Hoe krijg je (weer) een liefdevolle verbinding met je kinderen?

Gepubliceerd op 9 juni 2021 om 06:23

Herken je dat? Dat je ze soms wel achter het behang kan plakken? Dat je het idee hebt nooit eens iets voor jezelf te kunnen doen? Dat ze altijd mama roepen wanneer jij in je telefoon verdiept bent? Die telefoon, ja die zou je wel wat vaker weg willen leggen?!

 

Wat is het lastig opvoeden: moeder zijn, vrouw zijn, werknemer zijn. Daarnaast wil je het huis schoonmaken, soms ook gewoon even niets doen en vooral ook eens iets voor jezelf doen. Maar hoe plan je dat altijd in? Want je wilt niet altijd schoonmaken terwijl de kinderen thuis zijn, je wilt niet werken wanneer de kinderen thuis zijn, soms wil je gewoon even bij kinderen zijn en een liefdevolle verbinding hebben met je kind.

 

Maar hoe maak je een liefdevolle verbinding met je kind?
Om deze vraag te beantwoorden volgde ik een Webinar van Anne-Maartje Blok. Anne-Maartje is een mentor voor moeders en heeft een eigen praktijk:  bestmoms.nl. Zij begeleidt moeders die meer rust en meer tijd voor zichzelf willen hebben, zodat ze anders naar het gedrag van kind kunnen kijken. Op een persoonlijke manier neemt zij jou mee in een kijkje in haar leven als moeder van vier kinderen en komt ze met manieren en mogelijkheden om meer te verbinden met je kind. Bewust stil te staan en legt ze uit wat de zijns modus is. Er bewust even zijn voor je kinderen, je telefoon even weg leggen, stoppen met allerlei dingen die je moet doen en bewust tijd hebben om verbinding te maken met je kind. Kinderen zijn niet lastig. Zij laten soms lastig gedrag zien. Let maar eens op: vaak is dit lastige gedrag op momenten dat jij druk bent met andere dingen (schoonmaken, eten koken, telefoongesprek met je vriendin of een lange interessante instagramsessie).

 

Anne-Maartje schreef ook al eens een gastblog op mijn site: Wanneer geven mijn kinderen mij weer energie? 

Gezin. Tijd voor de kinderen en elkaar

Zeker over dat laatste kan ik mee praten. Ik kan me soms echt irriteren wanneer ik op Instagram aan het lezen ben (of eigenlijk meer plaatjes kijken) en dat ik dan tot 4x toe mama hoor. Kunnen ze dan niets alleen? Ja ze kunnen heel veel alleen, alleen op dat moment willen ze gewoon even dat je verbindt met hen. Dat is toch niet te veel gevraagd?

 

Tijdens het Webinar van Anne-Maartje laat zij zien hoe je door simpele dingen toe te passen kunt verbinden met je kind. Soms is dat ook juist door even tijd voor jezelf te maken. Als jij je ontspannen voelt voelen de kinderen zich ook zo.

 

Waarbij mijn grootste leerdoel nog ligt, wat ik heb geleerd tijdens dit Webinar is: De start van je dag! Anne Maartje adviseert om je dag te starten voordat de kinderen wakker zijn. Zodat jij uitgerust en volgens eigen schema aan de dag kunt beginnen en er ook echt kunt zijn, zodra de kinderen wakker worden. Ik lig vaak zo lang mogelijk in bed, zijn de kinderen eerder beneden en loop ik ’s ochtends al achter de feiten aan. 0 tijd voor mezelf en 0 tijd om te verbinden met mijn kinderen. Goede tip.

 

Ben je geïnteresseerd geworden door mijn verhaal? Schrijf je dan zelf ook in voor het Webinar: Een liefdevolle verbinding met je kind: Webinar - BestMoms

Het is gewoon gratis he?

coach voor moeders: Annemaartje Blok

14 tips die je helpen verbinden met je kind, vrienden en partner 

Wat is een Webinar?
Mocht jij je afvragen wat een Webinar is? Dan zal ik dit kort toelichten, want nee je hoeft niet in je make up en je kunt lekker in je pantoffels blijven zitten. Juist. Je hebt geen camera of microfoon nodig. Je kijkt naar het scherm waar je Anne Maartje hoort en ziet. Zij kan jou niet zien of horen (anderen dus ook niet). Je kunt doormiddel van de chat wel communiceren en op deze manier kun jij wel vragen stellen die dan “live” beantwoord kunnen worden. Verder hoef je alleen maar te luisteren en je te laten inspireren door Anne-Maartje.

 

Wil je een oprechte verbinding voelen met je kind?

Weer meer tijd voor jezelf durven nemen?

Oprecht genieten van je gezin?

 

Schrijf je dan nu in voor het Webinar.

Wat is jouw grootste valkuil wanneer jij met je kinderen bent? 

 

 

 

Deze blog is in samenwerking geschreven met Bestmoms, Anne-Maartje Blok.

 

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.