8 tips voor als je voor het eerst een nachtje weggaat met je baby

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 06:38

Je gaat voor het eerst een nachtje weg met je baby. Waar let je op bij het uitkiezen van je hotel en wat kan helpen om je verblijf wat relaxter te maken? Gastblogger Lieke zette 8 tips voor een nachtje weg met je baby op een rij:

 

  1. Bedenk vooraf welke hotelfaciliteiten belangrijk zijn voor jou en de baby.

Met een kleine baby maakt het nog niet zo heel veel uit welke faciliteiten een hotel heeft.  Wel kiezen veel mensen met een baby voor een hotel met een binnenzwembad. Het is goed om op te letten of het binnenzwembad geen deel uitmaakt van een wellness. Daar is het vaak wat stiller en dat kan ongemakkelijk zijn als je met je baby gaat zwemmen. Voor wat oudere kinderen is het fijn als het hotel een speeltuintje of een restaurant met speelhoekje heeft. Voor een baby maakt dat niet zoveel uit.

  1. Lees de recensies van het hotel

Van de meeste hotels zijn online wel recensies te vinden. Tips om op te letten: misschien wordt er iets gezegd over de gehorigheid van de kamers of geklaagd over of het zwembadwater te koud is. Uit de recensies kun je vaak goed opmaken over of een hotel kindvriendelijk is.

man met baby op het strand

3. Bedenk waar je baby slaapt

Slaapt je baby bij jou op de kamer of op een eigen kamer? In het laatste geval is het fijn om een familiekamer, een suite met aparte woonkamer of twee kamers met een tussendeur te boeken, zodat je kindje apart kan slapen. Check bijvoorbeeld deze hotels met familiekamers aan zee. Slaapt je baby gezellig bij jou op de kamer? Check in dat geval of er ruimte is voor een babybedje. Vaak kun je tegen betaling een babybedje huren, maar je kunt ook zelf een babybedje of babytentje meenemen.

Kijk hier voor andere vakantieopties met kinderen.

 

4. Tips voor kamerfaciliteiten

Gaat je baby graag met jou onder de douche? Dan kan een hotelkamer met inloopdouche fijner zijn dan een douche in bad. Je kunt natuurlijk ook samen met je baby in bad gaan. Je kunt tegenwoordig ook opblaasbare babybadjes kopen, mocht je je kindje graag in het hotel willen badderen. Een diepe wastafel met een stop kan trouwens ook gewoon volstaan.

Erg prettig is het als er koffie- en theefaciliteiten op de kamer zijn. Niet alleen zodat je een kop koffie kunt drinken op de kamer zelf, maar bijvoorbeeld ook om water te koken voor een flesje.

5. Zorg ook voor een fijn verblijf voor jezelf.

Sommige ouders vinden het prima om een kindje te laten slapen en met de babyfoon erbij een hapje te eten in het restaurant. Vraag in dat geval om een kamer zo dicht mogelijk bij het restaurant. Voel je je hier niet prettig bij? Een goede tip is om, als het wat mooier weer is, een kamer met een balkon of terras te boeken. Zo kun je toch nog gezellig buiten zitten terwijl je kindje slaapt. Dit kan natuurlijk ook als je kindje in een aparte kamer slaapt (zie tip 3).

 

Lees hier alles over onze zomervakantie, voor het eerst met drie kinderen.

 

6. Sleep niet te veel spullen voor je baby mee.

Als je maar een nachtje weggaat met je baby, dan zul je waarschijnlijk niet al te ver van huis zijn. Bedenk dat je vrijwel overal luiers of potjes eten kunt halen. Een tip is om vooraf in je hoofd 24 uur met je baby door te nemen: van ’s ochtends bij het opstaan tot ’s nachts na de laatste voeding. Wat gebruik je in de tussentijd allemaal? Neem dat mee en eventueel nog wat extra voeding (als je flesvoeding geeft), extra luiers en extra kleertjes voor ongelukjes. Een klein koffertje voor je baby is vaak genoeg.

papa met baby op vakantie

7. Relax!

Natuurlijk is een nachtje weg met je baby anders dan een nachtje weg zonder baby. Als je met je partner gaat, zal het nachtje meer om de baby draaien dan om jullie twee. Het vraagt nou eenmaal wat organisatievermogen om met je baby op pad te gaan. Loopt het niet zoals het ‘normaal’ gaat? Slaapt je baby niet? Relax! Je kunt een baby nu eenmaal niets afdwingen. Voel je niet bezwaard als je baby ’s nachts huilt, je bent echt niet de enige die dit overkomt.

8. Een beetje luxe is fijn: kies voor ontbijt op bed.

Voelt het vooraf al als veel gestress om ’s ochtends met je baby te gaan ontbijten in de ontbijtzaal? Of moet je een tijd reserveren om te gaan ontbijten, maar slaapt je baby nog onregelmatig en kun je niet goed inschatten hoelaat je baby wakker zal zijn? Bij veel hotels kun je voor een paar euro extra ontbijt op bed laten bezorgen. Zo kun je relaxed eten, terwijl je baby nog slaapt of om je heen speelt.

 

Ben jij wel eens met een baby een nachtje weg geweest? Hoe ging dat?

ik merk dat ik liever een weekend zonder man en kinderen weg gaan.

 

Dit was een gastblog geschreven door Lieke van reisjager, wil jij ook een gastblog op mijn website? Neem dan contact met me op.

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.