Preview Ouders.nl: Van schreeuwende kleuter naar hopeloze moeder

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 16:34

Voor ouders.nl schreef ik een kwetsbare en eerlijke blog over een normale zondagmiddag, de middag die zo rustig begon. 

 

Grote broer en zus spelen samen met de strijkkralen in de keuken. Ik aanschouw dit staaltje kleutercommunicatie vanuit de woonkamer. Doordat mevrouw zegt het niet alleen te willen doen, besluit meneer haar met vlakke hand te gaan slaan.

Zodra ik de keuken binnenkom, vervalt meneer in kinderlijk hard huilen om maar niet met mij te hoeven praten. Ik ben er klaar mee, en laat hem niet zijn zin krijgen. Ik wil hem uitleggen dat ik wil praten. Hij gaat nog harder schreeuwen en ik denk alleen maar: Ik zet hem op marktplaats voor geld toe.

 

 Ik besluit om uit mijn comfortzone te stappen en meneer te spiegelen in zijn gedrag. Ik bedenk me niet en smijt het plankje met strijkkralen door de keuken. Ja ik. Meteen voel ik me een oer slechte moeder, maar ik heb het al gedaan.

 

Wil jij weten wat hier aan vooraf ging? Je kunt de volledige blog lezen door hier te klikken.

 

 

Ben je nou na het lezen van deze blog zo enthousiast geraakt en wil je thuis zelf ook aan de slag met strijkkralen? Kun je deze via onderstaande affiliatielink bestellen.

Je hebt boxen met 7000 kralen (die zou ik niet door de keuken gooien, als ik jou was). Maar ook hele mooie dozen met prinsessen of dino's. Glitter of Glowing in the dark. Te leuk om niet te bestellen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.