Kinderfeestjes en ander schoolpleinleed, HELP ik ben een schoolpleinmoeder.

Gepubliceerd op 6 juli 2021 om 20:15

Je beseft het niet zo dat wanneer je kinderen naar de basisschool gaan, jij ineens een schoolpleinouder wordt. Want jeetje wat heb ik me hierin vergist. schoolpleinouder, het klinkt zo suf! Maar wat is het hard werken. Speelafspraakjes: Welke kind hoort nu eigenlijk bij welke ouder? Waar wil je kind spelen? Waar wonen die mensen, moet ik mee op visite of niet? Zit ik wel te wachten op die visite?

 

Maar kan ik mijn kind zo met een vreemde meegeven? Heb ik wel een telefoonnummer? Duizenden dilemma's die door je hoofd schieten. Het lijk allemaal zo makkelijk, maar het is best ingewikkeld. Wat doe ik als mijn kind daar de tent afbreekt? Ruzie schopt. Of wat als ik dat andere kindje gewoon niet zo leuk vind? Kun je het vriendje of vriendinnetje van je kinderen niet leuk vinden? Mag dat? 

 

Net als die verjaardagen, juffenbedankjes en traktaties. De ene traktatie is nog mooier en creatiever gemaakt dan de ander. En ik? Ik kom met een fruitspies, een zakje chips of zelf gemaakte net iets te grote (ontplofte) cupcakes. Ik ben er niet zo goed in, ik laat met gek maken door die andere moeders. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik was altijd tevreden met een zakje chips. Maar tegenwoordig moet het groter, gekker en vooral creatiever.

 

Schoolpleinleed: sociaal wenselijk opstellen tegen het hele dorp. Blijven lachen, terwijl we wachten in de regen omdat de juf weer eens 3 minuten te laat de deur open doet. De baby huilt, mevrouw de kleuter wil niet naar binnen en meneer klaagt dat hij alweer honger heeft.

 

Ik moet hier weg: Niet nog meer social talk met vaders waarvan ik de voornaam niet eens weet. Tijd voor een bakje koffie. Wanneer ik opnieuw koude koffie drink besef ik me: ik ben een moeder. Moeders drinken geen warme thee of hete koffie. Een snelle lauwe bak en weer door. Huishouden, werken, zorgen voor de kinderen, wassen en boodschappen doen. Beetje socializen en het is alweer tijd om de kinderen te halen van school.

 

De uitnodigingen voor een kinderfeestje gaan alweer over het schoolplein heen. De juf wil niet dat dit in de klas gebeurd, want dat is zielig voor de kinderen die niet uitgenodigd worden. Mijn kind had laatst een kinderfeestje. Oef. Ook dat komt erbij kijken. Naast dat ik een traktatie moet gaan maken, moet ik ook een kinderfeestje organiseren. Is hier een handboek voor? Hoe pak ik dit aan?

Eindelijk de bel, saved by the bell, nu kan ik weg uit de social talk en opzoek gaan naar mijn kind. Mama? Morgen mogen we verkleed. Was dit morgen? Oh nee, ik heb zeker weer een nieuwsbericht gemist. Juffendag en verkleden: onthouden voor volgend jaar. Snel iets improviseren voor dit jaar. Schoolpleinleed & Schoolpleinstress. Ik doe er niet meer aan mee.

 

Om nog maar te zwijgen van de groepsapp met ALLE ouders, ik weet niet wie wie is, laat staan dat ik weet welke ouder van welk kind is. Er in blijven is irriteren al alles wat voorbij komt. Er uit gaan is bang zijn om iets te missen (Morgen Juffendag! Verkleedkleren aan!).

 

Oproepje hier, oproepje daar. Knutselmoeders gezocht, luizenmoeder gezocht, vrijwilligers voor het opruimen van het plein, OR taken, MR taken. Het leven van een schoolpleinmoeder valt niet mee.

 

We slaan ons er door heen. Bijna vakantie. Het is misschien een geruststellende gedachte dat ik nog maar 11 jaar vast zit aan de basisschool. Nog maar 11 jaar een schoolpleinmoeder. 

 

Tip voor de vakantie:

- Broodtrommels legen en ook schooltassen legen. Je wilt niet na de vakantie nog een banaan vinden in de tas van je dochter omdat ze toch geen zin had in banaan.

- Gymkleren uitwassen! Doe de tas er ook maar gelijk bij in. 

- Telefoonnummers van speelvriendjes regelen, want de zomervakantie duurt lang genoeg!

 

 

Jullie ook zo toe aan vakantie? Is er trouwens nog een vrijwilliger voor de schoolwas? Ik denk dat de wasmachine van de juf stuk is!

 

 

Deze blog is natuurlijk geschreven met een knipoog en vooral met een glimlach. Laten we samen met elkaar de schouders er onder zetten! Bijna zomervakantie! de versoepelingen zetten door, dus tijd om leuke dingen te ondernemen! Het linkje is een affiliatie link, de artikelen zijn voor jou niet duurder, maar ik krijg een klein percentage van de opbrengst omdat je via mij dit product hebt gekocht. Met deze gelden kan ik mijn website onderhouden. DANK,.

 

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.