Wat als mijn kind een dino obsessie heeft?

Gepubliceerd op 1 juli 2021 om 06:36

Het hoe wat en waarom is mij nog niet helemaal duidelijk maar DAT kinderen een obsessie voor dingen kunnen hebben wel. Jeetje. Zijn het niet de poppen, alles wat roze is (ook wat eetbaar is trouwens in dit huis) dan zijn het wel diertjes of kleine beestjes. Alles wordt onderzocht en bewaard. Ik hoor veel ouders om mij heen die zeggen dat hun kind een fascinatie heeft voor dinosaurussen. Ze kunnen niet duidelijk maken wat ze willen maar zien ze een diplodocus op tv is het woord eruit zonder te stotteren. Ik las eens een artikel van Ouders van Nu over dino’s en een verhoogde intelligentie. Studies wijzen uit dat een intense interesse in een bepaald onderwerp een slim kind nog slimmer maakt. Moet je in de basis wel een slim kind hebben 😉.. dus heb jij vermoedens van hoogbegaafdheid bij je kind dan is er waarschijnlijk ook een intense interesse in een bepaald onderwerp.

Kan jouw kindje alle dino’s bij naam noemen? Of misschien alle automerken? Op jonge leeftijd?

 

 Je bent mama schreef een blog over het waarom kinderen een passie hebben voor bijvoorbeeld dinosaurussen.

Van Mama duizendpoot kregen mijn knappe koppen het digitale prentenboek cadeau. Het boekje gaat over dinosaurussen en regenbogen, die beide behoren tot een obsessie van mijn kinderen. De reden waarom Natascha dit boek is gaan schrijven vind je op haar website,  Mama Duizendpoot Het leuke aan dit boekje is dat het zo geschreven is dat een beginnend lezer dit zelf kan lezen. Mijn jonge man gaat na de zomervakantie naar groep drie en hij kan al woordjes zelf lezen. Het is een herkenbaar verhaal van een dino die denkt dat zij niets kan. Uiteindelijk ontdekt zij dat zij van alles een beetje kan. Het is een herkenbaar gevoel wat ik bij mijn kinderen ook veel terug zie. Ze willen altijd even veel en hetzelfde van, maar ieder kind is ander.

Wat het boekje echt af maakt is de QR code die je op de laatste pagina kunt downloaden. Dit geeft je toegang tot vele printables, van kleurplaten tot spelletjes. Van feestversiering, verjaardagskaarten tot aan een werkboekje aan toe. Natascha heeft alles tot in de details uitgewerkt. Petje af. Je kunt een compleet dino kinderfeestje organiseren. Je kunt net als in het onderwijs een thema maken thuis en aan opdrachten en oefeningen werken gerelateerd aan het dino thema, spelenderwijs natuurlijk. Zo kan jouw kindje helemaal opgaan in zijn of haar obsessie. Ben je ineens een goede thuisjuf.

 

Het boekje is speciaal geschreven voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong maar met begeleiding is het door ieder kindje goed te lezen, te begrijpen en kun je samen met je kind het werkboekje door. Wil je meteen een digitale versie bestellen? Digitaal prentenboek  Je kunt er ook voor kiezen om een hardcover te kopen, dan heb je iets tastbaars in handen. Dat kan via deze webshop. (boekenbestellen.nl)

Ik zou zeggen doen, echt zo leuk. Erg herkenbaar voor kinderen. Iedereen wil toch graag geloven dat je superkrachten hebt?

Als je dan toch dit blog leest en jouw kinderen enthousiast worden van dinosaurussen kijk dan even dit te gekke filmpje van meester Sander. Doe je mee?

Wat als jouw kind een obsessie voor dinosaurussen heeft? Geen probleem lekker laten gaan en daag extra uit met het boekje van mama duizendpoot. Misschien waait de obsessie wel weer over. Misschien ook niet.. Iedereen is wel eens in de ban ergens van toch? Zo zit ik nog steeds met mijn chipsverslaving.

 

Heeft jouw kindje ook een obsessie? Voor dinosaurussen? Of ergens anders voor?

 

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met mama duizendpoot, auteur van het interactieve boekje: ‘dat kan ik ook.. een beetje’

In dit blog vind je een affiliatielink. Dat houdt in dat het product voor jou niet duurder wordt, ik krijg een kleine commissie waarmee ik de website kan onderhouden.

 

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.