Hoe kies je het beste kussen voor je Kind?

Gepubliceerd op 8 maart 2023 om 08:24

Voor een kind is een goede nachtrust enorm belangrijk. Kinderen groeien, daarom hebben ze alle rust nodig die ze in de nacht kunnen krijgen. Een goed slaapkussen is daarom van essentieel belang om je kinderen een goede nachtrust te geven. Hieronder lees je precies hoe je het beste een kussen voor je kind kunt kiezen.

slapen kind. Welk kussen is goed voor kinderen?

Maat kussen

Allereerst is het belangrijk dat je kind gebruik gaat maken van een kinderkussen. Er zijn namelijk allemaal verschillende maten kussens waaruit je kunt kiezen. Toch is een kinderkussen meer gebouwd op de groei die een kind doormaakt. Met een kinderkussen zorg je er dus voor dat je kind fijn en comfortabel kan liggen zonder dat ze klachten krijgen van het kinderkussen. 

Daarnaast is het belangrijk dat je een type kussen kiest dat past bij jouw kind. Het is verstandig dat je je kind op een kussen laat slapen vanaf tweejarige leeftijd. Een baby heeft namelijk geen kussen nodig om lekker te kunnen slapen. Verder wil je ook een kussen dat veilig is voor je kind. Een kussen voor peuters is over het algemeen iets platter dan een kussen voor oudere kinderen. De maat is essentieel voor het kiezen van het juiste kussen. Wanneer je kind een te klein kussen heeft, kan hij of zij niet zo goed slapen en niet lekker liggen. Kies daarom altijd de juiste maat. Ook zijn er verschillende slaapproducten die je kunt gebruiken mocht je kind echt niet kunnen slapen.

 

Lees hier ook: Wat is een verzwaringsdeken en waar dient het voor?

Materialen

Naast verschillende maten zijn er ook nog veel materialen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kussen voor je kind. Zo heb je materiaal als een donzen hoofdkussen. Het voordeel daarvan is dat het lekker opschudbaar is, je kunt gemakkelijk het dons in de kussen aanvullen en het is heerlijk zacht voor je kind. Wel is een donzen kussen niet zo stevig voor je kind. Ook kun je kiezen voor een hoofdkussen van wol, een voordeel daarvan is dat het kussen goed ventileert en je geen vuil hoeft te verwachten op het kussen. 

Daarnaast heb je ook nog meerdere materialen zoals een schuim hoofdkussen. Een groot voordeel van dit kussen is dat de ondersteuning optimaal is. Voor kinderen is ondersteuning ook erg belangrijk, zo kunnen ze op een goede manier hun houding ontwikkelen en lekker comfortabel slapen.

Ondersteuning 

Ondersteuning is bij elk kussen heel belangrijk om goed naar te kijken. Je wilt namelijk dat je kind goede ondersteuning krijgt tijdens het slapen. De nekwervels in het nekje van je kind hebben ook rust nodig, door een goed ondersteunend kussen geef je je kind de ruimte om de nekwervels op een juiste manier te laten rusten. Verder krijgt je kind een goede slaaphouding door goede ondersteuning in het kussen. Zo kunnen de nekwervels op een juiste manier door blijven groeien en pakt je kind een heerlijke nachtrust.

hoe kies ik een kussen voor mijn peuter?

Hoogte van het kussen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt en de juiste maat hebt gekozen is het ook verstandig om te kijken naar de hoogte van het kussen. De hoogte van het kussen heeft te maken met de vorm waarin je kind slaapt. Zo hebben kinderen die op hun buik slapen een minder hoog kussen nodig dan kinderen die liggen op hun zij. Want zijliggers hebben om hun houding te verbeteren toch een kussen nodig dat hoog en hard is. Dat ligt voor hen prettiger, ook voor kinderen geldt hetzelfde. Wanneer ze slapen op hun zij hebben ze een iets hoger kussen nodig. Verder hebben kinderen die op hun rug slapen een kussen nodig dat gemiddeld ertussen in zit. Kortom, is het belangrijk om goed te onderzoeken hoe je kind slaapt, dat heeft namelijk invloed op het kiezen van een nieuwe kussen.

 

Zelf had ik 2 buikslapers.

 

Hoe slapen jullie kinderen?

 

Dit is een gastblog geschreven door Slaaponline.nl. wil jij ook een gastblog op mijn website? Kijk dan eens bij: Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Liefs Lisanne 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.