Naar de basisschool

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 19:19

basisschool kind; kleuter met de schoolbox

De basisschool

Het is bijna zover. Mijn peutermeisje mag in Januari naar de BASISSCHOOL. Ja de basisschool, bij meneer de kleuter vond ik dat wel een dingetje. Ik merk dat het bij de tweede wel meevalt. Eigenlijk kan ik niet meer wachten. Ik wou dat ik drie weken eerder bevallen was. Want man, wat duurt het lang. Of lijkt ik nu teveel op een loedermoeder? Mevrouw de peuter is gewoon uitgespeeld thuis en wat een Drama Queen is het ineens. Ze wil overal een strijd van maken en weet alles beter. Kan de basisschool niet met drieënhalf starten? Gelukkig hebben we nog twee dagen opvang voor haar, als het niet zo duur was had ik haar het laatste half jaar vijf dagen laten gaan. #grapje #zouiknietkunnen


Is er trouwens een opvang die ook in de weekenden open is?

 

Voorbereiden op de basisschool

Ze heeft het erg naar haar zin op de opvang, maar ze wil zelf ook wel graag naar de basisschool. Bij ons in het dorp is maar één basisschool dus gelukkig hebben we geen keuze stress. Alleen bij het uitzoeken van een broodtrommel misschien. En een beker. Want mevrouw de bijna kleuter moet natuurlijk nog wel even drama schoppen over de kleur van de beker. Moeilijke beslissingen zijn het ook. Voor iemand van drie. Uiteindelijk kiest ze een  mooie roze met een unicorn. Een eigen broodtrommel en drinkbeker is toch wel een speciaal moment voor die kindjes.

Ze kent de school natuurlijk al en zit in het ritme van opstaan, ontbijten en aankleden. We brachten haar broer altijd samen weg. Toen mochten ouders nog mee de klas in. Zusjes ook. Ik moest haar altijd uit de poppenhoek halen. Één keer was ik net bijna thuis toen ik me bedacht waar is mevrouw de peuter? Ze zat al mooi in de kring. Nee meisje blijf jij nog maar even lekker bij mama thuis.

Misschien vind je dit ook leuk, alles over ons ochtendstructuur: Een doodnormale doordeweekse ochtend

 

Lees hier hoe je je kind kunt Voorbereiden op de basisschool

 

Het fijne is wel dat ze hierdoor wel al gewend was aan de school.

Wist je dat voorlezen erg belangrijk is voor de spraakontwikkeling van kinderen?

 

gratis schoolbox
inhoud gratis schoolbox. Dit krijg je gratis als je naar de basisschool gaat

Maar nu is het wel bijna zover en mag ze iedere dag naar school! Als ik vraag of ze het niet jammer vindt dat ze dan niet meer bij mama is zegt ze: Maar je hebt de baby toch? Dus je bent niet alleen… Nee klopt. Toch vindt mama het wel een gek idee (en toch maar goed dat we een derde mochten krijgen). 

 

Vraag de schoolbox aan!

Wist je trouwens dat je een basisschool box aan kunt vragen? Op Mijn Schoolbox
Best leuk. Een eigen box met leuke dingetjes erin. Op de foto zie je wat er allemaal in zat. Onder andere een puzzelboekje een Bobo, speelzand, lego, een stift en een leuk spelletje.

Nog een gratis tip: gooi het speelzand maar meteen in de prullenbak! Jezus wat een rommel maakt dat. Denk dat de Dyson er ook niet heel blij van is geworden. Maar goed. Gelukkig hebben wij een schoonmaker.

 

Lees hier: Help! Van thuis juf in pyjama terug naar de ochtendspits 

 

Wilden jullie kindjes ook zo graag naar school? Of waren ze er nog niet aan toe? Konden jullie als ouders wachten? Of duurde het allemaal te lang?? (veeeeels te lang :p)

 

 

Liefs Lisanne 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.