Wat is een verzwaringsdeken en waar dient het voor?

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 19:05

Ik mocht een verzwaringsdeken testen voor mijn kind. Maar wat is een verzwaringsdeken? Wat doet het precies en wat is onze ervaring? In het blog lees je alles over verzwaringsdekens voor kinderen.

verzwaringsdeken kind

Verzwaringsdekens voor kinderen

Laat ik even beginnen met dat een verzwaringsdeken niet alleen voor kinderen is, maar zeker ook voor volwassenen gebruikt kan worden. In dit blog ga ik in op de voordelen van verzwaringsdekens, met name bij kinderen. Omdat ik de resultaten live heb onder vonden bij mijn kind. Maar mogelijk dat volwassenen dezelfde ervaringen hebben.

 

Wat is een verzwaringsdeken?

Een kinderverzwaringsdeken is een deken die over het normale beddengoed kan. Het helpt jouw kind om beter te slapen en prikkels op de juiste manier te verwerken. De deken vormt naar het lichaam en voelt aan als een comfortabele knuffel, wat het zenuwstelsel ontspant en helpt om stress en angst weg te nemen. De deken geeft jouw kind dat extra zetje om in de ontspan-modus te komen en te rusten. Dat betekent een betere nachtrust voor je kind, en dus ook een betere nachtrust voor jou als ouder.

 

Voordelen verzwaringsdeken voor jouw kind:

  • Sneller in slaap vallen
  • Vaste en onafgebroken slaap
  • Verbetering algehele nachtrust
  • Verhoogd concentratie 
  • Vermindert stress & angst

 

Vergelijk hier jouw verzwaringsdekens voor kinderen.

slapeloosheid kind

Een verzwaringsdeken tegen prikkels

Het ene kind heeft meer last van prikkels dan een ander kind, sommige kinderen hebben moeite om prikkels te verwerken en kunnen hierdoor onrustig slapen. Er zijn meerdere manieren om prikkels te verwerken. Ik schreef al eerder een blog over prikkelverwerking bij kinderen: Dit kan helpen!

 

Heeft jouw kind bijvoorbeeld last van slapeloosheid, onrust in zijn lichaam of concentratieproblemen? Met een verzwaringsdeken voor kinderen zal jouw zoon of dochter de rust ervaren die hij of zij nodig heeft.

In de huidige digitale wereld wordt iedereen, maar bovenal kinderen, overladen met allerlei informatieprikkels. Op school, thuis, bij vriendjes of onderweg, jouw zoon of dochter wordt hier continu aan blootgesteld.

Elk kind gaat hier anders mee om, dit heeft te maken met de zintuiglijke verwerking van de informatie. Een teveel aan informatieprikkels kan leiden tot fysieke of mentale klachten en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen!

Bij ons uitte dit zich in onrustig slapen, vaak er uit en vooral niet in slaap kunnen komen. Voor ons het ideale moment om een verzwaringsdeken uit te proberen.

 

Beter slapen met een verzwaringsdeken

Ons kind gaf aan altijd wel een half uur tot een uur wakker te liggen in bed. Liedjes in het hoofd of soms zomaar een verhaaltje. De slaap was ver te zoeken en wat ga je doen als je niet kan slapen? Inderdaad, eruit. Zo kwam het met regelmaat voor dat wij tot een uur na het naar bed brengen hem nog hoorde rommelen op zijn kamer. Hij kon niet slapen. Wij hadden al langer het idee dat bezig was om alles te verwerken.

 

Nadat we hadden uitgelegd wat een verzwaringsdeken kon doen, wilde hij dit wel proberen. Eigenlijk was het meteen de eerste avond al een succes. Hij lag veel rustiger en sliep sneller in.

Wij zijn heel enthousiast over het deken. Hij ligt zeker geen uur meer wakker en is veel minder aan het rommelen, we denken ook dat we zien dat hij meer  uitgerust wakker wordt. Hij is hierdoor beter te pas en kan meer handelen.

 

Super enthousiast over het kinderverzwaringsdeken.

Wij gebruiken hem nu iedere dag, bijna een maand lang en ervaren de gezondheidsvoordelen hiervan. Mijn zoon wil niets anders meer, hij vindt het jammer dat er geen plaatjes op staan en dat hij ‘saai’ grijs is. Maar slapen gaat een stuk beter!

 

Gevalletje van: Hadden we dit maar eerder geweten!

 

Ben jij bekend met een verzwaringsdeken?

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.