Preview Ouders.nl: 'Van thuis juf in pyjama terug naar de ochtendspits

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 17:15

Samenwerking Ouders.nl

 

Ja, met trots mag ik zeggen dat ik maandelijks een column ga schrijven voor ouders.nl. Ouders.nl is een online platvorm voor en door ouders, vanaf zwangerschap tot ver in de puberteit. Je vind er allerlei leuke informatie en columns. De aftrap van de maand Februari start met 'HELP van thuis juf in pyjama, terug naar de ochtendspits' Lees je mee?

 

 

Advertentie:

 

SelectSelect

Sale bij bol.com. affiliatie*

 

"Ik als moeder word gillend gek. Thuiswerken combineren met thuisonderwijs, niet kunnen sporten bij de club en het gemis van mijn sociale contacten. Het bij elkaar op de lip moeten leven en er niet uit even kunnen. Het breekt me op."

 

Ik moet altijd even wennen aan een nieuw ritme: Ik ben mama van drie kindjes. Twee kleuters en een baby. De afgelopen jaren zijn inderdaad best pittig geweest! Tussen de kleuters zit anderhalf jaar leeftijdsverschil. Ik was blij dat de oudste naar school ging toen ik zwanger was van de derde. De planning was goed: als de baby een half jaar zou zijn, zou ook de tweede naar school gaan. Quality-time met de baby. Totdat vorig jaar in maart er een virus ons land binnen kwam wandelen. Het schopte mijn hele planning in de war. Ik doe het gewoon goed op structuur! Iedereen kwam thuis te zitten en dat was wel even wennen voor mij. Mijn man werkt in het onderwijs en moest dus ‘ineens’ veel vanuit huis werken. De scholen dicht, de oudste moest thuis blijven en ook de middelste (die eindelijk vier was geworden) kon niet naar school. Voorheen had ik momenten voor mijzelf, even opladen. Dat mis ik nu wel eens. Is het heel gek dat ik hier even aan moet wennen? Inmiddels geniet ik van vijf minuten snel douchen, even alleen op de wc zitten of drie minuten stilte om mij heen. Je past je snel aan ;)

 

Wil je deze hele column lezen? Klik dan hier.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.