Home » Blogs » Opvoed blogs » Een leugentje om bestwil...

Een leugentje om bestwil...

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 07:45

Een leugentje om bestwil..

Tijd om eerlijk te spreken over het leugentje om bestwil. Geef toe, iedere ouder gebruikt dit wel eens toch? Of ben ik echt de enige die dit gebruikt? Op allerlei manieren van Nee de ipad doet het even niet of Oma is niet thuis vandaag. Dit oogt vrij onschuldig maar ik merk dat ik het ook wel eens inzet als middel. Schreef ik niet eens eerder over momzilla? Dat ik dreigend door het leven ging? Ik merk dat ik in de auto ook vaak benoem dat ze geen ruzie mogen maken, anders neemt de politie ze mee! Zo slecht, i know, maar het werkt wel.

 

Knutselwerkjes
Wonderbaarlijk verdwijnen de knutselwerkjes van de kinderen hier in de prullenbak en geef ik de kaboutertjes hiervan de schuld. Als jullie het niet opruimen doen de kaboutertjes het wel. Ja hallo, we hebben een groot huis maar ik hoef geen 386 tekeningen van een paard te bewaren toch?

 

Tradities
Natuurlijk zijn er ook nog de tradities in ons land. Wat een grote leugen is dat Sinterklaas feest toch ook.  Ik snap wel dat ouders zeggen: wij doen hier niet aan mee. Zelf vind ik deze ook wel lastig. Wij zijn er mee begonnen en doen ook vrolijk mee in dit web van bedrog. Lastig vind ik hem wel. Wij deden trouwens nooit cadeaus onder de Kerstboom, dit jaar deden wij dit voor het eerst wel. Ik heb hierin wel meteen gezegd dat papa en mama deze cadeautjes hebben gekocht en onder de boom hebben gelegd. Dat scheelt een hoop smoesjes bedenken.

 

Tand eruit
En toen gebeurde het, bij mijn kleuter meneer raakte zijn eerste melk tand er uit. Dol enthousiast vertelde ik hem dat hij deze onder zijn kussen kon verstoppen en dat hij dan een centje zou krijgen van de tandenfee. Ik dacht natuurlijk weer eens niet na voordat ik dit eruit floepte. Mijn man keek mij met een wazige blik aan. Hij was niet opgegroeid met de tandenfee. Hij vroeg nog of ik dit echt wilde, maar het leed was al geschiet. En zo kwam er weer een fairytale bij.. de tandenfee.

 

Onder het mom van wat je zegt moet je ook waarmaken, was ik natuurlijk helemaal vergeten het tandje te ruilen voor een centje. Hier kwam mijn man om de hoek kijken. Hij is niet van team tandenfee maar nu ik onze zoon hier lekker voor gemaakt had moest ik het ook waarmaken.

 

Zoonlief was al wakker
Beging ik toch bijna een blunder. Zoonlief was natuurlijk vanuit enthousiasme vroeg uit de veren ik geloof dat het 6.15 was. Beteuterd kwam hij beneden, er was helemaal geen tandenfee geweest. Snel improviseerde ik dat het nog veel te vroeg was en dat hij nog maar even bij papa en mama in bed moest kruipen om verder te slapen. Gelukkig werd het geen discussie en hoefde ik niet te dreigen met van alles en nog wat. Toen werd mijn held de baby wakker, tijd om een speentje te brengen. Ik had een reden om het bed uit te gaan en kon mijn fout herstellen. De baby snel een speentje gebracht en een centje onder het kussen van de oudste gestopt. Toen mijn oudste op advies van mama naar boven ging om te kijken, vond hij zijn centje. De tandenfee bestond toch! Trots als een pauw liet hij zijn centje aan papa zien, die hoofdschuddend naar mij lachte.. Een nieuwe leugen was geboren.

 

Zijn jullie ook teamtanden fee?

Ik heb een super leuke verrassing.. wist je dat er een kinderboek geschreven wordt over “de geheime wereld van de tandenfee”? Leuk om samen met je kindje te lezen.

Het leuke is, ik mag een boek weggeven!!! Een gepersonaliseerd verhaaltje door de tanden fee zelf geschreven! Er zit ook een poetsdiploma bij, erg leuk!

 

“DE GEHEIME WERELD VAN DE TANDENFEE

Vraag jij je wel eens af waar de tandenfeeën vandaan komen?
Vlieg dan mee met Tinus door dit magische sprookje.

Ontdek het kasteel waarin hij woont en maak kennis met zijn beste vriendin, prinses Chloë. Samen beleven ze de spannendste avonturen.

Het wisselen van tandjes is een bijzonder fenomeen. Maak er iets magisch van, door samen met je kind weg te dromen bij het verhaal van Tinus en Chloë.”

 

Houd mijn social media in de gaten en volg alvast degeheimewereldvandetandenfee zodat je niets mist en als eerste dit exemplaar in huis kunt krijgen!! Hier komt ook de cover reveal op! Te leuk om niet te missen..

 

 

P.S ik gooi echt niet alles weg hoor. Ik heb een aantal van deze handige opberg bakken. Die gooi je vol knutselwerkjes en rol je lekker onder de kast of het bed! Toch bewaard en geen rommel. Ideaal, je koopt ze via onderstaande affiliatielink. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.