Omdat niemand perfect is..

 

Hier vind je blogs met betrekking tot de opvoeding van onze kinderen. Omdat dit misschien wel de meest moeilijke taak van de wereld is. Laten we het ouderschap normaliseren en elkaar helpen. Je vindt hier blogs vanuit persoonlijke ervaringen maar ook vanuit allerlei professionele hoeken. 

Laat vooral een reactie achter of deel een blog waar je wat aan hebt, zo bereiken we alleen maar meer ouders.

 

7x Tips besparen op je babyuitzet

Gefeliciteerd! Er is een nieuw gezinslid op komst! Het is tijd om je je zoektocht naar de babyuitzet te starten. Je hebt ontzettend veel babyspullen nodig zoals een bedje, autostoel, kinderwagen, babyfoon en nog veel meer. De kosten kunnen dan ook flink oplopen. Er is echter ook veel te besparen op je babyuitzet. Wij hebben de 7 beste tips voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer »

8 tips: Zo kom jij jouw kraamtijd door!

Drie bevallingen verder kun je wel zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben in bevallen en alles wat hier bij komt kijken. Bij een bevalling hoort ook een kraamtijd. Na mijn eerste bevalling bracht ik mijn kraamperiode door in het ziekenhuis vanwege een te vroeg geboren baby. Dit was geen pretje kan ik zeggen. Er is niets van jezelf in het ziekenhuis, er zijn continue (vreemde) mensen om je heen en je moet eten wat de pot schaft. Bezoek mag maar gering en het idee dat je eigen regie hebt is er al helemaal niet. Als jij wel een kraamtijd thuis hebt, wat is er dan belangrijk? In dit blog deel ik mijn beste tips voor een prettige kraamtijd. Van geboortekaartjes voorbereiden tot aan bezoek ontvangen!

Lees meer »

Hoe kies je het beste kussen voor je Kind?

Voor een kind is een goede nachtrust enorm belangrijk. Kinderen groeien, daarom hebben ze alle rust nodig die ze in de nacht kunnen krijgen. Een goed slaapkussen is daarom van essentieel belang om je kinderen een goede nachtrust te geven. Hieronder lees je precies hoe je het beste een kussen voor je kind kunt kiezen.

Lees meer »

Controleren van het online gedrag van je kind?

Tegenwoordig zijn de mobiele telefoons en laptops niet meer weg te denken in de opvoeding van onze kinderen. Door alle technologische ontwikkelingen hebben (jonge) kinderen steeds vaker toegang tot het internet. Een goede ontwikkeling of toch wel spannend? Weet jij als ouder wat jouw kind doet op internet? Wijs je hen op de gevaren van het internet? Wist je dat slechts 20% van de ouders weet van hun kinderen wat zij online doen?

Lees meer »

Moederfiets aanschaffen; waar moet je op letten?

Wat is nu eigenlijk het nut van een moederfiets en waar moet je op letten als je er één wilt aanschaffen? Ik heb zelf geen moederfiets gehad en koos ervoor om juist voor een gewone stadsfiets te gaan. Maar er zijn wel wat voordelen aan een moederfiets! Ik zocht het voor je uit.

Lees meer »

Waarom een avondritueel met kinderen belangrijk is!

Je kent het wel, kinderen die niet naar bed willen en tijd gaan lopen rekken. Kinderen die nog 10x uit bed komen. Terwijl mama net met de beentjes omhoog ligt. Waarom komen kinderen uit bed? Waarom is een bed ritueel zo belangrijk voor kinderen? In dit blog neem ik je mee in het avondritueel met kinderen. En verklap ik jou mijn geheim, waarom mijn kinderen naar boven rennen om te gaan slapen!

Lees meer »

Kinderstep: Leuk of gevaarlijk?

Er is veel commotie omtrent de step en dan met name steps voor kinderen. Tijd om wat onderzoek te doen naar kindersteppen. Zijn ze leuk of juist gevaarlijk? In dit blog neem ik je mee in de wereld van de kindersteps.

Lees meer »

Prikkelverwerking bij kinderen: Dit kan helpen!

We hebben er allemaal wel een last van: Prikkels. Een prikkel is datgene wat je ‘prikkelt’. Dat kan bijvoorbeeld iets zijn wat je ziet, ruikt of hoort, maar ook een gedachte of gevoel. Alles wat je ervaart binnen en buiten je lijf noemen we prikkels. Hoe gaat prikkelverwerking bij hooggevoelige kinderen en wanneer spreek je van een prikkelverwerkingsprobleem? In dit artikel lees je meer over de kenmerken van prikkelverwerkingsproblemen.

Lees meer »

Emoties bij kinderen; zo praat jij er over met je kind.

Je hebt je kind leren lopen, praten en fietsen. Je hebt geoefend met leren lezen en tandenpoetsen. Natuurlijk help jij jouw kind als het bang, boos of verdrietig is. Je droogt tranen of sust een woedeaanval. Maar hoeveel sta jij stil bij de emoties van jouw kind? Veel ouders vinden het lastig om met hun kind in gesprek te gaan over emoties als verdriet, angst of boosheid. Terwijl dat juist zo belangrijk is. Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve schreef samen met kletsboekenschrijfster Michal Janssen Emotieklets, een nieuwe titel in de kletsserie van Gezinnig. Ik ging met dit boek aan de slag thuis en neem je mee in waarom dit boek een aanrader is voor jou en je kind.

Lees meer »