Knuffels; van cruciaal belang voor de emotionele ontwikkeling van jouw baby! Dit is waarom een lievelingsknuffel belangrijk kan zijn voor jouw baby en zijn slaapgedrag.

Gepubliceerd op 15 november 2021 om 11:14

Kinderen en knuffeldieren. Soms zijn ze onafscheidelijk. Ga eens na bij jou zelf? Had jij vroeger een knuffel? Ik zie het vooral bij mijn middelste. Zij heeft een lievelingsknuffel die overal mee naar toe gaat. Dat ding is zo vies als wat en stinkt altijd. Maar ze is er erg aan gehecht.

baby met knuffeldier

Waarom een knuffel belangrijk is voor je kind?
Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de kinderen in Europa een knuffel heeft. Want knuffels bieden jonge kinderen veel steun in hun kinderjaren. Psychologen zijn het erover eens: een knuffel geeft een kind meer zekerheid, biedt troost en helpt bij de ontwikkeling van zelfstandigheid.

Een kinderarts stelde vast dat knuffels kinderen helpen bij het opgroeien van een baby naar een kind. Wanneer een baby een half jaar oud is, beseft het namelijk dat mama of papa er niet altijd kunnen zijn.  Daarom kan een band ontstaan met een knuffel. De knuffel biedt troost. De aanwezigheid van een knuffel vertelt je kind dat alles wel goed komt en het leert om zichzelf gerust te stellen. Een lievelingsknuffel kan dus een belangrijke rol spelen in deze emotionele ontwikkeling. Als ouder merk je dat ook: je kleine slaapt bijvoorbeeld makkelijker in als de knuffel bij hem ligt.

 

Deze informatie en meer informatie over lievelingsknuffels, misverstanden hierover en tips voor een lievelingsknuffel vind je hier: De lievelingsknuffel: waarom heeft je kind hier behoefte aan?

 

Vanaf dat kinderen een jaar of zes zijn, kunnen ze steeds beter zichzelf troosten en daar hebben ze steeds minder de lievelingsknuffel voor nodig. Daarom zijn er ook maar weinig volwassenen die met een knuffel slapen. 

knuffeldier

Knuffels en slaapgedrag bij jonge kinderen
Een knuffel kan dus helpen bij het slapen van jonge kinderen en baby’s. Heb jij een kindje dat moeilijk in slaap kan komen? Een kindje dat vaak wakker wordt in de nacht? Of een kindje dat alleen kan slapen in de buurt van jou? Bijvoorbeeld op jouw arm of bij jou in bed? Misschien heeft jouw baby dan de behoefte aan een knuffel. Wist je dat er speciaal knuffels zijn voor jonge kinderen en baby’s die het slapen kunnen bevorderen?

 

Misschien vind je dit ook interessant: Wat als mijn kind een dino obsessie heeft?

 

Knuffels van MyHummy bevorderen de nachtrust van jouw baby
MyHummy  is gemaakt om baby’s en ouders te laten genieten van een goede nachtrust. Deze unieke knuffel zendt voor jouw baby vertrouwde geluiden vanuit de baarmoeder uit

Een voordeel van een myhummy beer is dat het voorzien is van witte of roze ruis. Wat is witte of roze ruis? Dit zijn monotone geluiden die jou baby doen denken aan de baarmoeder. Als je meer wilt lezen over witte of roze ruis, lees dat dit artikel: Witte en roze ruis: wat is dat?

‘Er is aangetoond dat witte ruis baby’s helpt kalmeren en in slaap vallen. Roze ruis helpt hen echter om in slaap te blijven.’

Omdat baby’s verschillende behoeften hebben, zendt elke myHummy knuffel vijf soorten geluiden uit. Deze lijken op: het geluid van zeegolven, regen, hartslag, witte ruis en roze ruis. Probeer ze allemaal en ontdek welke de favoriet van jouw baby is.

 

Lees hier ook: Hoeveel slaapjes doet een baby en hoe bouw je af?

 

My hummy in het kort:

  • Een zachte en schattige knuffel, leuk voor je baby of op de kinderkamer
  • Het zendt 5 soorten ruis (geluiden) uit, je kunt dus proberen welke het beste bij jouw baby past.
  • Bewegingssensor: een myhummy beer gaat aan wanneer de baby onrustig wordt, gaat bewegen of geluid begint te maken.
  • Via Bluetooth met jouw telefoon te bedienen.
  • Een myhummy beer kan non stop 12 uur aanstaan voor baby’s die alleen kunnen doorslapen met witte ruis geluiden.
  • 60 minuten timer, zodat hij vanzelf uitgaat en jij niet de kamer weer in hoeft waar je baby net ligt te slapen.
  • Een myhummy beer is uitwasbaar in de wasmachine.
  • Is geschikt voor pasgeboren baby’s van 0 tot 12 maanden.

 

Was jij al bekend met de witte en roze ruis geluiden? Ga jij een myhummy knuffel proberen? Laat je in de reactie weten of het jouw kleintje heeft geholpen met slapen?

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met myhummy.

Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.