Omdat niemand perfect is..

 

Hier vind je blogs met betrekking tot de opvoeding van onze kinderen. Omdat dit misschien wel de meest moeilijke taak van de wereld is. Laten we het ouderschap normaliseren en elkaar helpen. Je vindt hier blogs vanuit persoonlijke ervaringen maar ook vanuit allerlei professionele hoeken. 

Laat vooral een reactie achter of deel een blog waar je wat aan hebt, zo bereiken we alleen maar meer ouders.

 

Moederfiets aanschaffen; waar moet je op letten?

Wat is nu eigenlijk het nut van een moederfiets en waar moet je op letten als je er één wilt aanschaffen? Ik heb zelf geen moederfiets gehad en koos ervoor om juist voor een gewone stadsfiets te gaan. Maar er zijn wel wat voordelen aan een moederfiets! Ik zocht het voor je uit.

Lees meer »

Waarom een avondritueel met kinderen belangrijk is!

Je kent het wel, kinderen die niet naar bed willen en tijd gaan lopen rekken. Kinderen die nog 10x uit bed komen. Terwijl mama net met de beentjes omhoog ligt. Waarom komen kinderen uit bed? Waarom is een bed ritueel zo belangrijk voor kinderen? In dit blog neem ik je mee in het avondritueel met kinderen. En verklap ik jou mijn geheim, waarom mijn kinderen naar boven rennen om te gaan slapen!

Lees meer »

Kinderstep: Leuk of gevaarlijk?

Er is veel commotie omtrent de step en dan met name steps voor kinderen. Tijd om wat onderzoek te doen naar kindersteppen. Zijn ze leuk of juist gevaarlijk? In dit blog neem ik je mee in de wereld van de kindersteps.

Lees meer »

Prikkelverwerking bij kinderen: Dit kan helpen!

We hebben er allemaal wel een last van: Prikkels. Een prikkel is datgene wat je ‘prikkelt’. Dat kan bijvoorbeeld iets zijn wat je ziet, ruikt of hoort, maar ook een gedachte of gevoel. Alles wat je ervaart binnen en buiten je lijf noemen we prikkels. Hoe gaat prikkelverwerking bij hooggevoelige kinderen en wanneer spreek je van een prikkelverwerkingsprobleem? In dit artikel lees je meer over de kenmerken van prikkelverwerkingsproblemen.

Lees meer »

Emoties bij kinderen; zo praat jij er over met je kind.

Je hebt je kind leren lopen, praten en fietsen. Je hebt geoefend met leren lezen en tandenpoetsen. Natuurlijk help jij jouw kind als het bang, boos of verdrietig is. Je droogt tranen of sust een woedeaanval. Maar hoeveel sta jij stil bij de emoties van jouw kind? Veel ouders vinden het lastig om met hun kind in gesprek te gaan over emoties als verdriet, angst of boosheid. Terwijl dat juist zo belangrijk is. Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve schreef samen met kletsboekenschrijfster Michal Janssen Emotieklets, een nieuwe titel in de kletsserie van Gezinnig. Ik ging met dit boek aan de slag thuis en neem je mee in waarom dit boek een aanrader is voor jou en je kind.

Lees meer »

Zindelijk in 1 week met de zindelijkheidsbox.

Het zindelijk worden van je kindje is vaak een lange weg waar veel ouders tegenop zien. Doordat de luiers tegenwoordig steeds beter worden en de ouders steeds drukker lopen de dreumesen tegenwoordig langer met een luier om dan vroeger! Tijd om daar verandering in te brengen. Wist je dat je je kind vanaf 2 a 2,5 jaar in 1 week zindelijk kunt krijgen?

Lees meer »

10x tips Pasen met kleuters

17 en 18 April is het weer Pasen bij ons in Nederland. Heerlijk een extra vrije dag met Pasen en tijd voor je gezin. Wat zijn nou leuke activiteiten om met je gezin te doen tijdens de Paasdagen? In dit blog neem ik je mee in Paasknutselwerkjes, Paasspelletjes en geef ik je alvast een tip: Zorg voor de beste Paaschocolade die er is!

Lees meer »

De beste zwangerschapskussens op een rijtje

Als je net zwanger bent besef je het nog niet zo, maar in verloop van tijd gaat die buik je enorm in de weg zitten. Naast dat je kleding te strak gaat zitten, kom je moeilijker uit de bank en als je gewend bent om op je zij of op je buik te slapen wordt het liggen in bed een drama. Tijd om hulpmiddelen in te schakelen, tijdens je zwangerschap kun je veel baat hebben bij een zwangerschapskussens. Maar welk zwangerschapskussen past het best bij je?

Lees meer »