Wacht, word je alweer één?

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 07:30

Toen ik ontdekte dat je alweer bijna één wordt..
Wacht word je alweer één?

 

Ik knipper met mijn ogen en ineens lig je niet meer op het kleedje, je bent gaan rollen, gaan tijgeren en gaan kruipen. Wacht, wat? Word je alweer één? Tijd voor een update.

 

Ontwikkelingen van een baby

Een update getypt met tranen in mijn ogen, want mijn baby, mijn laatste baby. Hij wordt één. Bij mijn eerste kon ik hem niet groot genoeg kijken, oké misschien kwam dit ook wel omdat ik (alweer) zwanger was van nummer twee en het mij handig leek dat nummer één zelf kon lopen en zelf kon eten. De tropenjaren met twee kleine kinderen vlogen voorbij en net toen we iets van ons eigen leven, mijn eigen lichaam en vrije tijd terug hadden besloten we om aan nummer drie te beginnen. Weer een kleine baby.

 

Blijft deze baby niet altijd klein?

Met deze baby weet ik het niet, kun je niet gewoon altijd klein blijven? Ik kan intens genieten van je lach, je reactie en respons op al onze bewegingen. Je heerlijke knuffels en je afhankelijkheid die je nog nodig hebt. Ik kijk met een glimlach toe hoe je wordt verzorgd en vermaakt door je grote broer en zus. Maar dit kun je straks allemaal alleen, je tijgert het hele huis door en komt overal waar je komen wilt. Je trekt aan kastjes en aan de lades in de keuken. Je kunt ineens zelf gaan zitten en nog steeds ben ik verbaasd als ik je ineens in de gang zie zitten. Nu tijger je er zelf naar toe, straks komt er een tijd dat ik je in de gang moet zetten. Stop de tijd.

 

Rollen, tijgeren en kruipen; een baby ontwikkelt snel

Je eet heerlijk alles op en na je eigen potje eet je het liefst ook met onze pot mee. Je went al aan het eten dat wij eten. Straks krijg je melk uit pak en delen je broer en zus hun snoepjes met je. Je eet al twee broodjes tussen de middag. Dezer zomer loop je door de tuin, dat betekent dat papa weer aan het werk moet om de hekjes te herstellen. Je doet nog heerlijk twee slaapjes, maar dit zal langzaam naar 1 slaapje tussen de middag gaan. Dit brengt ons gelukkig wat meer vrijheid, we kunnen er dan wat meer op uit samen. Als tante C dan eindelijk haar koffers weer heeft gepakt.

 

Lees ook: Vanaf welke leeftijd mag mijn baby aardbei? 

 

Een eerste verjaardag plannen

Deze mama beseft zich dat je bijna één wordt. Dat wordt een verjaardag plannen en een cadeautje uitzoeken. Het moeilijke is dat je grote broer en zus al alles hebben. Wat koop je een derde? Jou maakt het niet zoveel uit, je bent al blij met aandacht en een papiertje wat lekker knispert. Mama maakt zich er wel druk over, ook over hoe we je verjaardag kunnen vieren in deze tijd. Want ja, je wordt tenslotte maar 1x één.

Wat een intens jaar hebben wij gehad, Corona, bevallen, een nieuw rieten dak. Scholen die waren gesloten en mama die thuis moest blijven werken. Ik hoor ons nog zo zeggen: we moeten dat eerste jaar even door. Nou alstublieft, draai de tijd terug! Het eerste jaar die zijn we al door. In een poep en een scheet, 3871 luiers verder maar het jaar is voorbij.

 

Je bent een tevreden baby, ik blijf je baby noemen. Nog zo onschuldig en altijd vrolijk. Een stralende lach en een mond vol tanden! Ik hoop dat we jou altijd die blije glimlach kunnen blijven bezorgen, en jij ons natuurlijk. Want wat genieten we van jou.

 

Jij maakt ons gezin compleet, ons gezin met vijf! :) 

 

Om deze mama wat te ont-stressen, Kom maar door met je cadeau ideeën! Wat geef je nummer drie op zijn eerste verjaardag?

Lees ook: Wat geef je een (derde) baby cadeau voor de eerste verjaardag?

 

 

Liefs Lisanne 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.