeggen wat ze vinden en eerlijk tegen je durven te zijn. Aan mensen die alleen maar ja knikken, heb je niets. Bedenk van te voren goed of jij bijvoorbeeld je moeder, schoonmoeder en of vriendinnen mee wilt hebben en wat zij kunnen toevoegen aan het moment van een jurk uitzoeken.

zo vind jij de perfecte trouwjurk!

Tip 3: Pas voldoende trouwjurken

Ook al heb jij je georiënteerd op trouwjurken en een beeld voor ogen wat je graag wilt. Het advies is wel om ook andere trouwjurken te passen. Juist uit je comfortzone te stappen. Laat de bruidsstylist eens een jurk uitzoeken waarvan zij vindt dat het bij je past. Misschien kom je tot hele andere inzichten? Hierbij is de mening van de mensen die meeneemt belangrijk. Want is dit iets wat bij je past? Of juist niet.

 

Tip 4: Volg je gevoel!

Als laatste tip, volg je gevoel. Dit klinkt heel afgezaagd, maar zo waar. Toen ik een jurk paste, die niet eens mijn eerste keus was, kreeg ik allemaal rode vlekken in mijn hals. Ik wist toen al, dit is hem: dit is mijn perfecte trouwjurk. Toen mijn moeder en mijn vriendin dit gevoel bevestigden wist ik het zeker. Dit was mijn ideale trouwjurk. Dus volg hierin jouw gevoel, als iedereen zegt dat dit de jurk is maar jij voelt het niet. Dan is het waarschijnlijk gewoon niet jouw jurk. Jouw droomjurk zit er vast bij, als je hem aan hebt voel je het echt. Vertrouw op jouw gevoel!

 

Hopelijk kun jij met deze tips jouw perfecte jurk vinden! Laat je even weten of het is gelukt?

 

Liefs Lisanne


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.