De leukste kinderboeken voor jou op een rijtje!

Gepubliceerd op 12 januari 2022 om 20:15

vader leest voor op nationle voorleesdagen

Nationale voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan! Van 26 januari t/m 5 februari 2022 is het tijd om éxtra’ aandacht te besteden aan het (voor)lezen van je kind. De nationale voorleesdagen is het grootste kinderboekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar.  Welke voorleesboek gebruik jij vaak?

 

Heb belang van voorlezen
Voorlezen zorgt voor een grotere woordenschat van je kind en het stimuleert de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Wil jij meer weten over waarom voorlezen zo belangrijk is voor je kind? Het schijnt dat kinderen die veel worden voorgelezen later zelf ook meer gaan lezen. Vanwege een grotere woordenschat zal het leren lezen in groep 3 ook makkelijker gaan.

 

Lees hier alles over de leesniveaus in groep 3.

Voorlezen met kinderen, de leukste kinderboeken op een rijtje

Mocht je inspiratieloos zijn over welke prentenboeken je kunt voorlezen tijdens de nationale Voorleesdagen? Lees dan mijn lijstje met favoriete voorleesboeken eens:

 

De leukste kinderboeken op een rijtje
Persoonlijk heb ik een aantal kinderboeken die ik echt heel erg leuk vind en niet vaak genoeg voor kan lezen met de kinderen.

 • Ken jij bijvoorbeeld ‘raad eens hoeveel ik van je hou’ al?

'Grote Haas, kom eens hier met je oren.
Ik moet je iets héél belangrijks vertellen.
Raad eens hoeveel ik van je hou?'

Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop.

kinderboek: Hazeltje
 • Of het verhaal van Lars de IJsbeer?
  Lars, de Kleine IJsbeer, komt per ongeluk terecht in een vissersnet. Aan boord van een schip vaart hij weg uit de poolzee en komt bij een grote stad. Gelukkig kent Nemo, de scheepskat, daar de weg. Lars kijkt zijn ogen uit. En hij wordt heel erg vuil! Daarom wil hij toch wel weer graag naar huis, naar de schone, witte noordpool.
de kleine ijsbeer; kinderboeken lezen
 • Wat de kinderen altijd grappig vinden om te lezen is de kleine Luiaard.
  Herkenbaar verhaal over een lui luiaardje dat hoog nodig moet, met prachtige illustraties van Elena Mellano die het verhaal tot leven brengen.

Kleine Luiaard wil de wereld zien. Voetje voor voetje klimt hij naar de top van een hoge boom. Maar plotseling krijgt hij een gevoel in zijn buik dat hij wel kent: Kleine Luiaard moet plassen! Hoe moet dat nu verder? Beleef het grappige avontuur van dit aandoenlijke luiaardje mee.

prentenboek de kleine luiaard om voor te lezen met kinderen
 • Het lievelingsvoorleesboek hier thuis is toch altijd nog de Gruffalo:
  Muis houdt zijn vijanden op een afstand door ze bang te maken met een monster, de Gruffalo. Muis is in zijn sas; de Gruffalo bestaat immers helemaal niet. Maar - ooh! Wat is dát dan...
  P.s wist je dat er ook een dvd van de Gruffalo is? 
nationale voorleesdagen; de gruffalo

Koop nu je kinderboek bij Bruna

Al deze bovenstaande kinderboeken, en natuurlijk nog veéél meer, zijn te koop bij Bruna. Bruna heeft een groot assortiment kinderboeken te koop. Juist voor kinderen van 0 tot 6 jaar oud! Van kinderboeken krijg je eigenlijk nooit genoeg: van het voorleesverhaaltje voor het slapengaan tot het spannende boek onder je kussen. Of je nu op zoek bent naar klassiekers zoals de kinderboeken van Annie M.G. Schmidt of Roald Dahl óf als je juist de nieuwste Harry Potter zoekt, je vindt ze bij Bruna allemaal. Bruna heeft een grote collectie piraten- en prinsessen boeken in het assortiment, voorleesboeken voor de allerkleinsten en boeken voor begrijpend lezen. Net als knutselboeken, weetjesboeken, prentenboeken, voorleesboeken, stripboeken, rijmpjes, sprookjesboeken en nog veel meer. Oftewel een groot assortiment kinderboeken voor alle leeftijden. Ook in coronatijd kun je kinderboeken gewoon blijven kopen bij Bruna. Je reserveert online en haalt de bestelling bij de winkel op!

Welk kinderboek ga jij deze week voorlezen?

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met Bruna Nederland Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.