De ‘loedermoeder’ tag

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 19:30

Tijd om de balans op te nemen. Hoe erg zijn mijn kwaliteiten als loedermoeder? Ik ben van mening dat er in een ieder van ons een Loedermoeder schuilt. Dus waarom zou ik mijzelf niet kunnen taggen hiervoor?

De tag is trouwens bedacht door Manon en Bibian (littlewonderworld.nl), maar die bestaat helaas niet meer, en ik kwam hem tegen bij Mama met een wolkje

Tijd om eerlijk te zijn over een aantal issues in dit huishouden! 

 

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Gelukkig is het verschonen van een luier van onze dreumes hier geen issue. Wij hebben niet vaak de discussie over: Is deze poepluier voor jou of voor mij? Toen onze dreumes nog een baby was verschoonden we bij elke voeding. Tegenwoordig word ik hier wel makkelijker in. In de ochtend een schone luier, na zijn middagslaapje en voor het naar bed gaan. En uiteraard bij elke poepluier, maar dat leek me overbodig om te benoemen.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Ja, ik vind de maaltijden altijd een belangrijk iets. Eten is voor mij gezelligheid en dat doen we aan tafel. We eten en we kletsen over onze dag. Ik vind het eten van maaltijden aan tafel altijd een must. Bovendien ben ik ook heel onhandig, dus niet aan tafel eten zou alleen maar meer rommel opleveren in huis!

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Wij hebben schermtijden afgesproken met de kinderen. Ze mogen (bij goed gedrag) 1 uur op de ipad per dag. Maar dan wel verdeeld over 2 momenten. Tv kijken doen we sowieso voor het naar bed gaan even. Lekker in de pyjama op de bank en als er geen vriendjes te spelen zijn dan gaan we na schooltijd ook even voor de tv. Even bijkomen en uitrusten. Na een half uur gaan we dan vaak wel wat doen.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Ja, vanaf baby af aan lieten wij onze kinderen in hun eigen bed slapen. Ik ben een beetje panisch voor kinderen in ons bed! Ik heb hier altijd moeite mee gehad, kinderen horen in hun eigen bed op hun eigen kamer (zo werkt dat in mijn hoofd he?) Het bed is van mij en mijn partner. Zelfs met zieke kinderen blijf ik bij dit standpunt, want als je een ziek in in je bed legt dan slaapt helemaal niemand meer.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Oh ik beken. Hierin ben ik een loedermoeder ten top! Ik bedoel met drie kinderen lukt het me ook niet om mijn eigen kleding schoon te houden. Ik laat ze in dezelfde kleding lopen. Ik verbaas me ook altijd over de opvang die dan bij elke minuscuul poepvlekje in de romper schone kleding aan doen. De kinderen lopen vaak twee dagen in dezelfde kleding, mits het nog enigszins schoon eruit ziet. En even met je tong over je vinger en poetsen maar! Werkt heel goed 😉

Dit is: Waarom je een goede wasmachine nodig hebt, zodra je moeder wordt!

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Ik denk dat in ons huis niemand elke dag twee dezelfde sokken aan heeft, ik bedoel dat is toch onmogelijk? Wie gaat ook al die sokken opvouwen he? Wat een gedoe is dat. De meeste sokken worden zo enkel in het sokkenmandje gegooid en de kinderen zoeken er wel iets uit dat enigszins bij elkaar past. Ik keur het goed! (check: loedermoeder).

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Ik ben altijd eerlijk geweest over het feit dat ik vaker dreigend  door het ouderschap ga dan niet dreigend. Dus inderdaad ik gebruik wel eens snoep of tv-tijd als pressiemiddel. Ik weet heel goed dat dit niet de oplossing is, maar he, ik ben ook maar een mens.

Het kan ook anders: Dreigen naar je kind omdat het niet meewerkt? Dat kan anders!

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Oh haha, autisme ten top! Bij ons in huis is het redelijk opgeruimd en na mijn workshop: Hoe houd je een kinderspeelhoek netjes en geordend? heb ik slimme opruim en bewaartechnieken geleerd. Ik hou van een opgeruimd huis en ik heb mijn spullen op een vaste plek liggen. Ook mijn man en kinderen worden hierin gedrild. Check.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Oei, dat schiet er helaas nog wel eens bij in. Een baby die acht keer per dag op de commode ligt (daar staat het potje) die druppel ik wel. Maar onze dreumes vergeet ik eigenlijk best vaak, Guilty.

 

Eindstand loedermoeder tag:
Als ik het van mijzelf mag zeggen dat scoor ik op 5/9 vragen een dikke tien als het gaat om loedermoederschap. Ahg ja: who cares?

 

 

En bij jou? Bij jou ook loedermoeder praktijken?

Heb jij nou ook een blog gericht op opvoeden? Durf jij dan ook deze loedermoeder tag te schrijven over jezelf???

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.